Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

0

 Μια σύντομη αλήθεια
Μας γράφει φίλος αγαπητός και λογικός και δημοκράτης. Που λυπάται για όσα βλέπει να γίνονται στη βουλή με τους βουλευτές και τους αρχηγούς. Μας γράφει: «Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση είχε διαμορφώσει ενιαία εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης και στο τέλος έθετε τη συμφωνία στην κρίση του ελληνικού λαού. Δυστυχώς η ολοκληρωτική αντίληψη του «ξέρω εγώ ποιο είναι το καλό σου» θα μας στοιχειώνει για πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί ο λαός διχάστηκε». Κρίμα, πολύ κρίμα λέμε εμείς.
Γ.Δ.


Απλή αναλογική
Με όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στα κόμματα και τη βουλή με τις αποχωρήσεις, προσχωρήσεις, μεταγραφές, μεταπηδήσεις, αποστασίες, εξαγορές και άλλα καθόλου τιμητικά τις τελευταίες ημέρες μέχρι και σήμερα, ένα έχω να σας πω: Φανταστείτε τι έχει να συμβεί εάν εφαρμοστεί η απλή αναλογική μ’ αυτούς που διαθέτουμε στη βουλή. Είναι βέβαιο ότι δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε μεταγραφές. Δήθεν κατά συνείδηση πάντα βέβαια…
Γ.Δ.


Προβολή
Ποιος υποψήφιος δήμαρχος τυγχάνει της μεγαλύτερης προβολής από τα Μέσα Ενημέρωσης; Εάν δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε ότι η προβολή που έχει ο Μανώλης Τσέπελης είναι η μεγαλύτερη. Και μάλιστα δωρεάν. Καθημερινά σχεδόν τοπικό έντυπο αναφέρεται σ’ αυτόν. Έτσι, υλοποιείται αδαπάνως πάντα, αυτό που έλεγε ένας κορυφαίος πολιτικός  που δεν ζει πλέον, ο Θανάσης Κανελλόπουλος: «Δεν με ενοχλεί η συχνή αναφορά στο όνομά μου. Αρκεί να το γράφουν σωστά».
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
-Εχασε ο Τσιτσιπάς, αλλά έχει μπροστά του χρόνο και ταλέντο. Τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο…

-Κάθε φορά που κάποιος Τσιτσιπάς, Αντετοκούνμπο, Λάνθιμος, Δασκαλάκης, «μας κάνει υπερήφανους», μια φωνή μέσα μας μάς λέει, «επειδή έφυγαν από δω»…

-Δυο πρώην υπουργοί κατηγορούν ο ένας τον άλλον ως «εθνικό συκοφάντη και ψεύτη» και ότι «εισπράττει» από τον Σόρος. Αυτοί οι δύο είχαν στα χέρια τους μέχρι πριν λίγες μέρες, την Άμυνα και τη Διπλωματία της χώρας.


Υπενθύμιση
Μια μικρή υπενθύμιση τώρα που συζητιέται στη βουλή η Συνθήκη των Πρεσπών. Θυμίζουμε λοιπόν πως η Δημοκρατική Αριστερά είχε υποστηρίξει από τον περασμένο Οκτώβριο ότι «… τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας με την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές…»  Υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού για προκήρυξη εκλογών; Όχι φυσικά. Άρα, ο Θεοχαρόπουλος βρίσκεται στο θέμα αυτό εκτεθειμένος διότι αυτό υποστήριζε μέχρι πριν λίγο.
-Το ξέχασε ή το έκανε γαργάρα;
Γ.Δ.


Δεν ξεκίνησε η «Ξάνθη για όλους»
Η δυνατή βροχή και εν γένει η κακοκαιρία της Τετάρτης, κυρίως τις βραδυνές ώρες, ήταν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας δημοτικής κίνησης «Ξάνθη για όλους». Έτσι, ο Σάββας Μελισσόπουλος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να αναβληθεί η συγκέντρωση σε νέα ημερομηνία που θ’ ανακοινωθεί έγκαιρα. Ο καιρός πάντα είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, απρόβλεπτος ως προς την έντασή του.
Καιρού μη επιτρέποντος λοιπόν, η παρουσίαση της νέας δημοτικής Κίνησης και του προγράμματος του συνδυασμού θα γίνει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 7.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “ΕΛΙΣΣΩ”.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να πούμε πως μέχρι στιγμής, δημόσια εκδήλωση για την υποψηφιότητά του έκανε ο Γιάννης Παπαχρόνης. Ο τρίτος θα’ ναι μάλλον ο Κ. Βογιατζής που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και σιγά-σιγά θ’ ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.
Γ.Δ.


