Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Γαλάζια» αισιοδοξία για τέσσερις εκλογικές νίκες

«Γαλάζια» αισιοδοξία για τέσσερις εκλογικές νίκες

0

Με πολιτικά μηνύματα για αυτοδύναμη εκλογή της ΝΔ ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Ξάνθης

 

Χαρακτήρισε «εθνική ήττα» την συμφωνία των Πρεσπών. Μήνυμα προς την Τουρκία: «Η Τουρκία να σεβαστεί την Συνθήκη της Λοζάνης που είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο»

 

 

Η πεποίθηση ότι το 2019 θα είναι η χρονιά της ΝΔ, η χρονιά που θα επιτύχει τον στόχο της που είναι 4 νίκες: Νίκη και αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, νίκη στις ευρωεκλογές, νίκη στις εκλογές την τοπικής αυτοδιοίκησης (περιφερειακές και δημοτικές), ήταν το πολιτικό μήνυμα που μετέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Ξάνθης στην εκδήλωση κοπής πίτας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο “Ζ- palace”. Την εκδήλωση «σκίαζε» η Συμφωνία των Πρεσπών και έγιναν αναφορές στις ομιλίες όλων με κοινή συνισταμένη ότι είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία μια εθνική ήττα όπως την χαρακτήρισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Παρόντες ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο πρώην βουλευτής κ. Κοντός, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραΐτης. Παρόντες επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, πολλά στελέχη της ΝΔ και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης, Μ. Πατεράκης: «Η ΝΔ ήταν πάντοτε στην σωστή πλευρά της ιστορίας…»

Αναλυτικότερα προλογίζοντας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Μιχάλης Πατεράκης τόνισε πως η ΝΔ ήταν πάντοτε στην σωστή πλευρά της ιστορίας και είναι η παράταξης της ευθύνης. Έθεσε δε ως διακύβευμα και συγχρόνως το δίλημμα των εκλογών που είναι όπως είπε: « η αντιπαράθεση από την μια της δημοκρατίας, της μεταρρύθμισης και από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις της καθυστέρησης, της καθήλωσης και της φτώχειας».

Να σημειώσουμε πως χαιρετισμό έστειλαν με επιστολές τους ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέα Οργανωτικού Στυλιανός Κονταδάκης.

Περιφερειάρχης ΑΜΘ , Χ. Μέτιος: «Η ΑΜΘ διαθέτει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης»

Την αισιοδοξία του ότι το 2019 θα φέρει καλύτερες μέρες για την Ξάνθη, την ΑΜΘ και την πατρίδα μας, εξέφρασε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος ο οποίος ωστόσο στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του. Ειδικότερα τόνισε πως η ΑΜΘ διαθέτει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης που περιλαμβάνει εκατοντάδες έργα και με άξονες τον πρωτογενή τομέα, τις επενδύσεις στην ενέργεια, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και τον τουρισμό.

Χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό έργο τη σύνδεση των πόλεων της Θράκης αλλά και επενδύσεις στην γεωθερμία Νέστου (ιδιωτική επένδυση της SELECTA Ελλάς). Επίσης τόνισε πως η περιφέρεια έχει ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα διαθέσει στην επιχειρηματικότητα με έμφαση στην έρευνα και καινοτομία, την στήριξη νέων επιχειρήσεων . Στο τουρισμό ανήγγειλε ότι θα διαθέσει κονδύλι 5,5 εκ. ευρώ για προβολή της περιφέρειας ενώ για την Ξάνθη ανέφερε μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση με 3 εκ. ευρώ της διευθέτησης της κοίτης Κιμμερίων, 2,3 εκ. για το νοσοκομείο, 2 εκ. ευρώ για ύδρευση στον δήμο Ξάνθης.

Κοντός: “Η ΝΔ θα εκλεγεί με αυτοδύναμη δυνατή κυβέρνηση και αυτοί θα πάνε από κει που ήρθαν…”

Με θερμά λόγια για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη μίλησε ο Αλέξανδρος Κοντός τονίζοντας πως είναι ένας εξαιρετικός φίλος και πολύ επιτυχημένος ευρωβουλευτής. Ανέφερε δε πως εκπροσώπησε τον αγροτικό τομέα στο Ευρωκοινοβούλιο και έδωσε μάχη για τους έλληνες αγρότες και τον ευχαρίστησε λέγοντας ότι θα του ανταποδοθεί αυτό. Σ’ ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών είπε μόνο πως έγιναν «Τραγικά λάθη», χωρίς περαιτέρω αναφορά και κατέληξε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά γιατί «είναι χρονιά εκλογών και η ΝΔ θα εκλεγεί με αυτοδύναμη δυνατή κυβέρνηση και αυτή η τραγωδία που βιώνουμε όλοι μας θα τελειώσει και αυτοί θα πάνε από κει που ήρθαν… Να νοικοκυρευτεί το κράτος να ενισχυθεί το αξιακό σύστημα, να φέρουμε αρχές και ήθος και ηθική στην πολιτική. Ο Μητσοτάκης δεν είναι λαϊκιστής θα κάνει πράξη αυτά που λέει. Πιστεύω σ’ αυτόν», ήταν τα λόγια του Α. Κοντού.

