Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 5 χρόνια… απουσίας, καταγγέλλουν οι πρόεδροι των τοπικών της Σταυρούπολης

5 χρόνια… απουσίας, καταγγέλλουν οι πρόεδροι των τοπικών της Σταυρούπολης

0

Πρόεδρος Καρυοφύτου, Δ. Σερεφιάς: «Μας παρακάμπτουν και μας απαξιώνουν»

Πρόεδρος Κομνηνών, Κ. Τουπουζίδου: «Πέντε χρόνια έκαναν …μισό έργο.

 

Πρόεδρος Δαφνώνα, Π. Σαμουηλίδης: «Τόσα χρόνια περιμένουμε. Τώρα προεκλογικά έστειλαν μηχανικούς να μετρήσουν»

Αντιδήμαρχος, Κ. Παπαδόπουλος: «Είμαστε εκεί όταν μας το ζητούν. Θεωρώ ότι τα λένε αυτά για να κάνουν αντιπολίτευση»

 

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν κατά της δημοτικής αρχής Ξάνθης, τρεις πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Ειδικότερα οι πρόεδροι: του Καρυοφύτου κ. Διαμαντής Σερεφιάς, των Κομνηνών κα Κυριακή Τουπουζίδου και του Δαφνώνα κ. Πολυχρόνης Σαμουηλίδης, ενώνουν τις φωνές τους για να καταγγείλουν την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου για τα προβλήματα των κοινοτήτων τους, αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων τους και απαξίωση του θεσμικού τους ρόλου. Τις καταγγελίες προσυπογράφει και ο επί χρόνια αυτοδιοικητικός κ. Λάκης Ελευθεριάδης από την Σταυρούπολη.

Πρόεδρος Καρυοφύτου, Δ. Σερεφιάς: «Μας παρακάμπτουν και μας απαξιώνουν. 5 χρόνια απουσίας μετρά η δημοτική αρχή στα μέρη μας…»

Για πλήρη απουσία του δήμου στο Καρυόφυτο κάνει λόγο ο κ. Σερεφιάς τονίζοντας πως η έννοια όλων εξαντλείται και την προεκλογική περίοδο όταν έρχονται και «τάζουν λαγούς με πετραχήλια και μετά εξαφανίζονται»: «Μας έταξαν ότι θα είναι κοντά στα προβλήματα μας…5 χρόνια πέρασαν, πού ήταν; Πουθενά. Τώρα πάλι προεκλογικά μας θυμήθηκαν και στέλνουν τους μηχανικούς και μετρούν για να κλείσουν λακκούβες στους δρόμους. Δεν μπήκαν καν στο κόπο να μας ενημερώσουν να τους υποδείξουμε πού αλλού πρέπει να γίνει αποκατάσταση. Εμείς ξέρουμε τα προβλήματα αλλά μας παρακάμπτουν και μας απαξιώνουν. Ο κόσμος διαμαρτύρεται. Παλεύουμε μόνοι μας, δεν μας δίνουν σημασία. 5 χρόνια απουσίας μετρά η δημοτική αρχή στα μέρη μας…».

Πρόεδρος Κομνηνών, Κ. Τουπουζίδου: «Πέντε χρόνια έκαναν …μισό έργο»

Γεμάτη διάθεση να προσφέρει στο χωριό της ήταν η κα Τουπουζίδου Κυριακή η οποία εκλέχθηκε για 1η φορά το 2014 αλλά την δημιουργική αυτή διάθεση για συνεργασία ανεξαρτήτως παρατάξεων με γνώμονα μόνο το καλό του τόπου της διαδέχθηκε η απογοήτευση: « Μας ζήτησαν μια τεχνική μελέτη για έργα που πρέπει να γίνουν μέσα στην 5ετία. Το πρώτο που βάλαμε ήταν να γίνουν κάποιες υποδομές για τους κτηνοτρόφους του χωριού που μετέφεραν τις στάνες τους εκεί που τους υπέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά χωρίς να υπάρχουν οι υποτυπώδεις υποδομές. Έχει τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται να μεταφέρουν νερό για τα ζώα αφού δεν υπάρχει δίκτυο ούτε δρόμος. Δεν έκαναν τίποτε παραμένει έτσι η κατάσταση. Το δεύτερο που βάλαμε είναι να γίνει ένα τεχνικό έργο στον παράλληλο δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Έχει ένα τσιμενταύλακα για τα όμβρια που είναι πολύ επικίνδυνος. Έχουν πέσει αυτοκίνητα κατά το παρελθόν. Είναι πολύ επικίνδυνο και για παιδιά με ποδήλατα. Ήρθαν έκαναν το μισό έργο και το παράτησαν Στείλαμε επιστολές, μίλησα με τις τεχνικές υπηρεσίες. Δεν έχουμε δικό μας αντιδήμαρχο. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι μονίμως στην Ξάνθη και μονίμως απασχολημένος».

