Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κολλημένο παραμένει το χειρόφρενο στις εξετάσεις οδήγησης

Κολλημένο παραμένει το χειρόφρενο στις εξετάσεις οδήγησης

0

Συνεχίζουν το …βιολί της αποχής οι εξεταστές της Ξάνθης ενώ στους όμορους νομούς ξεκίνησαν – Ο νόμος ψηφίστηκε αλλά περιμένουν να γίνει ΦΕΚ

 

Σύσκεψη την Πέμπτη εξεταστών – εκπαιδευτών με πολλές εντάσεις.  2.000 – 2.500 αιτήσεις υποψήφιων για δίπλωμα στο συρτάρι!

 

Συνεχίζουν το …βιολί τους οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών της Π.Ε. Ξάνθης και απέχουν από τις εξετάσεις 5 μήνες τώρα προκαλώντας συσσώρευση αιτήσεων υποψήφιων οδηγών στις Σχολές Οδηγών και στα συρτάρια τους και μπλοκάροντας όλο το σύστημα. Ο νόμος για τον οποίο αντιδρούν έχει ψηφιστεί επί της αρχής και ενώ οι εξεταστές σ’ όλους τους όμορους νομούς επιδεικνύοντας ευαισθησία  έχουν αρχίσει να κάνουν εξετάσεις (π.χ. στις Σέρρες πριν 15 μέρες) αποσυμφορίζοντας την κατάσταση και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των υποψηφίων, οι δικοί μας περιμένουν …νεύμα από την Ομοσπονδία τους (ΟΣΥΑΠΕ),  που έχει στυλώσει τα πόδια στην απόφασή της για επαναλαμβανόμενες αποχές από τον Οκτώβριο.

Σύσκεψη την Πέμπτη εξεταστών – εκπαιδευτών – Με πολλές εντάσεις

Αυτό ήταν και το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ εξεταστών και εκπαιδευτών από Σχολές οδηγών της Ξάνθης και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εντάσεις κυρίως από τους εκπαιδευτές που ζητούν να σταματήσει η αποχή που τους. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης οι εξεταστές τους ζήτησαν να τους καταθέσουν αιτήσεις υποψηφίων και ζήτησαν την κατανόηση τους επειδή αυτή είναι η απόφαση της Ομοσπονδίας. Επικαλέστηκαν δε ότι πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος κατ’ άρθρο και να πάρει ΦΕΚ για να τεθεί σε ισχύ. Από τη σύσκεψη δεν βγήκε κάτι καθώς η αποχή συνεχίζεται.

2.000 – 2.500 αιτήσεις υποψήφιων για δίπλωμα στο συρτάρι!

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση σε υποψήφιους για απόκτηση διπλώματος που περιμένουν στην ουρά να λυθούν τα συνδικαλιστικά των εξεταστών και να δώσουν εξετάσεις για να έχουν ένα δίπλωμα που ως γνωστόν για κάποιες δουλειές είναι απαραίτητο εφόδιο για εξεύρεση εργασίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πέτρος Ραφτόπουλος εκπαιδευτής με ιδιόκτητη Σχολή Οδηγών, οι αιτήσεις που έχουν μαζευτεί ανέρχονται σε 2000 – 2.500. Η αποχή των εκπαιδευτών επιβαρύνει τους υποψήφιους αλλά και τους εκπαιδευτές που έχει μειωθεί η δουλειά τους γιατί οι υποψήφιοι δεν κάνουν μαθήματα περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με τις εξετάσεις.

Τους «καίει»  που θα κάνουν εξετάσεις εντός ωραρίου και δεν θα έχουν αποζημίωση

Όπως αναφέρει ο κ. Ραφτόπουλος οι αιτίες που επικαλείται η Ομοσπονδία τους είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως για το ζήτημα της επανεξέτασης των 74ρηρων. «Αυτό που τους «καίει»  είναι ότι η εξέταση θα γίνεται μέσα στο ωράριό τους και δεν θα έχουν έξτρα αποζημιώσεις. Σ’ ότι αφορά το ζήτημα των 74ρηδων αυτό που χρειάζεται να γίνει  επικαιροποίηση του διπλώματος με βάση τον ΚΟΚ και όχι επανεξέταση. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι ηλικίες αυτές συμμετέχουν ελάχιστα σε ατυχήματα αντίθετα με τους 18 – 24 ετών. Αυτό που επίσης δεν κάνει το νομοσχέδιο και θα έπρεπε να το κάνει είναι η αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτών όπως σε άλλες χώρες. Εμείς είμαστε ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας γιατί από μας περνάει το εκπαιδευτικό κομμάτι και μας αντιμετωπίζουν σαν λαμόγια… ενώ θα έπρεπε εμείς να εξετάζουμε τους υποψήφιους», σημειώνει ο κ. Ραφτόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…