Κεφαλογιάννης: «Είμαστε περήφανοι για τον κώδικα αξιών μας, για τις ιδέες μας…»

Με Αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε την ομιλία του ο Μανώλης Κεφαλογιάνης , χαρακτηρίζοντάς τον θεμελιωτή της Δημοκρατίας : «Είμαστε περήφανοι για τον κώδικα αξιών μας, για τις ιδέες μας γιατί αυτή η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη θα κληθεί να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο και με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη. Κοινός παρονομαστής για μας ο άνθρωπος ,ο έλληνας πολίτης. Είμαστε το μεγάλο λαϊκό εθνικό κόμμα. Πρέπει να κερδίσουμε μάχες, την μάχη των ιδεών, αυτή που χάσαμε την δεκαετία του ‘ 70 και του ‘ 80», είπε μεταξύ άλλων.

«Τι είπα στον Ζάεφ»

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία γιατί παραχωρεί εθνική κυριαρχία και την χαρακτήρισε ως «εθνική ήττα για την Ελλάδα» και σημείωσε πως με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις γιατί η μεν ΝΔ είναι κόμμα πατριωτικό που βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διεθνιστές.

Περιέγραψε δε μια συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νιμιτρώφ. Είπε πως τον ρώτησε: « Αν περάσετε την συμφωνία στην Βουλή σας και μεις από την δικής μας πως θα ονομάζεστε; Η απάντηση του πως θα

ονομάζεται Μακεδόνας και θα μιλά την μακεδονική γλώσσα. Τότε του είπα πως τη δική του γλώσσα την καταλαβαίνει ο βούλγαρος συνάδελφος του γιατί είναι βουλγαρική με προθέματα από σέρβικη και του υπενθύμισα πως ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ αναγνώρισε πως οι πρόγονοι του ήρθαν στην περιοχή τον 6 μ.Χ. αι. Συνεπώς τι σχέση έχετε με τον Αριστοτέλη και τον Φίλιππο. Μου απάντησε πως πριν δύο αιώνες αυτοπροσδιορίστηκαν ως Μακεδόνες και 4 γενιές από τότε έχουμε αυτή την ταυτότητα και πως δεν θέλουν να την χάσουν. Τότε ο κ. Κεφαλογιάννη του απάντησε: «Για να βρεις εσύ την ταυτότητα σου πρέπει να χάσουμε εμείς την δική μας;». Συνεχίζοντας είπε πως παρόλα αυτά η Συμφωνία έχει ψηφιστεί, είναι Διεθνής και δημιουργεί διεθνείς υποχρεώσεις αλλά η ΝΔ έχει ως όπλο της το βέτο και κατέληξε λέγοντας: «Θα περάσουν δύσκολα τα Σκόπια για να μπουν στην Ε.Ε. αφού δεν συναντούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία να σεβαστεί την Συνθήκη της Λοζάνης που είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Μήνυμα και στους εξ Ανατολών γείτονές μας έστειλε ο κ. Κεφαλογιάννης για σεβασμό της Διεθνούς Συνθήκης της Λοζάννης που εμπέδωσε την ειρήνη στην περιοχή μας και αμφισβητείται από την Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τα σύνορα που είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα καθώς και τις οικονομικές ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου που είναι και ευρωπαϊκές. Ειδικότερα για την Συνθήκη τη Λοζάννης είπε πως κατέθεσε μια τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο: « καταφέραμε ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο που αναγνωρίζει ότι η Συνθήκη των Λοζάνης είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει η Τουρκία να σέβεται την ύπαρξή της και να τηρεί τις υποχρεώσεις της».

Κατέληξε με τη φράση του Τσώρτσιλ: «Αν θες μια για πάντα να απαλλαγείς από την Αριστερά βάλτην να κυβερνήσει 3 – 4 μήνες. Εμείς την αφήσαμε 3 – 4 χρόνια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Άπαντες παρόντες στην… μοιρασιά της «γαλάζιας» πίτας
Ο Μανώλης Τσέπελης με το επιτελείο του…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…