Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

0

 Ράβε, ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει
Ο δήμος Ξάνθης αργά μεν αλλά σταθερά, ξηλώνει τη γνωστή μεταλλική εξέδρα που βρίσκεται στην πλατεία. Στους συμπολίτες που με απορία ρωτούσαν «γιατί το ξήλωμα τώρα αφού σε έναν μήνα θα γίνει το στήσιμο για το Καρναβάλι;» Απορία δικαιολογημένη μεν, αλλά ιδού η απάντηση από πλευράς δήμου. Πρώτον, ανεβαίνουν στην εξέδρα νέοι και υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάποιος, οπότε θα τραβολογιέται στο δικαστήριο ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος. Και δεύτερο, η εξέδρα μέχρι το καρναβάλι θα εμποδίζει και γενικά δεν θα δείχνει ωραία σαν εικόνα η κεντρική πλατεία και παράλληλα, η εξέδρα θα στηθεί λίγο πιο πέρα για τις γιορτές.
Λογικά ακούγονται όλα αυτά αλλά σίγουρα κάποιες λύσεις μπορούν να βρεθούν για το μέλλον για ν’ αποφευχθεί το κόστος του «ράβε-ξήλωνε».
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
-21,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το χρέος μέσα σε ένα χρόνο από την πρώτη φορά αριστερά. Ας μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός που τα οικονομικά είναι το ατού του, πως ακριβώς έγινε αυτό!

-«Εικονοκλαστική σέχτα» η οργάνωση που ανέλαβε τη βόμβα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Σου λέει, αφού η χώρα έχει γυρίσει στο 1944 και στον εμφύλιο, ας την πάμε ακόμα πιο πίσω, ως τον 9ο αιώνα μ.Χ.

-Στην Ελλάδα του 2019 μπορεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος στο κέντρο της πρωτεύουσας ο Κουφοντίνας αλλά κινδυνεύει να ξυλοφορτωθεί όποιος κρατάει ελληνική σημαία…

-Αυτοί που σήμερα καταγγέλλουν σχέδιο εισβολής στη Βουλή το οποίο απέτρεψε η αστυνομία με χημικά, το 2012 θα διάβαζαν και δεν θα είχαν δει τίποτα μάλλον…

-Ιδρύεται τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Ψαχνά Ευβοίας. Όταν θα ξαναχρεοκοπήσουμε και οι «ανάλγητοι» Ευρωπαίοι μας «επιβάλλουν λιτότητα», να τα θυμόμαστε αυτά.


Οι επιθέσεις Π. Καμμένου
Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας απρόβλεπτος πολιτικός. Μάλιστα μετά το «διαζύγιο» από τη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί πλέον ακόμη πιο απρόβλεπτος και ικανός να προξενήσει ζημιές στον πρώην φίλο του Αλέξη που πορεύτηκαν τα χρόνια αυτά. Οι γνωρίζοντες τον χαρακτήρα του Καμμένου δεν αποκλείουν νέα σοβαρά επεισόδια εκ μέρους του. Ήδη στο ρεπερτόριό του είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς για τον οποίο δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, χωρίς να αγνοεί και τους υπόλοιπους. Στην κυβέρνηση μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις περιμένουν τις επιθέσεις Καμμένου.
Προς το παρόν όμως διατηρούν την ψυχραιμία τους και αποφεύγουν τις δηλώσεις. Τι θα κάνουν όμως όταν τα πράγματα αγριέψουν εκ μέρους του Καμμένου; Μάλλον θα επιτεθούν και τότε θα έχουμε ωραία κατάσταση….
Γ.Δ.


«Φύλαγε τα ρούχα σου»
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι που θ’ αργήσουν σκόπιμα ν’ ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς τους. Κι αυτή η αργοπορία έχει την αιτιολογία της. Δεν θέλουν δηλαδή να γίνουν γνωστά τα ονόματα αυτών των υποψηφίων για το φόβο των πιέσεων εκ μέρους άλλων.
Έτσι, ενώ έχουν κατά 90% κλείσει τους συνδυασμούς τους δεν ανακοινώνουν τα ονόματα του συνδυασμού. Κι αυτοί οι δύο είναι οι Δημαρχόπουλος και Τσέπελης. Γι’ αυτό και δεν βιάζονται, και θα’ ναι οι τελευταίοι που θα προχωρήσουν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη γνωστή εκδήλωση. Ο λαός μας λέει, φύλαγε τα ρούχα σου, να’ χεις τα μισά. Αυτοί φυλάν τα «ρούχα» για να τα
έχουν όλα.
Γ.Δ.


