Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδικάζει τα φασιστικά συνθήματα και τη στοχοποίηση εκπαιδευτικού η ΕΛΜΕ

Καταδικάζει τα φασιστικά συνθήματα και τη στοχοποίηση εκπαιδευτικού η ΕΛΜΕ

0

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις από την ΚΕΕΡΦΑ – Καταδικάζει τη στοχοποίηση και η Λαϊκή Αντίσταση

Τον βανδαλισμό με συνθήματα ακραίου μίσους και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, που σημειώθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο και στοχοποιούσε εκπαιδευτικό, καταδικάζει η ΕΛΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή της, όπου σημειώνει ότι η ενέργεια είχε στόχο «να προπαγανδίσει την ταυτότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την ομοφοβία, τον μισαλλόδοξο εθνικισμό αλλά και να εκφοβίσουν με ευθείες στοχευμένες απειλές». Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρει: «το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης καταδικάζει ομόφωνα το γεγονός και στέκεται στο πλάι των συναδέλφων μας και των συναδελφισσών μας. Η στήριξη της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρείται δεδομένη σε όποια προσφυγή για εισαγγελική παρέμβαση και μήνυση κατά αγνώστων. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο την ευαίσθητη περιοχή της Ξάνθης. Οι συνεχείς προκλήσεις, απόρροια και του «εκνευρισμού» που δημιουργεί η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ,  δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες δεδομένης και της ανόδου ακραίων κυβερνήσεων και νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη. Απέναντι σε αυτήν την «ανωμαλία» οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες/ες, γονείς και όλη η ελληνική κοινωνία. Αυτός ο τόπος έχει πολλά να διδαχτεί από την ιστορική του διαδρομή. Στα σχολεία μας διδάσκεται το ύψιστο αγαθό της παιδείας μέσα στη Δημοκρατία: Για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη».

 

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ-Καταδικάζει την επίθεση

Την ενέργεια εκδήλωση φασισμού και μίσους καταδικάζει και η ΚΚΕΡΦΑ Ξάνθης, που αναφέρει ότι στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού που δέχθηκε την επίθεση στοχοποιείται κάθε εκπαιδευτικός που τάσσεται καθαρά ενάντια στο φασισμό. «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να βγουν από το περιθώριο, αποθρασυμένοι από τις εθνικιστικές εκστρατείες μίσους για το Μακεδονικό. Δεν θα τους αφήσουμε! Τα σχολεία μας, οι γειτονιές μας, η πόλη μας είναι κάστρα αντιφασισμού και μαζί με τη μειονότητα πετάξαμε έξω τους ναζί της Χρυσής Αυγής, κλείσαμε δυο φορές τα γραφεία τους και χτίζουμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες γέφυρες αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας», σημειώνει σχετικά η αντιφασιστική οργάνωση, ενημερώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής που συνδιοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ με την ΕΛΜΕ Ξάνθης το Σάββατο 9/2 στις 7μμ στο Πολυτεχνείο με το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστα Σκαρμέα, τον εκπαιδευτικό, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Τζεμαλή Μηλιαζήμ και με παρεμβάσεις δημοσιογράφων.

Την επόμενη μέρα η ΚΕΕΡΦΑ, σε συνεργασία με αντιφασιστικές οργανώσεις από την Τουρκία, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στους Κήπους του Έβρου, καταγγέλλοντας τους βασανισμούς, τις απελάσεις, τους πνιγμούς των προσφύγων στο όνομα της Ευρώπης-φρούριο. Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στην προετοιμασία των μεγάλων αντιφασιστικών συλλαλητηρίων στις 16 Μάρτη σε δεκάδες χώρες και σε οχτώ πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη (4μμ, Κεντρική Πλατεία).

 

Σε πάλη ενάντια στο φασισμό καλεί η Λαϊκή Αντίσταση

Το περιστατικό καταγγέλλει απερίφραστα και η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, που τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «τα συνθήματα αυτά και οι απειλές που εμπεριέχουν είναι δείγμα της τραμπούκικης νοοτροπίας των φασιστών, που νιώθουν «άνετα» να κάνουν κάτι τέτοιο επειδή τους ευνοεί το γενικό κλίμα που παίρνει όλο και πιο αντιδραστική στροφή. Οι φασίστες ως μακρύ χέρι του συστήματος έχουν αποδείξει περίτρανα ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν όποιον «δεν ταιριάζει» στα πρότυπά τους» και προσθέτει: «είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, αλλά και για όλο το λαό και τη νεολαία, να ξεδιπλωθεί η πάλη ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…