Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

0

 Ανάγνωση κειμένων
Από επαγγελματική υποχρέωση (διαστροφή τη λένε…) παρακολούθησα την διήμερη διαδικασία στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν θα μείνω στο περιεχόμενο των ομιλιών διότι εκεί η διαπίστωση είναι τραγικά χαμηλού επιπέδου. Η βουλή έχει εκατοντάδες βουλευτές, όμως εάν εξαιρέσει κανείς κάποιους, ελάχιστους, οι υπόλοιποι έχουν πρόβλημα στην ομιλία. Και κάτι ακόμη. Οι περισσότεροι των τριακοσίων δεν μιλούν στη βουλή. Διαβάζουν αυτά που τους έγραψαν να πουν. Και μάλιστα τα διαβάζουν και αρκετά άσχημα.
Γ.Δ.


Παραμένουν τρεις οι έδρες
Ας μην ανησυχήσουν οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη βουλευτική τους εκλογή. Οι έδρες του νομού Ξάνθης παραμένουν τρεις. Ούτε αυξάνονται αλλά ούτε μειώνονται. Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη περιφέρειά μας. Με την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι ο νομός μας έχει 110.887 κατοίκους και κρατά τις 3 έδρες.
Στην υπόλοιπη ΑΜΘ, ο νομός Έβρου με αριθμό δημοτών 146.378 διατηρεί τέσσερις έδρες (με υπόλοιπο δημοτών 8.842 που δεν δίνει περιθώριο για επιπλέον έδρα), ο νομός Καβάλας  με αριθμό δημοτών 139.220 κρατά επίσης τις τέσσερις έδρες (με υπόλοιπο 1.684), ο νομός Δράμας μένει επίσης με τρεις έδρες (με αριθμό δημοτών 108.579 και υπόλοιπο 5.427) και ο νομός Ροδόπης κρατά επίσης τις τρεις έδρες του (με αριθμό δημοτών 108.556 και υπόλοιπο 5.404).
Γ.Δ.


Λυπηθείτε μας
Εντάξει παιδιά, το γνώριζαν και οι πέτρες που λένε ότι οι 151 βουλευτές που θα ψήφιζαν «Ναι» πως ήταν σίγουροι. Αν παλικάρια δεν έχετε καταλάβει ότι πρώτα εξασφάλισε τους 151 ο Τσίπρας και μετά ξεκίνησε το show με Καμμένο, ασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός πολιτικής.
Γ.Δ.


Πρόταση, γιατί όχι;
Ο Ναύαρχος Αποστολάκης έγινε υπουργός Άμυνας. Προτείνει ο λαός των ΑΝΕΛ στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα διορισθεί ο Πάνος Καμμένος. Έχει ήδη τις στολές ο άνθρωπος…
Γ.Δ.


Μπράβο στις αδελφές Μαγγίρα
Οι αδελφές Μαγγίρα αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο της καλλιτεχνικής ζωής. Είναι και οι δύο εξαιρετικές show women. Όμως πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, έχουν και κάτι ακόμη. Μιλούν και τονίζουν συχνά την Ξανθιώτικη καταγωγή τους. Με υπερηφάνεια και με κάθε ευκαιρία. Δεν το κρύβουν. Απεναντίας, το υπερτονίζουν. Κι έτσι, κάνουν ακόμη πιο γνωστή τη γενέτειρά τους, τον τόπο καταγωγής τους.
Κι αυτή η στάση ζωής, η ειλικρίνειά τους, έχει κερδίσει και συγκινήσει τους Ξανθιώτες. Που βλέπουν τα δυο κορίτσια να μην ξεχνούν την Ξάνθη τους. Απεναντίας να την προβάλουν συνέχεια, να μιλούν γι’αυτήν, για τα νεανικά τους χρόνια στην Ξάνθη.
-Άλλο ένα μπράβο στις αδελφές Μαγγίρα!
Γ.Δ.


Στους δρόμους οι αγρότες
Αποφασισμένοι και αρκετά μάλιστα, είναι οι αγρότες της χώρας να βγουν και πάλι στους δρόμους. Αιτίες πολλές όπως υποστηρίζουν οι επικεφαλής τους. Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς, βρίσκονται μπροστά σ’ένα σταυροδρόμι πολύ δύσκολο και κυρίως με αβέβαιο μέλλον.
Τα εισαγόμενα φρούτα, λαχανικά, γάλα, τυριά και κρέας έχουν οδηγήσει, υποστηρίζουν, στη μείωση της δικής τους παραγωγής, μειώσεις στις τιμές παραγωγού και εν γένει σε ένα αύριο χωρίς προοπτική.
Μάλιστα οι αγρότες υποστηρίζουν πως ενώ οι δικές τους τιμές μειώνονται, αυξάνονται κάθε χρόνο οι τιμές σπόρων, φαρμάκων, μηχανημάτων, φορολογίας. Τονίζουν δε πως εάν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις, έστω αυτές που υπάρχουν, οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν.
Γ.Δ.


