Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα έργα δασοπονίας της ΑΜΘ στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο

Τα έργα δασοπονίας της ΑΜΘ στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο

0

Με «βροχή» επερωτήσεων θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση. Ερωτήσεις από Τρέλλη, Ναθαναηλίδη και Τραϊφόρο

Σήμερα, Τετάρτη στις 18:30 συνεδριάζει το περιφερειακός συμβούλιο ΑΜΘ, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ανακοινώσεις, θα συνεχίσει με επερωτήσεις και στη συνέχεια θα τεθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Επερωτήσεις.

1.Σχετικά με την καθυστέρηση των παρεμβάσεων που γίνονται στον οδικό  επαρχιακό άξονα Oρεστιάδας – Κυπρίνου. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ.Χρήστος Τρέλλης.

2.Σχετικά με τα ρήγματα που παραμένουν ανοιχτά στα αναχώματα του Ποταμού Έβρου. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ.Χρήστος Τρέλλης.

3.Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Eπερωτών: O  Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Αναστάσιος  Ναθαναηλίδης.

4.Σχετικά με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειος Τραϊφόρος.

5.Σχετικά  με το  ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειος Τραϊφόρος.

6.Σχετικά με τα Προγράμματα Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020».Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειος Τραϊφόρος.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019.

2.Έγκριση του θεωρημένου Προγράμματος  Έργων και Εργασιών Δημόσιας  και μη Δημόσιας Δασοπονίας της Διεύθυνσης  Δασών του Ν. Δράμας, έτους 2019 .

3.Έγκριση του θεωρημένου Προγράμματος Έργων και Εργασιών Δημόσιας Δασοπονίας των Δασικών Υπηρεσιών του Ν. Έβρου, έτους 2019.

4.Έγκριση του  Προγράμματος εκτέλεσης Έργων και Εργασιών Δημόσιας  και μη Δημόσιας Δασοπονίας της Διεύθυνσης  Δασών του Ν. Ξάνθης, έτους 2019 .

5.Έγκριση του Προγράμματος  Δασικών Έργων και Εργασιών Δημόσιας  και μη Δημόσιας Δασοπονίας της Διεύθυνσης  Δασών του Ν. Καβάλας,  έτους 2019 .

6.Έγκριση του  Προγράμματος Έργων και Εργασιών Δημόσιας  και μη Δημόσιας Δασοπονίας  της Διεύθυνσης  Δασών του Ν. Ροδόπης, έτους 2019.

7.Έγκριση  Προγράμματος  Έργων και Εργασιών  Δημόσιας και μη Δημόσιας Δασοπονίας  της Διεύθυνσης  Αναδασώσεων  Α.Μ.Θ.,  έτους 2019.

Εισηγητής: Ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Α.Μ.Θ. κ. Νάκας Αναστάσιος.

8.Έγκριση τροποποίησης του ετήσιου Προγράμματος  Δράσης  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και   Θράκης, έτους 2019.

9.Έγκριση τροποποίησης της  αριθμ. 176/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης που αφορά την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. (ΑΝ. ΡΟ. Α.Ε.)»

10.Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «BLAST – Black Sea Health Tourism» στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Προγράμματος ENI CBC Black Sea Basin Joint Operational Programme 2014-2020

11.Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «MARITIMIS – Bottom-up Maritime Spatial Planning» στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων για την 3η πρόσκληση του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας MED 2014-2020.

12.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ στο ερευνητικό έργο Cooperation for disaster prevention and environmental monitoring in BSB: Co-PREVENT του κοινού επιχειρησιακού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020».

13.Ανάκληση της αριθμ. 190/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα την έγκριση έκδοσης απόφασης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της νοτίου Σαμοθράκης του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ».

14.Έγκριση έκδοσης απόφασης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της νοτίου Σαμοθράκης του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ».

15.Ανάκληση της αριθμ.50/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορά την έγκριση ανταλλαγής του αγροτεμαχίου αριθμ. 3065 (εμβαδού 1.500 τ.μ.) του αγροκτήματος Mικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης  Δράμας με τμήμα του αγροτεμαχίου αριθμ. 1918 (εμβαδού 3.400 τ.μ.) του ίδιου αγροκτήματος για την υλοποίηση του έργου: «Φράγμα Μικρόπολης».

16.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση  γνωμοδοτικής  επιτροπής για το έτος 2019 για θέματα σύμφωνα με τα οριζόμενα: «Ανέλκυσης, απομάκρυνσης –  εξουδετέρωσης ναυαγίων ή  πλοίων», ευθύνης  του B΄ Λ / Τ  Πόρτο Λάγος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…