Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

0

Πέντε υποψηφιότητες για τον Τόπειρο
Στους πέντε έφτασαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το δήμο Τοπείρου σύμφωνα με τα τελευταία νέα. Έτσι, πέρα από τη σίγουρη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θωμά Μίχογλου, έχουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Κιατίπη, του Άγγελου Κηλικιώτη, του Κώστα Δαλάτση και ενός άγνωστου προς το παρόν υποψηφίου της Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι πέντε θεωρείται ότι θα βρεθούν «αντίπαλοι» και σίγουρα είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά για το αποτέλεσμα.
Γ.Δ.


Ένα καταπληκτικό ημίχρονο
Ας αφιερώσουμε λίγα επαινετικά λόγια για την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Η οποία την Κυριακή με αντίπαλο τον Ατρόμητο στα Πηγάδια, παρουσίασε ένα καταπληκτικό παιγνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Σ’αυτό βοήθησε και το παιγνίδι του Ατρομήτου που επίσης παρουσίασε ένα δυνατό και αξιόμαχο σύνολο. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνέχεια, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, κυρίως από την ομάδα μας, η οποία δίκαια τελικά κέρδισε το παιγνίδι με 2-1. Δυστυχώς το δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο. Θα λέγαμε ότι ήταν ιδιαίτερα άσχημο. Τέλος πάντων, αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Τέτοια παιγνίδια όντως αξίζει να βλέπει κανείς.
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
Έχουμε πάντως εξαιρετικό εκλογικό νόμο. Άτομα με 450 και 1000 σταυρούς προτίμησης κρίνουν το διεθνές status quo της χώρας τα επόμενα 100 χρόνια..

Ανεξάρτητοι Έλληνες vs Εξαρτημένων Ελλήνων από το χρήμα και την καρέκλα… δεν χρειάζεται να μαντέψουμε. Σημειώσατε 2!

Φτάσαμε σε μία βουλή γεμάτη “παρατράγουδα” διότι στην προσπάθειά της η κοινή γνώμη να τιμωρήσει τις ελίτ έστειλε στο κοινοβούλιο κάθε περιθωριακό, κοινωνικά και πολιτικά καθυστερημένο.


Μικρά πολιτικά ΙΙ
-Συζητάει με Ποτάμι ο Θεοχαρόπουλος, με ΣΥΡΙΖΑ ο Δανέλλης, με ΑΝΕΛ ο Φωκάς. Αυτό δεν είναι κοινοβούλιο. Οι μουσικές καρέκλες της βουλής είναι!

-Aς μην ξαναπροσπαθήσουν να εισβάλουν στη Βουλή γιαγιάδες με «Π» όπως προχθές γιατί θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να κατεβάσει και τα τανκς για να προστατεύσει τη Δημοκρατία.

-Τελικά ο αρχηγός κόμματος που έχει ποσοστό δεκαδικού αριθμού, θα είναι η καταλυτική ψήφος για τη Μακεδονία. Δημοκρατία ανωτάτου επιπέδου.


Πίτες και δημόσιες σχέσεις
Οι διάφορες πίτες και οι εκδηλώσεις που γίνονται, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για… δημόσιες σχέσεις. Πολλώ μάλλον τώρα, εφέτος, που σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές  και άλλες εκλογές. Έτσι, ευκαιρίας και δικαιολογίας δοθείσης, εμφανίζονται όλοι στη σκηνή για να φανούν και να δείξουν το ενδιαφέρον τους για Συλλόγους, Σωματεία κάθε μορφής.
Ρωτάει κάποιος: Είναι κακό αυτό; Προφανώς και όχι. Οι ανθρώπινες σχέσεις υπάρχουν, πρέπει να συνεχίζονται να υπάρχουν και οι όποιες εκλογές δεν θα πρέπει να τις σταματούν. Συνέπεσε όμως φέτος να έχουμε εκλογές σύντομα και οι υποψήφιοι είπαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Πράγματα δηλαδή που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα, τουλάχιστον στη χώρα μας όπου η κοινωνική δράση των Συλλόγων-Σωματείων είναι ισχυρή ως παρουσία και οι πολίτες συνδεδεμένοι με το Σύλλογό τους.
Ούτως εχόντων λοιπόν των πραγμάτων, μια υπενθύμιση προς τους υποψήφιους να είναι προσεκτικοί και να μην τρώνε πολύ γιατί θα βάλουν κιλά…
Γ.Δ.


Τρία σημεία
Φίλος συμπολίτης που παρακολουθεί τα πάντα που συμβαίνουν στην πόλη και ο οποίος διαθέτει καλή εν γένει πληροφόρηση, μας τηλεφώνησε για να μας ενημερώσει ποια είναι τα τρία (3) σημεία εντός της πόλης με τη μεγαλύτερη παρουσία ατόμων των λεγόμενων ευπαθών ομάδων. Λοιπόν, μετά από παρατήρηση που έκανε, ιδού η διαπίστωση-διάγνωση. Πρώτο σημείο είναι οι Τράπεζες (Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) και βέβαια το γραφείο των ΕΛΤΑ. Το γιατί πηγαίνουν εκεί συν γυναιξί και τέκνοις, όλοι το γνωρίζετε. Δεύτερο σημείο είναι τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και τρίτο σημείο το γραφείο Πρόνοιας στη Νομαρχία. Η παρουσία των ατόμων αυτών είναι σχεδόν καθημερινή στα σημεία αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Εάν αναζητήσετε κάποιον ευπαθή Ρομά, κάπου εκεί θα τον βρείτε…
Γ.Δ.


