Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

0

Υποψηφιότητες στη Μύκη
Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το εκλογικό τοπίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Μύκης. Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Καπζά Τζεμήλ. Από την άλλη, ο πρώην δήμαρχος Τζουκάλ, δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για οικονομικούς λόγους και θα συνεχίσει την εργασία του στη Γερμανία. Έχουμε όμως νέες υποψηφιότητες.  Πρώτη αυτή του δικηγόρου Αντνάν Πετσενίκ από τον Κένταυρο, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με τον Καπζά Τζεμήλ.
Υποψηφιότητα δήλωσε επίσης και ο δικηγόρος Αμέτ Κουρτ από τη Σμίνθη, ενώ ο πρώην δήμαρχος Αγκά Μουσταφά παραιτήθηκε εδώ και καιρό και δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γ.Δ.


Αρχή με χιούμορ!
Με καταγγελίες και χιούμορ ξεκίνησε η χρονιά για το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, με τον Νίκο Ανταμπούφη να κάνει το… ποδαρικό των πειραγμάτων.
Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε τον πρόεδρο, «για να ξεκινήσουμε καλά», όπως είπε, γιατί εμποδίζει τους συμβούλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Ξάνθης, που εκείνη τη στιγμή αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια.
Με χιούμορ απάντησε και ο Γιάννης Δρεμσίζης αναφέροντας ότι «ο πρόεδρος είναι από τους λίγους που μαζί με άλλα 4-5 άτομα έχουμε εδώ και χρόνια διαρκείας για το γήπεδο!»
Ε.Δ.


Ευχές
Οι καλύτερες ευχές που ακούστηκαν τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων και κυρίως του Νέου Χρόνου, κατά την άποψή μας ήταν: Υγεία, Πρόοδος, Αγάπη, Δουλειές, Ειρήνη.
Ακούστηκαν πολλές ευχές από πολλούς. Άλλες γραπτές, άλλες προφορικές, άλλες ηλεκτρονικά. Ευχές με ένα ποικίλο περιεχόμενο που βέβαια χαρακτηρίζουν και τον αποστολέα τους.
Ακούσαμε πολλές και σκεφτήκαμε ότι οι πλέον αντιπροσωπευτικές ήταν οι πέντε παραπάνω λέξεις. Για μας. Για κάποιον άλλον, κάποιες άλλες λέξεις ίσως να θεωρούνταν πιο αντιπροσωπευτικές. Όπως να’ναι όμως, σημασία έχει πέρα από τις λέξεις και τις έννοιες, κάποιες από αυτές να υλοποιηθούν, να γίνουν πράξη και έργο.
-Καλή χρονιά.
Γ.Δ.


Μικρά και νόστιμα

– Η Υπόθεση Novartis έγινε υπόθεση No μάρτυς.  Ήταν τόσο καλά δεμένες οι κατηγορίες που αντί να προσπαθούν να διαφύγουν οι κατηγορούμενοι το κάνουν οι μάρτυρες.…

-Πάει ο ένας προστατευόμενος μάρτυς, αλλά έχει παραγγελθεί ήδη ένας καινούργιος από μουσαμά.

-Οι δικαστικοί κατηγορούν τον Πολάκη για θεσμική εκτροπή. Ούτε τι σημαίνουν οι λέξεις δεν ξέρει…

-Με όσα συμβαίνουν με τους δικαστές μάλλον το Google Earth θα μας μεταφέρει στη Λατινική Αμερική, δίπλα στη Βενεζουέλα

-Γιατί να μην καταθέσει μόνο ο Πολάκης και να τελειώνουμε; Εν ανάγκη, ας εκτελέσει και τις ποινές

-Σε μια κανονική χώρα, με κανονική κυβέρνηση ο Πολάκης θα είχε ήδη οδηγηθεί εκτός κυβέρνησης και θα του είχε ασκηθεί δίωξη. Αλλά σε μια κανονική χώρα με κανονική κυβέρνηση, ο Πολάκης δεν θα ήταν καν βουλευτής…

-Φοβερά πράγματα συμβαίνουν! Το χειμώνα κάνει κρύο! Ενίοτε μπορεί και να χιονίσει! Έκτακτη επικαιρότητα!!!

