Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

Δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

0

Άκυρη η εκλογή του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου Νουρντάν, υποστηρίζει ο Τσολακίδης – Χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία του είπαν από την Αποκεντρωμένη

 

Προτείνει στον Τσιτιρίδη ορισμό προέδρου κοινής αποδοχής

 

Θέματα δυσλειτουργίας αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή στον δήμο Αβδήρων κι αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί για δεύτερη φορά να εγκριθεί με απόλυτη πλειοψηφία όπως απαιτείται η πρόταση του δημάρχου για τον ορισμό προέδρου στην ΔΕΥΑ Αβδήρων. Κι ενώ ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης  δήλωσε βέβαιος πως η πρότασή του για ορισμό προέδρου τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Μουμίν Νουρντάν έγινε δεκτή αφού έλαβε 12 ψήφους έναντι 11 της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης είχε άλλη γνώμη.

 Άκυρη η εκλογή του Νουρντάν στην ΔΕΥΑ Αβδήρων υποστηρίζει ο Τσολακίδης

Όπως μας δήλωσε απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη θέτοντας το ερώτημα αν ισχύει ο ορισμός με απλή πλειοψηφία και έλαβε την απάντηση ότι απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή 14 ψήφοι και κατά συνέπεια είναι άκυρη η εκλογή. Έτσι η παράταξη Τσολακίδη, με ανακοίνωσή της, προκειμένου  να βγει από το αδιέξοδο ο δήμος, προτείνει συνεργασία για Πρόεδρο κοινής αποδοχής και επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Τσολακίδης: «Να ορίσουμε πρόεδρο κοινής αποδοχής…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Για δεύτερη φορά ο κ. Τσιτιρίδης και οι εναπομείναντες σύμβουλοί του στο Δήμο Αβδήρων δεν κατάφεραν να εκλέξουν πρόεδρο στην ΔΕΥΑΑ. Η παράταξη μας τον καλεί να συζητήσουμε και να ορίσουμε πρόεδρο κοινής αποδοχής, γιατί, όσο μένει ακέφαλη η επιχείρηση, κινδυνεύουμε να «πούμε το νερό νεράκι» το καλοκαίρι. Πρέπει πρώτα, όμως, να αναλάβει τις ευθύνες του επιτέλους για την κατάντια της επιχείρησης, αφού ο ίδιος υπήρξε πρόεδρός της στην αρχή, όπως επίσης ο ίδιος όρισε τον παραιτηθέντα πρόεδρο, στον οποίο τώρα και επιρρίπτει όλες τις ευθύνες. Ακόμη, ζητούμε να μας δηλώσει δημόσια πώς θα καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ που δημιούργησε με τις επιλογές του. Τέλος, θέλουμε να μας ενημερώσει με ποιον τρόπο, κατά τη γνώμη του, θα πάψει να παράγει ελλείμματα η επιχείρηση από εδώ και στο εξής…».

Έχασαν την …δεδηλωμένη ο δήμος Αβδήρων και Τοπείρου

Διαλυτικές τάσεις παρουσιάζουν οι παρατάξεις της συμπολίτευσης στους δήμους των Αβδήρων και Τοπείρου όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Μαΐου. Αυτό γίνεται αφενός από το γεγονός ότι στον μεν δήμο Αβδήρων δεν μπορεί η πλειοψηφούσα παράταξη να εκλέξει πρόεδρο στην ΔΕΥΑ και στο δήμο Τοπείρου ο δήμαρχος να περάσει την τροποποίηση του προϋπολογισμού. Και οι δυο δήμαρχοι έχουν χάσει την δεδηλωμένη επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αποσχίστηκαν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τις εισηγήσεις τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…