Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από την Χαλκιδική ανοίγει 7 Μαρτίου το Leader ιδιωτών

Από την Χαλκιδική ανοίγει 7 Μαρτίου το Leader ιδιωτών

0

Βγαίνει η πρώτη προκήρυξη – Τα βλέμματα στραμμένα στην Αναπτυξιακή Ροδόπης

 

Μεγάλη καθυστέρηση στο Leader ιδιωτών  – Θερμό ενδιαφέρον από ιδιώτες

 

 

Άνοιξε η πρώτη πρόσκληση για ιδιωτικά έργα στα Leader, με την Χαλκιδική να βγάζει στη δημοσιότητα την προκήρυξη που ανοίγει για αιτήσεις στις 7 Μαρτίου, ενώ αναμένονται μέσα στις ερχόμενες μέρες όλες οι Αναπτυξιακές της χώρας να προχωρήσουν αντίστοιχα.

Σημειώνεται εδώ ότι κάθε Αναπτυξιακή που θα βγάζει την προκήρυξή της ενδέχεται να βγάζει άλλη ημερομηνία ως έναρξη, ωστόσο όπως και να έχει, θα μένει ανοιχτή η πρόσκληση για ένα 3μηνο.

Μεγάλη καθυστέρηση στο Leader ιδιωτών

Αδιαμφισβήτητα και από γνώστες της κατάστασης, είναι μεγάλη η καθυστέρηση που παρατηρείται στην Προκήρυξη του Leader για τους ιδιώτες. Αυτή εν μέρει δικαιολογείται από το γεγονός ότι έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και το σύστημα υποβολής που πλέον γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως επίσης και το σύστημα παρακολούθησης που έχει αυστηροποιηθεί για λόγους διαφάνειας αλλά δεν παύει να αποτελεί μια τροχοπέδη.

Θερμό ενδιαφέρον από ιδιώτες

Την ίδια στιγμή εκδηλώνεται θερμό ενδιαφέρον, αποδέκτης του οποίου γίνονται καθημερινά στην ΑΝ.ΡΟ. από ιδιώτες που θέλουν να ενημερωθούν για το πότε θα βγει η προκήρυξη του Leader, προκειμένου να υποβάλλουν τα Σχέδιά τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…