-Και μέσα σε όλα έχουμε και τη νοσταλγική βόλτα στην Αθήνα του Κουφοντίνα. Κάθε γωνιά θα του θύμιζε και μία δολοφονία του. Είναι και αμέτρητες…


Όχι στις τετραπλές εκλογές
Πολλά ακούγονται και γράφονται ότι θα πάμε το Μάιο σε τετραπλές εκλογές. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν θα συμβεί γ’αυτό ας μην αγχώνονται κάποιοι και μάλιστα άσκοπα. Αιτία της μη υλοποίησης των τετραπλών εκλογών, η εταιρεία που έχει αναλάβει τις Ευρωεκλογές δηλώνει ότι δεν μπορεί να διενεργήσει τετραπλές εκλογές ταυτόχρονα. Έτσι, η Ε.Ε. θα απαιτήσει από την Ελλάδα να μη διενεργηθούν ταυτόχρονα, κι έτσι το σενάριο των τετραπλών εκλογών θα τελειώσει κάπου εκεί.
Ως γνωστόν, η Ε.Ε. έχει σταθερές ημερομηνίες εκλογών και δεν συζητά καν αμφισβήτηση της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας, λάθη ή οτιδήποτε άλλο. Γι’αυτό τετραπλές εκλογές δεν θα έχουμε.
Γ.Δ.


Ζυμώσεις
Ρευστό είναι ακόμη το κλίμα στον δήμο Αβδήρων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπορεί κάποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις να έγιναν, όμως μένουν ακόμη κενά στο παζλ.
Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το χώρο και τους ανθρώπους, δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για την εμφάνιση ενός μεγάλου ενιαίου ψηφοδελτίου που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων. Δηλαδή, να υπάρξει μια πρωτοβουλία πλατιάς εκπροσώπησης, και του πρώην δημάρχου Μπιρόλ συμπεριλαμβανομένου.Η όλη προσπάθεια βρίσκεται σε καλό δρόμο και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των επαφών. Είναι δε περισσότερο από σίγουρο ότι η κεντροαριστερή παράταξη πως θα εκπροσωπηθεί στις επόμενες εκλογές.
Γ.Δ.


Δεν ξαφνιάζει
Καθόλου δεν μας ξαφνιάζουν οι διάφορες «δηλώσεις» ή διαρροές για υποψηφίους και συνδυασμούς. Το φαινόμενο είναι παλιό και αναμενόμενο. Το είχαμε δε επισημάνει ότι θα συμβεί γι’ αυτό και δεν μας εξέπληξε. Θυμίζουμε πως στις εκλογές δεν πας –εν Ελλάδι-  με το σταυρό στο χέρι. Όποιος το πιστεύει αυτό σίγουρα δεν έχει κάνει εκλογές και δεν ζει την ελληνική πραγματικότητα. Τα χτυπήματα είναι δεδομένα όπως και τα «μαχαιρώματα». Κυρίως δε από φίλιες δυνάμεις ή αντίπαλες δυνάμεις για να μειώσουν τη δύναμη του απέναντι ανθυποψηφίου. Πράγματα γνωστά.
Εδώ φτάσαν πριν χρόνια, να «πεθάνουν» τον αντίπαλό τους για να κερδίσουν τις εκλογές.
Γ.Δ.


Περί των προσώπων
Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο λόγος και πάλι. Η δε αναφορά μας για τα πρόσωπα που αποτελούν το κομβικό σημείο των εκλογών αυτών. Τα πρόσωπα έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο κι όχι οι δήθεν ιδεολογίες. Τα πρόσωπα τόσο των επικεφαλής όσο και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Κι αυτό, διότι τα πρόσωπα είναι που λαμπρύνουν έναν δήμο, μια παράταξη κι όχι το εκάστοτε αφηρημένο κόμμα ή το παλιό ανέκδοτο της ιδεολογίας.
Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις δημοτικές εκλογές όπου καθοριστικό ρόλο παίζουν στην επιτυχία τα ίδια τα πρόσωπα και αυτό που εκπροσωπούν στην κοινωνία, στη ζωή τους, στον επαγγελματικό τους χώρο. Αυτά τα πρόσωπα είναι τα κριτήρια κι αυτά φέρνουν τις επιτυχίες.
Γ.Δ.


