Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βασίλισσα, άρματα, ηχεία και κάγκελα στην Οργανωτική για το καρναβάλι

Βασίλισσα, άρματα, ηχεία και κάγκελα στην Οργανωτική για το καρναβάλι

0

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας για τις ΘΛΕ

Επίσημη έναρξη του καρναβαλιού στις 21 Φεβρουαρίου και εκδηλώσεις κάθε μέρα έως την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 11 Μαρτίου

Με την παρουσία εκπροσώπων του συνόλου σχεδόν, των πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Οργανωτική επιτροπή για το καρναβάλι, με σκοπό να συζητηθούν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του κορυφαίου θερμού.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής και του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης οι φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια, θα ξεκινήσουν στις 21 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν στις 11 Μαρτίου με τη διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχουν εκδηλώσεις όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, με λαογραφικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Με ψηφοφορία η επιλογή της φετινής Βασίλισσας

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ο τρόπος εκλογής της Βασίλισσας του καρναβαλιού, με τον τρόπο που η διαδικασία δρομολογήθηκε και πέρυσι, μέσω ψηφοφορίας από όσες κοπέλες εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων θα ψηφίσουν, ωστόσο, αν και όλοι δείχνουν τη διάθεση να συμμετέχουν, δε συμφωνούν ιδιαίτερα με τη διαδικασία, αφού φαίνεται ότι δεν μπορεί να μείνει αδιάβλητη από «έξωθεν» παρεμβάσεις και επιρροές.

Πάντως, ομόφωνα αποφασίστηκε να συμμετέχει και φέτος ο «Πειρατής» της Θεσσαλονίκης, που έχει επιδείξει γνήσιο ενδιαφέρον για την πόλη και κυρίως τα παιδιά ευπαθών ομάδων.

Βελτιώσεις για την παρέλαση

Ως προς την καρναβαλική παρέλαση, αν και υπήρχε η συζήτηση να μπουν τα άρματα στην αρχή, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στη ροή, τελικά ο κ. Λύρατζης ενημέρωσε ότι τα οκτώ άρματα θα παρελάσουν ανάμεσα στους συλλόγους. Επίσης, θα υπάρξει καλύτερη κατανομή των ηχείων, ώστε να μην υπάρχουν μουσικά κενά, ενώ κάγκελα θα τοποθετηθούν σε μεγαλύτερο μήκος της Βασ. Κωνσταντίνου (έως το πανεπιστήμιο), ώστε να μην «απλώνει» πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Ακόμη, ορίστηκαν οι επιτροπές βάσει του Κανονισμού που έχει θεσπιστεί, ο οποίος πάντως, αναμένεται να εφαρμοστεί βελτιωμένος και πιο σαφής στην επόμενη διοργάνωση των ΘΛΕ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…