Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Μέτιος: Κι εμείς χρηματοδοτούμε για την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο

Χ. Μέτιος: Κι εμείς χρηματοδοτούμε για την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο

0

Μόνο για την Περιμετρική της Καβάλας και μόνο στον Κ. Κατσιμίγα επέλεξε να απαντήσει ο περιφερειάρχης για την κριτική που δέχθηκε

 «Κατανοώ την ανάγκη του να ασκήσει κριτική, δυστυχώς για εκείνον όμως υποπίπτει σε σοβαρά λάθη», ανέφερε στην απάντησή του

Μόνο για την Περιμετρική της Καβάλας και μόνο στον Κ. Κατσιμίγα επέλεξε να απαντήσει ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για την κριτική που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με τις εξαγγελίες του για τα οδικά έργα της Καβάλας. Στην απάντησή του τονίζει ότι για να εγκριθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας, πρέπει πρώτα να υποβληθεί αίτημα από την Περιφέρεια και το οποίο για την υποβολή απαιτεί ενέργειες ωρίμασης που κι αυτές έχουν κόστος, το οποίο επιβαρύνεται η ΠΑΜΘ. Μάλιστα, αναρωτιέται γιατί επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Κ. Κατσιμίγας, από τη στιγμή, που, όπως αναφέρει ο κ. Μέτιος «γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες παραγωγής έργων».

Η απάντηση Μέτιου στον Κατσιμίγα

Μετά τις ανακοινώσεις που έκανα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δρομολόγηση των έργων της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, της περιμετρικής οδού, του δρόμου προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και των κόμβων Πέρνης και Οφρυνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, πολλοί θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παραποιώντας την πραγματικότητα. Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Κατσιμίγα, κατανοώ την ανάγκη του να ασκήσει κριτική, δυστυχώς για εκείνον όμως υποπίπτει σε σοβαρά λάθη. Και απορώ γιατί το κάνει, από τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες παραγωγής έργων. Θα του υπενθυμίσω λοιπόν, γιατί μάλλον το έχει ξεχάσει, ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει καμία χρηματοδότηση για έργο χωρίς να έχει προηγηθεί η υποβολή συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου αιτήματος από τον Περιφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά την περιμετρική οδό της Καβάλας για παράδειγμα, στην οποία επικεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της κριτικής του ο κ. Κατσιμίγας, το έργο αυτό το ζήτησε από την Περιφέρεια η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, μετά την υποχώρηση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο και τη σχετική συζήτηση που ξεκίνησε στην τοπική κοινωνία.

Εμείς αξιολογήσαμε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του έργου και υποβάλαμε πρόταση στο Υπουργείο να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειάς μας, πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τον κ. Υπουργό στις 28 Δεκεμβρίου 2018. Να μη σχολιάσω δε το γεγονός ότι ο κ. Κατσιμίγας υποστηρίζει ότι το έργο της περιμετρικής της Καβάλας έχει δήθεν ωριμότητα επιπέδου οριστικής μελέτης, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι εμείς αγνοούμε. Θα παραθέσω μόνο τις μελέτες που χρειάζονται να γίνουν και οι οποίες δεν είναι λιγότερες από δέκα(!): 1. Μελέτη Τοπογραφίας και Κτηματολογίου, 2. Μελέτη Οδοποιίας και μελέτη Σήμανσης-Ασφάλισης, 3. Υδραυλική μελέτη, 4. Γεωλογική μελέτη, 5. Γεωτεχνική μελέτη-αξιολόγηση, 6. Γεωερευνητικές εργασίες, 7. Μελέτες τεχνικών (γεφυρών-συρράγων), 8. Έλεγχος τεχνικών, 9. Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και 10. Μελέτη αποκατάστασης τοπίου.

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μελετών διαθέτουμε 2 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήσαμε με την Εγνατία Οδός ΑΕ να αναλάβει αυτή την άμεση ολοκλήρωσή τους.

Αναρωτιέμαι ποιος αγνοεί τί κ. Κατσιμίγα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασυνοριακή πρωτοβουλία «πίεσης» για να ανοίξει ο κάθετος άξονας

Συμφωνία του δημάρχου Ξάνθης με δημάρχους της Βουλγαρίας κατά την επίσκεψη στο   Ρουντουζέ…