«Έχουμε 25 παιδιά κι ούτε μια κούνια στο χωριό μας!»

«Βροχή» τα προβλήματα στα Κομνηνά και συνεχίζει ως καταπέλτης η κα Τουπουζίδου: «Έχουμε πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης. Πέρσι είχαμε 15 φορές διακοπές νερού. Είμαστε 200 άτομα και έχουμε 25 παιδιά προσχολικής ηλικίας Είναι ένας μεγάλος αριθμός αναλογικά. Και όμως δεν έχουν ούτε μια κούνια στο χωριό! Ούτε ο κεντρικός δρόμος που μας συνδέει με τα Λιβερά και τον Δήμο Τοπείρου έγινε.  Ο κόσμος διαμαρτύρεται. 5 χρόνια τώρα δεν έχει δει καμιά παρέμβαση του δήμου δεν έγινε τίποτε».!

Πρόεδρος Δαφνώνα, Π. Σαμουηλίδης: «Τόσα χρόνια περιμένουμε να κάνουν αυτό το έργο στην γέφυρα. Τώρα προεκλογικά έστειλαν μηχανικούς να μετρήσουν»

Η ίδια εικόνα και στον Δαφνώνα. Ο πρόεδρος κ. Σαμουηλίδης έχει επανειλημμένως ζητήσει και έχει επιστήσει την προσοχή ότι η γέφυρα στο συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου στον Δαφνώνα είναι επικίνδυνη καθώς έχουν φύγει τα τοιχώματα αντιστήριξης και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ατύχημα από πεζούς ή οδηγούς και να πέσουν στο ποτάμι από 2 μέτρα ύψος. : «Τόσα χρόνια περιμένουμε να κάνουν αυτό το έργο στην γέφυρα. Τους είπαμε ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Τώρα προεκλογικά έστειλαν μηχανικούς να μετρήσουν. Κανένας δεν μας ενημέρωσε. Κανένας δεν μας υπολόγισε. Ο κόσμος του Δαφνώνα είναι πολύ απογοητευμένος γιατί ο δήμος δεν νοιάζεται για τα προβλήματά του και δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο», επισημαίνει ο κ. Σαμουηλίδης.

Α. Ελευθεριάδης: «Η δημοτική αρχή απαξιώνει τον θεσμικό ρόλο των προέδρων των κοινοτήτων»

Τις παραπάνω καταγγελίες προσυπόγραφε και ο κ. Ελευθεριάδης προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή απαξιώνει τον θεσμικό ρόλο των προέδρων των κοινοτήτων: «Δεν τους ενημερώνουν για τίποτε. Υπονομεύουν τον ρόλο τους …τους αντιμετωπίζουν σαν διακοσμητικό στοιχείο . Αυτό είναι απαράδεκτο».

papadopoulos kyriakos-webΑντιδήμαρχος, Κ. Παπαδόπουλος: «Είμαστε εκεί όταν μας το ζητούν. Θεωρώ ότι τα λένε αυτά για να κάνουν αντιπολίτευση. Πέντε χρόνια ήταν άφαντοι…»

Τις καταγγελίες αυτές θέσαμε στον αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος δεν αποδέχτηκε την ορθότητα τους: «Τους έχουμε καλέσει άπειρες φορές και δεν έχουν έρθει. Έχω ορίσει γραμματέα στη Σταυροπουλη για να μεταφέρουν όλα τα προβλήματα και τα αιτήματά τους . Το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό. Προχθές στην κακοκαιρία μου τηλεφώνησαν για να απεγκλωβίσουμε κάποιον στον Λειβαδίτη. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και τον απεγκλωβίσαμε. Είμαστε εκεί όταν μας το ζητούν. Θεωρώ ότι τα λένε αυτά για να κάνουν αντιπολίτευση. Πέντε χρόνια ήταν άφαντοι…».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …