Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σήμερα ο αγώνας κυπέλλου Ξάνθη -Ολυμπιακός

Σήμερα ο αγώνας κυπέλλου Ξάνθη -Ολυμπιακός

0

Διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Η Ξάνθη υποδέχεται στις 17:15 σήμερα τον Ολυμπιακό, στην πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς, για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Το Σαββατοκύριακο, παρά την επέλαση του χιονιά στην πόλη, η ομάδα συνέχισε την προετοιμασία της. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, με το κρύο να είναι αρκετό, τη θερμοκρασία κοντά στο… μηδέν και το χιόνι να καλύπτει τα γήπεδα του προπονητηρίου της ομάδας ωστόσο το προπονητικό επιτελείο με τους ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν το πρωινό του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ και μετά την ομιλία του Μίλαν Ράσταβατς ακολούθησαν οι ασκήσεις τακτικής. Στο απουσιολόγιο του προπονητή βρίσκονται οι Ντε Λούκας, Φασίδης και Σαρπόνγκ.

Το πρωινό της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας, σε δυνατούς ρυθμούς, δίνοντας έμφαση στην τακτική. Τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό η τεχνική ηγεσία έδωσε τις οδηγίες της ζητώντας αποτελεσματικότητα στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται, με νέες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσει προβλήματα στην διεξαγωγή του αγώνα.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι τσουχτερές, αλλά όχι απαγορευτικές για να διεξαχθεί το ματς, ενώ η ΕΜΥ για την Ξάνθη δεν αναμένει νέα χιονόπτωση το προσεχές διήμερο, αλλά το πολύ κάποια (πολλά ή λίγα) σύννεφα. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης θα είναι διαρκώς υπό του μηδενός, περίπου δύο με τρεις βαθμούς. Ειδικότερα για τη θερμοκρασία, η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι από τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης θα φτάσει στους τέσσερις βαθμούς περίπου.

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης σφυρίζει το ντέρμπυ

Έγιναν γνωστοί και οι ορισμοί των παιχνιδιών της φάσης των «16» του Κυπέλλου από την ΚΕΔ, με τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη να «σφυρίζει» την αναμέτρηση Ξάνθης-Ολυμπιακού. Ο Μακεδόνας ρέφερι είναι ο εκλεκτός για το σημαντικότερο παιχνίδι των «16» του Κυπέλλου, όπου ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα της Ξάνθης. Βοηθοί του Ζαχαριάδη θα είναι οι Πάτρας και Χριστάκογλου.

Από εκεί και πέρα ο διεθνής Κομίνης θα διευθύνει την αναμέτρηση Λαμία-Παναθηναϊκός με βοηθό τον Χασάν Κουλα ενώ ο Παπαπέτρου το ΑΟΧ Κισσαμικός-ΑΕΚ, ενώ ο Τζοβάρας επιλέχτηκε για το Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι ορισμοί για τα πρώτα ματς του Κυπέλλου:

Τρίτη 8/1

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος: Σκουλάς (Κουρομπύλια, Κωνσταντόπουλος, 4ος Ντάουλας)

Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ: Τζοβάρας (Μπούξμπαουμ, Κωνστάντιος, 4ος Μπεκιάρης)

Εργοτέλης-ΟΦΗ: Βρέσκας (Ευθυμιάδης, Γκάγκας, 4ος Πολυχρόνης)

Ξάνθη-Ολυμπιακός: Ζαχαριάδης (Πέτρας, Χριστάκογλου, 4ος Τσακαλίδης)

Τετάρτη 9/1

Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος: Παπαδόπουλος (Νατσιόπουλος, Νικολαΐδης, 4ος Αγγελάκης)

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης: Σέζος (Σίπκας, Σάββας, 4ος Δραγούσης)

ΑΟΧ Κισσαμικός-ΑΕΚ: Παπαπέτρου (Καρσιώτης, Φωτόπουλος, 4ος Σωτηριάδης)

Πέμπτη 10/1

Λαμία-Παναθηναϊκός: Κομίνης (Κούλα Χασάν, Μπαλτάς, 4ος Ανδριανός)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…