Έλεγχοι στα φορτηγά
Θα τους έχετε συναντήσει ίσως. Με τα φωσφοριζέ γιλέκα τους, στο ύψος όπου η είσοδος του Flamingo μπροστά στην πρώην επιχείρηση Κριτσίνη. Πρόκειται για Εφοριακούς οι οποίοι έχουν εντολή και ελέγχουν τα διάφορα φορτηγά που διέρχονται από κει. Αφορά δε ο έλεγχός τους τόσο τα φορτία αυτών και κυρίως εάν έχουν νόμιμα παραστατικά όπως φορτωτικές και τιμολόγια.
Χαιρετίζουμε τους ελέγχους αυτούς που εδώ και χρόνια τους ζήτησε το Επιμελητήριο Ξάνθης, όπως και τα Επιμελητήρια Ροδόπης και Έβρου. Και το αίτημα αυτό είχε και έχει στόχο τη μείωση του παραεμπορίου από Βουλγαρία και Τουρκία, κυρίως από Βουλγαρία.
Βέβαια, αρκεί ο έλεγχος να είναι συνεχής και στοχευμένος, διότι επιχειρήσεις της Θράκης έχουν πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το παραεμπόριο.
Γ.Δ.


Η φτωχότερη Περιφέρεια
Χρόνια πολλά, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατέχει μια αρνητική πρωτιά: Είναι η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας! Ακόμη και η Ήπειρος είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Μάλιστα η Περιφέρειά μας συγκαταλέγεται στις φτωχότερες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η τελευταία θέση βέβαια έχει να κάνει με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) που μειώθηκε συνολικά στη χώρα και βύθισε την Περιφέρειά μας ακόμη πιο κάτω.
Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2016 καταγράφεται στην Αττική με 22.204 ευρώ (-0,1% σε σχέση με το 2015), ωστόσο η σύγκριση με τα δεδομένα (29.215 ευρώ) του 2008 είναι αποκαρδιωτική, πλην όμως δηλωτική του τι συνέβη στα νοικοκυριά. Στη συνέχεια ακολουθούν:
-το Νότιο Αιγαίο με 17.769 ευρώ (-2,8%),
-τα Ιόνια Νησιά με 15.182 ευρώ (+0,3%),
-η Στερεά Ελλάδα με 14.727 ευρώ (+3%),
-η Δυτική Μακεδονία με 14.361 ευρώ (-8,9%),
-η Κρήτη με 13.811 ευρώ (-1,8%),
-η Πελοπόννησος με 13.579 ευρώ (+1%),
-η Κεντρική Μακεδονία με 12.880 ευρώ (+1,7%),
-η Θεσσαλία με 12.662 ευρώ (+1,2%),
-το Βόρειο Αιγαίο με 12.266 ευρώ (-3,4%),
-η Δυτική Ελλάδα με 12.058 ευρώ (-0,8%),
-η Ήπειρος με 11.785 ευρώ (+1,5%) και
-η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.432 ευρώ (+1,3%).
Εν κατακλείδι, η διαφορά μεταξύ της πλουσιότερης (Αττική) και της φτωχότερης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη) περιφέρειας της χώρας είναι 6.337 ευρώ.
Γ.Δ.


Στο Δροσερό κρύφτηκε ο «δραπέτης»
Μέσα στο Δροσερό βρήκε καταφύγιο ο 24χρονος «δραπέτης» αν και δεν είναι Ρομά.
Οι αστυνομικοί που εξαπέλυσαν «ανθρωποκυνηγητό» τελικά μετά από 7 ώρες τον εντόπισαν στην νοτιανατολική πλευρά του οικισμού και τον συνέλαβαν μετά  οργανωμένη επιχείρηση και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, για να προσαχθεί εκ νέου σήμερα στα δικαστήρια. Να θυμίσουμε ότι απέδρασε άγνωστο πως από τα Δικαστήρια την Δευτέρα το πρωί. Πληροφορείες αναφέρουν ότι έβγαλε το χέρι του από τις χειροπέδες και το έβαλε στα πόδια, ενώ περίμενε να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα για ανάκριση. Πρόκειται για σεσημασμένο.  Σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για διάφορα αδικήματα και καταδίκες που δεν είχε εκτίσει, κυρίως για κλοπές και άλλη μια απόπειρα απόδρασης κατά την προσαγωγή του στα κρατητήρια της Αστυνομίας!
Μ.Ξ.


Τραγικό: Νεκρό σε σάκο βρέθηκε νεογέννητο 17χρονης από το Δροσερό
Ένα τραγικό περιστασιακό που έχει θύμα ένα νεογέννητο είδε το φως της δημοσιότητας και σχετίζεται με την πόλη μας. Ειδικότερα, από  το Δροσερό κατάγεται η 17χρονη που γέννησε μόνη της ένα κοριτσάκι στο σπίτι που διαμένει στην Θεσσαλονίκη ενώ δίπλα ήταν οι γονείς της! Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε κατά τον τοκετό το νεογνό της γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να χάσει τη ζωή του. Η 17χρονη Ρομά από την Ξάνθη  ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και ότι έκοψε με μαχαίρι τον ομφάλιο λώρο όταν γέννησε Οι γονείς της την μετέφεραν σε νοσοκομείο όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι προηγήθηκε τοκετός και ενημέρωσαν την αστυνομία. Το μωρό βρέθηκε νεκρό, μέσα σε ένα σάκο, στο δωμάτιο του σπιτιού. Γίνεται έρευνα για να εντοπιστεί ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος και  για αυτό το λόγο ελήφθησαν δείγματα DNA από το νεκρό βρέφος. Σε βάρος της ανήλικης μητέρας σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδοκτονία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…