Πλειοψήφησε το «Ναι»
Μετά από ένα διήμερο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αυτή ολοκληρώθηκε με 151 Ναι, 148 Όχι και 1 Απών. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Στην ψηφοφορία όπως αναμενόταν οι τρεις ξανθιώτες βουλευτές ψήφισαν «Ναι» κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Κατά την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης.
Την απόλυτη πλειοψηφία έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης οι οποίοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις και ο Σπύρος Δανέλλης.
Γ.Δ.


Επιτέλους νόμος και τάξη!
Επιτέλους, ήρθε μία κυβέρνηση να επιβάλλει τον Νόμο και την Τάξη. Να συλλάβει τους αφισοκολλητές, να γεμίσει τα αστυνομικά τμήματα με προληπτικές συλλήψεις πιθανών ταραξιών σε μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Να πως θα γίνουμε Ελβετία. Επιβάλλοντας τον Νόμο. Η επόμενη κυβέρνηση δεν χρειάζεται να εισάγει κάποια καινοτόμο ιδέα. Αρκεί να κάνει ό,τι και η σημερινή.
Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε για τις κεντρικές στρατηγικές της κυβέρνησης; Για την Μακεδονία;  Θέλετε να σηκώσετε πανό απέναντι από εκδήλωση που συμμετέχει ο πρωθυπουργός; Άμεση σύλληψη και κράτηση μέχρι να συμμορφωθείτε.
Όποιος αφισοκολλητής βρέθηκε στην ελληνική επικράτεια να κολλάει αφίσες για την Μακεδονία, κάνει πλέον έκκληση στην οικογένεια και στους φίλους του να του στείλουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες. Διότι, μπορεί κάποιος να επικηρύσσει με αφίσες τους μνημονιακούς Σαμαροβενιζέλους. Αλλά δεν είναι δυνατόν να επισημαίνει ποιοι προοδευτικοί βουλευτές παραχωρούν δια παντός την χρήση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους. Η διαμαρτυρία τους είναι μία σαφής ένδειξη της ανόδου της ακροδεξιάς στην χώρα μας και οι αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να πατάξουν το φαινόμενο. Η χώρα αλλάζει επιτέλους!


Πολιτική …αναταραχή και κίνδυνοι για την δημοκρατία μας
Πέρασε τον ένα …κάβο ο Αλέξης Τσίπρας που ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Μπροστά του ορθώνεται ο δεύτερος που είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα εθνικό ζήτημα υψίστης σημασίας που έχει διχάσει την κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο της χώρας σε σημείο μάλιστα που να δημιουργεί νέο πολιτικό σκηνικό που μοιάζει με κινούμενη άμμο. Βουλευτές φεύγουν από τα κόμματά τους,  άλλοι από άλλα κόμματα προσχωρούν σε άλλα, κυριολεκτικά γίνεται ένας χαμός.
Σε κομβικό ρόλο βρίσκεται το Ποτάμι και οι βουλευτές του αφού είναι μοιρασμένοι σε σχέση με την Συμφωνία. Να θυμίσουμε  ότι το Ποτάμι αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί πρωτίστως δεν συμφωνούσε με την αρνητική θέση της ΔΗΣΥ στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και τότε έβλεπε με θετικό μάτι. Στην πορεία όμως άλλαξε και τελευταία ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισε να «φλερτάρει πολιτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι απίθανο να τους δούμε μαζί στις εκλογές με όσους δηλαδή του απομείνουν.  Αυτά έχει η πολιτική και ως ένα βαθμό είναι θεμιτά όταν γίνονται μέσα σ’ ένα δημοκρατικό πλαίσιο αρχών.
Μ.Ξ.


Κίνδυνος για την δημοκρατία μας
Αυτό που είναι κατακριτέο είναι η προσπάθεια εκφοβισμού που υφίστανται κάποιοι βουλευτές με απειλητικά sms, με αφίσες που τους αποκαλούν προδότες, τους στοχοποιούν και τους απειλούν για τη ζωή τους και των οικογενειών τους. Αυτά είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Θυμίζουν τις  μαύρες εποχές της βίας των «Γκοτζαμάνηδων». Η χώρα μας και ο λαός μας «μάτωσε» για να φτάσει σ’ ένα επίπεδο δημοκρατίας, «μάτωσε» για να γίνει μια Ευρωπαϊκή χώρα που ασπάζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία έκφρασης.
Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε το «μαύρο» και όσους  το υποθάλπουν να «μαυρίσει» την δημοκρατία μας!
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…