Η βιομηχανική κάνναβη
Διαβάζω σε εφημερίδα της Κρήτης: «Αυξημένο ενδιαφέρον για βιομηχανική κάνναβη από καλλιεργητές». Μπράβο αναφωνώ και παράλληλα απορώ και ρωτώ: Και με το ανάλογο αυξημένο ενδιαφέρον των καλλιεργητών της Ξάνθης τι γίνεται; Πού βρίσκεται η όλη υπόθεση; Βρίσκεται κάπου ή έχει εξαφανιστεί; Ποιος θα μας πει υπεύθυνα; Ποιος θα απαντήσει στους αγρότες της περιοχής μας που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και μετά τους ξέχασαν;
Και για να λέμε την αλήθεια, στην αρχή της ιστορίας αυτής, ο αγρότες πίστεψαν ότι η καλλιέργεια αυτή στον τόπο μας θα ήταν μια σημαντική λύση για την αύξηση του εισοδήματός τους. Αλλά μάλλον μείναν με την όρεξη και τα όνειρα.
Εύπιστοι ως συνήθως οι Έλληνες την «πάτησαν»  για μια φορά ακόμη…
Γ.Δ.


Η φέτα περιέχει 489 πρωτεΐνες
Διαπιστώθηκε λοιπόν μετά από επιστημονική έρευνα, ότι η γνωστή ελληνική φέτα, πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υγιεινό προϊόν. Περιλαμβάνει μάλιστα 489 διαφορετικές πρωτεΐνες!  Οι επιστήμονες αποκρυπτογράφησαν για πρώτη φορά σε μοριακό επίπεδο, το περιεχόμενο, την αξία και τις διατροφικές ιδιότητές της. Είναι επομένως γεγονός ότι η φέτα αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και με αντιμικροβιακή δράση.
Με δυο λόγια, πρέπει να τρώμε φέτα.
Γ.Δ.


Ο Τσιτιρίδης προτείνει Ζουρνατζίδου για την ΔΕΥΑ Αβδήρων
Την κα Ζουρνατζίδου – Χρηστακίδου Κωνσταντινιά , πρόεδρο του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Λάγος , σκοπεύει να προτείνει για τη θέση του προέδρου στην ΔΕΥΑ Αβδήρων ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Η πρότασή του θα τεθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Να σημειώσουμε ότι η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Νίκου Χατζόπουλου. Το ζήτημα είναι αν τελικά θα μπορέσει να περάσει η πρόταση του δημάρχου, αν δηλαδή έχει την απαραίτητη πλειοψηφία γιατί και η αντιπολίτευση είχε σκοπό να αντιπροτείνει. Σ’ ότι αφορά την κα Ζουρνατζίδου φαίνεται πως ο δήμαρχος έκρινε επιτυχημένο το έργο της στο Λιμενικό Ταμείο και της εμπιστεύεται ένα πιο απαιτητικό πόστο.
Μ.Ξ.


«Σε τεντωμένο σκοινί» η παρέμβαση Καραμανλή
Έγινε η πολυαναμενόμενη παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά μάλλον απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν να πει κάτι που ν΄ αλλάζει τα δεδομένα. Αντίθετα η δήλωσή του χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να ισορροπήσει πάνω σε τεντωμένο σκοινί χωρίς να εγείρει πάθη εθνικισμού αλλά ούτε να αφήσει υποψίες ότι αποτελεί συνέχεια της δικής του γραμμής του Βουκουρεστίου. Υπερασπίζεται την πολιτική του στο θέμα και λέει ευθέως ότι δεν αξιοποιήθηκε αυτό που πέτυχε με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ενώ εγκαλεί την κυβέρνηση για «αδικαιολόγητη βιασύνη» υπονοώντας ότι κάνει τα χατίρια αυτών που έχουν λόγους να βιάζονται δηλαδή τους Αμερικανούς. Για την θέση της ΝΔ λέει ότι είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά σ’ ότι  λέει η ΝΔ για την εθνότητα και τη γλώσσα. Και καταλήγει σε πολύ ήπιο τόνο ότι «η Κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης».
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…