Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το βιβλίο του Haim Omer παρουσιάζει ο Δ. Φιλοκώστας

Το βιβλίο του Haim Omer παρουσιάζει ο Δ. Φιλοκώστας

0

Το Σάββατο 2/2 μία βιβλιοπαρουσίαση για ένα νέο μοντέλο εξουσίας για την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα που εμπεριέχει τόσο την αγάπη όσο και τη δύναμη

 Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ψυχολογικών θεραπειών ‘»Ψυχή τε και σώματι»

 Η βιβλιοπαρουσίαση για το βιβλίο «η Ήρεμη Δύναμη» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30 στο Κέντρο Ψυχολογικών θεραπειών ‘»Ψυχή τε και σώματι».

Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Φιλοκώστας, Παιδοψυχίατρος & Οικογενειακός Θεραπευτής, Μεταφραστής και Επιστημονικός Επιμελητής του εξαιρετικού βιβλίου του Haim Omer για ένα νέο μοντέλο εξουσίας για την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα που εμπεριέχει τόσο την αγάπη όσο και τη δύναμη. (Haim Omer)

Είσοδος ελεύθερη.

 Σύντομο Βιογραφικό ομιλητή

Ο Δημήτρης Φιλοκώστας είναι Παιδοψυχίατρος και Οικογενειακός Θεραπευτής και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Είναι Ειδικός Ψυχικής Υγείας στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι. Συνεργάζεται με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας «Συν-ειρμός», στα Τρίκαλα.

Πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών & Εφήβων του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» και εκπαιδεύτηκε ως οικογενειακός θεραπευτής στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Συμμετείχε στο European Summer School in Family Therapy, οργανωμένο από το Context (UPC KU Leuven, Belgium), με θέμα τη διαλογική προσέγγιση. Οι ιδέες του για τη θεραπεία πηγάζουν από τις αξίες του Δικτύου για τον Ανοιχτό Διάλογο, και εμπνέονται από την κριτική ματιά του Δικτύου για την Κριτική Ψυχιατρική.

Έχει εκπαιδευτεί στις ιδέες και τις πρακτικές της Μη Βίαιης Αντίστασης (Foundation and Advanced Level στο Partnershipprojects UK).

Κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Μετάλογος, Sunday Exclusive Family και Η Ζωή Πλαγίως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…