Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρώτη με 7 έδρες η ΕΚΕ του Μπεμπεκίδη στο Εργατικό

Πρώτη με 7 έδρες η ΕΚΕ του Μπεμπεκίδη στο Εργατικό

0

Δεύτερη η ΔΑΚΕ και 4 έδρες και τρίτη η ΕΣΑΚ με 2

 

«Ίδια πρόσωπα στα … ίδια μέρη»

 

Η ΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ) είναι η παράταξη που πλειοψήφησε στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης αφού έλαβε 7 έδρες έναντι 4 της ΔΑΚΕ και 2 της ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ).

 Τα αποτελέσματα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

 

Παράταξη Ψήφοι Έδρες
ΕΚΕ 56 7
ΔΑΚΕ 31 4
ΕΣΑΚ 14 2

 

Να σημειώσουμε πως ψήφισαν 101 από τους 102 αντιπροσώπους από 25 σωματεία. Η ΕΚΕ παρότι έλαβε 4 παραπάνω ψήφους από ότι πριν 3 χρόνια (52 ψήφοι το 2016) έχασε μία έδρα την οποία κέρδισε η ΔΑΚΕ. Κι αυτό εξαιτίας της αλλαγής του εκλογικού μέτρου που είναι 7 προς 1. Να σημειώσουμε ότι το νέο 13μελές Διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός 8 ημερών.

«Ίδια πρόσωπα στα … ίδια μέρη»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πάλι θα είναι ο ίδιος πρόεδρος αλλά και γενικά τα ίδια πρόσωπα θα αναλάβουν τους ίδιους ρόλους. Είναι γεγονός ότι επί 4 τριετίες επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης που πλέον από ένας συνδικαλιστικός φορέας που έχει συσταθεί για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται σε περιδίνηση απαξίωσης και μαρασμού αφού δεν  υπάρχει ανανέωση ούτε ενδιαφέρον από νέους να πλαισιώσουν το συνδικαλιστικό όργανο. Αρνητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το το κυβερνών κόμμα δεν συμμετείχε στις εκλογές είτε με αυτόνομη παράταξη είτε σε συνεργασία. Κι αυτό προφανώς και μεταφράζεται σε αδυναμία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…