Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Τοψίδης: «ΠΑΜΘ-Πύλη της Ευρώπης με νέο αναπτυξιακό μοντέλο και ευρωπαϊκό προσανατολισμό»

Χ. Τοψίδης: «ΠΑΜΘ-Πύλη της Ευρώπης με νέο αναπτυξιακό μοντέλο και ευρωπαϊκό προσανατολισμό»

0

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεση» παρουσίασε τους 40 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού- Αμοιρίδης, Αμούτσκα, Βουρβουκέλης, Δισλιάν, Καδρή, Χατζηγκενέ από Ξάνθη

 Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα παρουσίασε τις βασικές θέσεις του προγράμματος με βαρύτητα σε γεωστρατηγική θέση, μεταφορές, ενέργεια, περιβάλλον, ανεργία, πρωτογενή τομέα, πολιτισμό και τουρισμό

Τους 40 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε σε μία ενθουσιώδη και πολυπληθή κεντρική εκδήλωση στην Καβάλα ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

Με πρωτότυπο τρόπο και την συνδρομή του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα πραγματοποιήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης η παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού, όπου ο κ. Τοψίδης είχε την ευκαιρία με άμεσο τρόπο να μιλήσει για τη γεωστρατηγική θέση της ΠΑΜΘ και τις δυνατότητες εξόδου από την απομόνωση, μέσω της αξιοποίησης των επενδύσεων στην ενέργεια, τις μεταφορές κ.ά. «Για μας η αδυναμία είναι δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τοψίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ως σημεία βαρύτητας τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή, τι συνέργειες με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Περιφέρειας, ενώ Ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών, μέσω της δημιουργίας ενός Logistics center στην ΠΑΜΘ. Ακόμη, μίλησε για τη διαφοροποίηση στο τουριστικό προϊόν, αλλά και την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων με τις ζητούμενες θέσεις εργασίας, με σύνθημα «κανένας νέος να μη φύγει από την ΠΑΜΘ».

Ειδικά, για το θέμα της ενέργειας έκανε αναφορά στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, που, όπως είπε, αξιοποίησε στο έπακρο την ανταποδοτικότητα στην κατασκευή του TAP, εξηγώντας ότι τα ανταποδοτικά οφέλη πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση για τις επενδύσεις ενέργειας στην περιοχή.

Ο κ. Τοψίδης κάλεσε όλους τους επικεφαλής να ρίξουν τους τόνους, ώστε, όπως σημείωσε: «να προβλέψουμε για την επόμενη μέρα να δουλέψουμε όλοι μαζί, αφού μοναδικό ζητούμενο είναι οι πολίτες της Περιφέρειας», και πρόσθεσε ότι θα δώσει έμφαση στις διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας, την ενίσχυση του συμμετοχικού θεσμού και τη συνεργα΄σια με τις Περιφέρειες της Ευρώπης για τη διασφάλιση στοχευμένα και ισόρροπα στην ΠΑΜΘ κοινοτικών πόρων. Γι’ αυτό υπογράμμισε ότι «Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ είναι η πύλη της Ευρώπης και θα πρέπει να υπάρξει νέο αναπτυξιακό μοντέλο, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι «Περιφερειακή Σύνθεση» σημαίνει σύνθεση ανθρώπων, ιδεών, προτάσεων αλλά και σύνθεση των Περιφερειακών Ενοτήτων, τονίζοντας ότι «Εμείς συνθέτουμε, δεν διαιρούμε, δεν αποκλείουμε ανθρώπους και δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας». Αναφερόμενος στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σημείωσε ότι «πρόκειται για καταξιωμένους συμπολίτες μας, από διάφορους ιδεολογικούς χώρους και από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, ανθρώπους που πιστεύουν στη σύνθεση και στη συλλογικότητα, ενώ πολλοί είναι έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών».

Οι 40 πρώτοι υποψήφιοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης»

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν στη συνέχεια της εκδήλωσης είναι οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):

Μιχάλης Αμοιρίδης-ΠΕ Ξάνθης

Ιμπραχήμ Αμούτσκα-ΠΕ Ξάνθης

Σταύρος Βαβίας-ΠΕ Έβρου

Νικόλαος Βουλγαρίδης-ΠΕ Έβρου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης-ΠΕ Ξάνθης

Χρήστος Γάκης-ΠΕ Καβάλας

Αναστασία Γαλοπούλου-ΠΕ Δράμας

Αναστασία Γκαϊδατζή-ΠΕ Έβρου

Χρήστος Γκόντιας-ΠΕ Δράμας

Βαλεντίνα Δισλιάν-ΠΕ Ξάνθης

Κωνσταντίνος Εξακουστός-ΠΕ Έβρου

Γιουξέλ Εσάτ-ΠΕ Ροδόπης

Νικόλαος Ευκαρπίδης-ΠΕ Ροδόπης

Παναγιώτης Ζητάκης-ΠΕ Έβρου

Τζιχάν Ιμάμογλου-ΠΕ Ροδόπης

Κατερίνα Ιωαννίδου-ΠΕ Καβάλας

Νικόλ-Ιουστίνη Ιωαννίδου-ΠΕ Έβρου

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης-ΠΕ Καβάλας

Σταύρος Καβαρατζής-ΠΕ Έβρου

Σουζάν Καδρή-ΠΕ Ξάνθης

Ευαγγελία (Λίλη) Καχέλου-ΠΕ Καβάλας

Δημήτριος Κλειτσιώτης-ΠΕ Καβάλας

Χρήστος Κούρτης-ΠΕ Έβρου

Αθανάσιος Κυριακού-ΠΕ Καβάλας

Θεόδωρος Μαρκόπουλος-ΠΕ Καβάλας

Εμρέ Μουσταφά-ΠΕ Ροδόπης

Ιωάννης Μωραΐτης-ΠΕ Ροδόπης

Αριστείδης Μωϋσιάδης-ΠΕ Δράμας

Καλλιόπη (Κέλυ) Ξακοπούλου-ΠΕ Καβάλας

Μαρία Ξενίδου-ΠΕ Δράμας

Φώτης Ουζουνίδης-ΠΕ Έβρου

Στέλιος Παπαδόπουλος-ΠΕ Δράμας

Σταυρούλα Πεχλιβάνη-ΠΕ Ροδόπης

Παναγιώτης Χατζηχρήστος-ΠΕ Καβάλας

Αικατερίνη-Σερέτη Παταβού-ΠΕ Δράμας

Αθηνά Σταματιάδου-ΠΕ Καβάλας

Εμμανουήλ Ταπατζάς-ΠΕ Ροδόπης

Νικόλαος Τσαύλος-ΠΕ Δράμας

Ιρφάν Χατζηγκενέ-ΠΕ Ξάνθης

Ριτβάν Χατζημεμέτ-ΠΕ Ροδόπης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…