Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπέρ της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο ο Κ. Σιμιτσής

Υπέρ της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο ο Κ. Σιμιτσής

0

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του ιδρύματος και αναρωτιέται γιατί κάποιοι ενοχλούνται

Από τον ακαδημαϊκό χώρο επέλεξε να είναι η πρώτη του κεντρική τοποθέτηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΙΝΑΛ Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και της επιχειρηματολογίας του ίδιου του ιδρύματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για προοπτική με αναπτυξιακό πρόσημο για το ΤΕΙ, ενώ αναρωτιέται γιατί κάποιοι ενοχλούνται, καλώντας τους βουλευτές της περιοχής να πάρουν θέση και να μη μένουν σε στείρα άρνηση.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει: «απορίες και αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους Καβαλιώτες και τους Δραμινούς όσοι δηλώνουν αντίθετοι με τη ενσωμάτωση του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και την ίδρυση ενός μεγάλου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Είναι αντίθετοι με τη διαδικασία, όπως έλεγαν και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;  Ή θεωρούν πως οι Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ δεν είναι πανεπιστημιακής περιωπής; -τότε όμως γιατί προτάσσουν τη συνένωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως καλύτερη λύση;

Το νέο Πανεπιστήμιο έρχεται ως αναγκαία συνέπεια της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, που συνέβη το μακρινό 2001 (Ν. 2916/2001). Επιβεβαιώνει τη φήμη και το κύρος που τα περισσότερα έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Και επικυρώνει μια μακρόχρονη διαβούλευση που συνέβη σε καθεστώς αυτονομίας και διοικητικής αυτοτέλειας από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων που συνενώνονται.

Η ουσιαστική δουλειά για τους βουλευτές της εκάστοτε συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης θα πρέπει να έχει αφετηρία το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται. Για να θέσουν από δω και πέρα τα ζητήματα της ουσιαστικής εκπαίδευσης, της υποχρηματοδότησης, της αναιμικής έρευνας, της υπολειτουργίας των Σχολών ελλείψει διδακτικού προσωπικού, της αξιολόγησης προσωπικού και Ιδρυμάτων, του ελέγχου της λειτουργίας των πάσης φύσεως Κολλεγίων, της δυνατότητας των ΑΕΙ να ιδρύουν τμήματα με δίδακτρα για ημεδαπούς και αλλοδαπούς σπουδαστές. Από τους βουλευτές μας περιμένουμε θέσεις και όχι στείρα άρνηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρώτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας

Ενημερώνει για την απόφαση του περιφερειάρχη που αφορά στην 5η τροποποίηση της πρόσκλησης …