Αλλαγές στα ΕΛΤΑ
Δύσκολες ώρες περνούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) από οικονομικής πλευράς βέβαια. Αυτές οι δυσκολίες οφείλονται πρώτον στα χρέη των δημοσίων υπηρεσιών προς τα ΕΛΤΑ, τη μείωση του όγκου της εργασίας λόγω των ιδιωτικών κούριερ και των πολλών υποκαταστημάτων. Σαν λύση στο πρόβλημα η εταιρεία που διεξήγαγε τη μελέτη, πρότεινε τη μείωση του προσωπικού κατά 2.800 υπαλλήλους με εθελουσία έξοδο και το κλείσιμο 200 καταστημάτων πανελλαδικά. Βέβαια δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε και η αποστολή πλέον της αλληλογραφίας. Κατ’ αρχάς μειώθηκε πάρα πολύ γιατί αυξήθηκε η ηλεκτρονική επικοινωνία. Η εξέλιξη της οικονομίας και της ηλεκτρονικής άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Γι’ αυτό και ψάχνουν λύσεις.
Γ.Δ.


Οι βραβεύσεις του Συλλόγου Ποντίων
Στο ρεπορτάζ για την πίτα και τις βραβεύσεις του Συλλόγου Ποντίων προχθές, ο «δαίμονας» παρέλειψε τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν. Τα παρουσιάζουμε σήμερα.
Γυμνάσιο: Μαυρίδου Σταυρούλα του Ελευθερίου και της Μαρίας
Λύκειο: Σουπιάδου Θάλεια του Λάζαρου και της Δημητρούλας, Μακέδης Φώτιος του Τριαντάφυλλου και της Γεύσης.
ΑΕΙ: Κυρλίδης Ελευθέριος του Χρήστου και της Δέσποινας, Σαραντίδης Ανδρέας του Εμμανουήλ και της Θεοφανής, Σουπιάδου Σοφία του Λάζαρου και της Δημητρούλας, Χατζηαντωνίου Μαρία-Άννα του Χαράλαμπου και της Σοφίας, Χρηστακίδου Δέσποινα του Χρήστου και της Σοφίας. Έπαινος δόθηκε και στην Σπυριάδου Βασιλική, μαθήτρια του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης, η οποία με το τραγούδι της «Προσφυγιάς Στράτα», κατέκτησε την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», που διοργάνωσε το 2018, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Γ.Δ.


Στέρεψε το Ποτάμι;
Τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα στην κεντρική  πολιτική σκηνή για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δημιούργησαν κάποια νέα δεδομένα. Ένα από αυτά η απώλεια της δύναμης του Ποταμιού. Σήμερα στο Ποτάμι έχουν απομείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι Λυκούδης και Μαυρωτάς. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σκορπισμένοι δεξιά-αριστερά. Κι έτσι, το Ποτάμι σιγά-σιγά άρχισε να στερεύει επικίνδυνα. Βέβαια ο Θεοδωράκης ελπίζει σε μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης, όμως αυτό πλέον δεν είναι εύκολο.
Γ.Δ.


Η επένδυση Ευθυμιάδη και ο αναπτυξιακός νόμος
Παράταση μέχρι τον Μάιο πήρε από την Αποκεντρωμένη ο Όμιλος Ευθυμιάδη μετά από αίτησή  του, προκειμένου να μπορέσει να εγκαταστήσει την υποδομή του υδροπονικού θερμοκήπιο στην Κεσσάνη, υλοποιώντας το επενδυτικό του σχέδιο. Να σημειώσουμε πως έχει 2 χρόνια που έχει υπογραφεί η σύμφαση με την Αποκεντρωμένη και ακόμη δεν προχώρησε η επένδυση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μπλοκάρει στον αναπτυξιακό νόμο που δεν προβλέπει εντάξεις πάνω από 500.000 ευρώ και ότι χρειάζεται το κράτος να φροντίσει να πάρει το o.k. από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει προχωρήσει ως ένα βαθμό αυτό και έχουν κατατεθεί τα σχετικά κείμενα αλλά δεν έχει  εκδοθεί κάτι . Ας ελπίσουμε πως θα ρυθμιστεί αυτή η εκκρεμότητα και δεν θα γίνει αιτία να ακυρωθεί άλλη μια επένδυση στην περιοχή μας όπως τόσες και τόσες!
Μ.Ξ.


Ενθουσίασε ο δικός μας Γρηγόρης Βαλτινός
Κατάμεστο ήταν το Δημοτικό Αμφιθέατρο που έσπευσε να παρακολουθήσει την μουσική παράσταση του Γρηγόρη Βαλτινού και να ενισχύσει μ’ αυτό τον τρόπο το Γηροκομείο Ξάνθης. Ο Ξανθιώτης στην καταγωγή καταξιωμένος καλλιτέχνης και με πολλές επιτυχίες στο χώρο του θεάτρου που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην πόλη μας,  έδωσε μια καταπληκτική παράσταση ερμηνεύοντας μεγάλους έλληνες συνθέτες με την αισθαντική φωνή και την γεμάτη θεατρικότητα παρουσία του. Σκόρπισε συγκίνηση,  όμορφες μελωδικές στιγμές και καταχειροκροτήθηκε.
Κι όλα αυτά για ιερό σκοπό…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …