Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι μας

Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι μας

0
karnavali 2016

Έναρξη στις 21 Φεβρουαρίου – «Έρως ανίκατε μάχαν», το φετινό θέμα – Μεγάλη συμμετοχή συλλόγων – Πλούσιο πρόγραμμα – Χορευτικά από Αρμενία, Σερβία, Βουλγαρία

 

Με εκλογή από τους συλλόγους θα οριστεί και φέτος η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών. Στο Κέντρο Πολιτισμού εργάζονται πυρετωδώς για την οριστικοποίηση και τη διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων σχετικά με το πρόγραμμα και οι σύλλογοι προετοιμάζουν τις στολές τους. Την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να γίνει ο συντονισμός και να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

«Έρως ανίκατε μάχαν», το φετινό θέμα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού – Έναρξη στις 21 Φεβρουαρίου

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης εμπνέεται από την Αντιγόνη του Σοφοκλή και θα υμνεί τον έρωτα. Σ’ αυτό το ύφος και οι στολές των συλλόγων που βρίσκονται στην τελική ευθεία ενώ έτοιμη είναι και η αφίσα. Η έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών ορίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Μαρτίου την ημέρα της Αποκριάς με την παρέλαση.

Μεγάλη συμμετοχή συλλόγων – Πλούσιο πρόγραμμα – Χορευτικά από Αρμενία, Σερβία, Βουλγαρία

liratzis-2Ο κ. Λύρατζης σημείωσε πως ιδιαίτερα φέτος υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων και πάρα πολλές εκδηλώσεις: «Έχουμε τόσες εκδηλώσεις που δεν μας φτάνουν κυριολεκτικά οι μέρες. Θα έχουμε πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Θα έχουμε συμμετοχή εκτός από την χώρα μας και από την Αρμενία, την Σερβία και την Βουλγαρία», δηλώνει ο κ. Λύρατζης.

Με εκλογή από τους συλλόγους θα οριστεί και φέτος η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

Και φέτος θα επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής της Βασίλισσας καθόσον κρίθηκε επιτυχημένη ως ιδέα. Στην Οργανωτική Επιτροπή της Τετάρτης πρόκειται να οριστεί η Επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και της τελικής εκλογής της Βασίλισσας η οποία θα γίνει σε ανοιχτή εκδήλωση.

Σ΄ ότι αφορά τα ονόματα των καλλιτεχνών στις συναυλίες της κεντρικής πλατείας ο κ. Λύρατζης δεν άνοιξε τα χαρτιά του…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…