Έρχεται το τέλος;
Φωτιά στα τόπια στο πολιτικό σκηνικό. Άρχισαν οι αιματηρές εχθροπραξίες μεταξύ των συνεταίρων της  εξουσίας και εξαπολύονται θανατηφόρες βολές εκατέρωθεν. Για «αποστάτες» και «ολετήρες» μιλάει ο Καμμένος, ενώ θυμήθηκε να αναβιώσει «ανένδοτους» αγώνες !
Το πανελλήνιο κοιτά με ενδιαφέρον το θρίλερ που ξέσπασε, αλλά αυτό είναι ολίγον μαϊμού, σαν τις πολεμικές ταινίες του Τζέιμς Πάρις, όπου περίσσευε ο στομφώδης ηρωισμός και η σάλτσα στη θέση του αίματος των λαβωμένων. Στήθηκε ξαφνικά ένα δραματοποιημένο σκηνικό το οποίο προβάλλεται με εκκωφαντικούς τόνους στα μήντια, και το οποίο ούτως ή άλλως αναμενόταν να ξεδιπλωθεί τον Μάρτιο. Η τωρινή κρίση είναι βέβαια υπαρκτή, καθώς η πλευρά Καμμένου ανακαλύπτει ότι ο Τσίπρας τον χρησιμοποίησε, ενώ αυτός έβαλε πολλές φορές πλάτη για να στηρίξει αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούσε.
Οι ΑΝΕΛ είχαν σχηματίσει την εικόνα ότι κάποια στιγμή τον Μάρτιο θα υπήρχε η ρήξη μέσα από μια συμφωνία Κυρίων – κάτι σαν τα μοντέρνα ζευγαράκια που δίνουν πολιτισμένο τέλος στην κοινή τους συμβίωση. Όμως μετά την συνάντηση Τσίπρα – Παπαχριστόπουλου, ο Καμμένος εξερράγη βλέποντας ότι υπάρχει αθέτηση της αρχικής συμφωνίας που έλεγε ότι κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ δεν θα βρει απάγκιο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ο Καμμένος-  μετέχοντας στην ευωχία της εξουσίας δεν παραδειγματίστηκε από την στάση του Αλέξη στους  συντρόφους του: Στον Αλαβάνο ο οποίος του έδωσε το δαχτυλίδι, στη Ζωή που είχε όρτσα τα πανιά  για όσα νεφελοσκεπή διακήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ, στους «Λαφαζάνηδες» που αθώα έβαλαν πλάτη για να διευκολύνουν τους νέους επιβήτορες της εξουσίας. Μάλλον δεν περίμενε ότι θα έρθει και η σειρά του…
Τα «ψωμιά» της κυβέρνησης λιγοστεύουν, με απώτατο χρονικό όριο τον Μάιο. Θα έλεγε κανείς, είναι σαν ήδη να έχουν τελειώσει.
Τ.Σ.


Η τύχη με τους εργαζόμενους!
Στους εργαζόμενους του δήμου Ξάνθης έτυχε το φλουρί στη βασιλόπιτα που κόπηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο έτος! Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος και αφού οι σύμβουλοι έψαχναν στα κομμάτια τους αλλά φλουρί δεν έβρισκαν διαπιστώθηκε ότι οι τυχεροί της χρονιάς ήταν οι εργαζόμενοι! Ακολούθησε το σχετικό χειροκρότημα, παρότι δεν έγινε γνωστό ποιος θα λάβει το δώρο!
Στην πίτα των δημοσιογράφων, που υπήρξε η μέριμνα να λάβουν το κομμάτι τους για όλα τα τοπικά ΜΜΕ, το φλουρί έτυχε ο εκδότης της «Φωνής της Ξάνθης» Σταύρος Βλαχόπουλος, που είχε φανεί και στο παρελθόν τυχερός επί θητείας Στυλιανίδη, όταν είχε ξανατύχει το φλουρί!
Ε.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…