Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αγαπητοί Κρετίνοι

Αγαπητοί Κρετίνοι

0

Η ποσότητα της βλακείας δεν παίζει κανέναν ρόλο στο μέγεθος της αγάπης που τρέφουμε για τους ηλίθιους. Είστε ηλίθιος; Ωραιότατα, σας αγαπάμε διότι εξ άλλου μας συμφέρει. Ο Ηλίθιος στα Αγγλικά λέγεται idiot, δηλαδή Ιδιώτης. Αποτέλεσμα, το να σταδιοδρομεί κάποιος στον ιδιωτικό τομέα είναι δείγμα βλακείας και αντιπνευματικής κραιπάλης. Η ζωή μας έχει δείξει με αναμφισβήτητο τρόπο πως οι εκζητούντες τον Δημόσιο τομέα ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού. Καλύτερον μισθό από τους ιδιώτες θα παίρνουν, εφάπαξ ομοίως, σε αντίθεση με τους καθυστερημένους ιδιώτες

θα παίρνουν, αναρρωτικές άδειες κατά βούλησιν και κανονικές ανυπερθέτως.

 Αυτό μας έλλειψε τώρα να συγκρίνουμε τους ρωμαλέους δημοσίους με τα ξεφτίδια τους ιδιωτικούς. Αν ο μη γένοιτο κάποιος και βρεθεί μαγαζάτορας μύγα που τον έφτυσε. Θα περιμένει εναγωνίως να διαβεί κάποιος την πόρτα του για να βγάλει πενταροδεκάρες, ενώ ο δημόσιος θα φθάνει θαλερός στην ‘’εργασία του’’ πλήρης ορέξεως και απόφασης να τσακίσει μέχρι το μεσημέρι τρείς τυρόπιτες και δύο μπουγάτσες κουρού  με σφολιάτα. Σπανακοτυρόπιτες την επομένη, εναλλάξ.

Θα έρθει το καλοκαιράκι και εφ όσον είστε πιστός στην κρατική οικονομία θα πάρετε ανυπερθέτως την άδειά σας και θα διαλέξετε παραλία. Κατά κανόνα αμμουδιά, σπανίως έλατο. Αν είστε βιοτέχνης λυπάμαι, την βάψατε ολόμαυρη την πλερέζα. Πρέπει να βρείτε τα χρήματα για τις τρέχουσες υποχρεώσεις των επιταγών σας, να πληρώσετε το προσωπικό σας και να του ευχηθείτε καλά μπάνια. Κατόπιν ξαπλώστε χαλαρά στην στενή βεράντα του διαμερίσματός σας στον τρίτο όροφο και κάντε με οικονομία νερού ένα κρύο ντούς, τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν χρειάζεται να καταναλώσετε το πανάκριβο ρεύμα.

Τα ανωτέρω είναι σαφής απόδειξη του πνευματικού κρετινισμού των ηρώων της ιδιωτικής οικονομίας. Μην λυπάστε όμως τους κρετίνους, πάνω σ αυτούς στηρίζεται η δική σας καλοπέραση, ξεβρακώστε τους και εν ανάγκη γδάρτε τους, είναι καπιταλιστές. Δεν νοιώθουν οι ιδιώτες τις χαρές του ξένοιαστου σοσιαλισμού, των χαλαρών διακοπών και των καταγάλανων θαλασσών με το Αιγαιοπελαγίτικο αεράκι, είναι κρετίνοι. Επαναλαμβάνω, γδάρτε τους, και όταν έρθει η ώρα κατηγορήστε τους για αισχροκέρδεια, πιάνει το κόλπο. Εσείς εν τω μεταξύ πλησιάστε σιγά-σιγά τον Βουλευτή σας και πιέστε τον να διορίσει τον βλαστό σας σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, κατά προτίμηση στη Βουλή! Εν ανάγκη απειλήστε τον, εκβιάστε τον, εκθέστε τον στον έντυπο τύπο. Θα φοβηθεί και θα εξασφαλίσει την συνέχεια της μακαριότητας της αιώνιας οικογένειάς σας.

Αφήστε τα παιδιά των ηλιθίων εμπόρων να τρέχουν για μεροκάματο στην Σουηδία και τον Καναδά, εσείς δέστε τον γάιδαρο σας, το Ελληνικό δημόσιο είναι το ισχυρότερο στον κόσμο και ο σοσιαλισμός το πιο αγαπημένο κοινωνικό σύστημα του τετραπέρατου Έλληνα. Μην φοβάστε για την σταδιοδρομία σας στην Δημόσια υπηρεσία, την στηρίζει η βλακεία του Ιδιώτη, ανεξάντλητη αντοχή.

Φοίβος Ιωσήφ

 

 • Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

  Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσ…
 • Δημιουργία ή εξασφάλιση;

  Το ερώτημα  με αυτό το σκεπτικό, όλως υπόπτως, δεν τέθηκε ποτέ. Αυτό το σκέφθηκαν μόνον οι…
 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

  Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσ…
 • Καλπάζει η επιστήμη

  Η έννοια καλπασμός είναι πλέον τελείως παρωχημένη στην εποχή μας. Πάνε τα άλογα, πάνε οι ά…
 • Δημιουργία ή εξασφάλιση;

  Το ερώτημα  με αυτό το σκεπτικό, όλως υπόπτως, δεν τέθηκε ποτέ. Αυτό το σκέφθηκαν μόνον οι…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Πορνογραφίες

  Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…
 • Εμβόλια και πανδημία COVID-19

  Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κινητοποιήθηκε για την κατασκευή ενός εμβολίου …
 • Εξημέρωση εντός

  «Είπα θα φύγω. Τώρα. Μ’ ό,τι να ‘ναι… Βαθιά στο χώμα και βαθιά στο σώμα μου θα πάω να βρω …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πορνογραφίες

Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…