Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάλεξη με θέμα: «Μνημειακά διηγήματα του μεγάλου χρυσοφόρου ποταμού»

Διάλεξη με θέμα: «Μνημειακά διηγήματα του μεγάλου χρυσοφόρου ποταμού»

0

Το Σάββατο στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων με τη Λίλα Σαμπανοπούλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Μνημειακά διηγήματα του μεγάλου χρυσοφόρου ποταμού», με την αρχαιολόγο Λ. Β. Σαμπανοπούλου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

Η εισηγήτρια

Η Λίλα Β. Σαμπανοπούλου, αρχαιολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, απ᾽όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης με την εργασία «Περιηγητές και Γεωγράφοι για τη Μεταβυζαντινή Δυτική Θράκη» θα είναι η πρώτη ομιλήτρια του 2019 στη σειρά διαλέξεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων.

Έχοντας στο βιογραφικό της μια μακρά σειρά ερευνών, μελετών και αναστηλωτικών έργων, και υπηρετώντας σήμερα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ως Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, είναι η πλέον αρμόδια να μας παρουσιάσει με τον δικό της ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο τα βυζαντινά μνημεία του Έβρου. Μιας περιοχής, που ήταν το ακρότατο προς τα δυτικά όριο της ακτινοβολίας της Κωνσταντινούπολης. Η ίδια θα μας πει χαρακτηριστικά: «Τα μνημεία του Νομού Έβρου ή τα ερείπιά τους, καταγεγραμμένα ή ακατάγραφα, σχολιασμένα ή ασχολίαστα έχουν έναν χαρακτήρα οικουμενικότητας και γι᾽αυτό είναι μοναδικά. Στην ομιλία επιχειρείται να παρουσιαστεί όχι μόνο το μνημειακό υλικό, μεμονωμένα και εν είδει καταγραφής αλλά οι δυναμικές του συνοχές, η ερμηνεία και οι συνάφειές του σε τροχιά δεκαπέντε περίπου αιώνων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλη φωτιά στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι

Έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και 12 πυροσβέστες Μεγάλη φωτιά εξελ…