Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ποιητική βραδιά στους Τοξότες

Ποιητική βραδιά στους Τοξότες

0

Παρουσιάστηκε η νέα ποιητική δουλειά του Κ.Γ. Ταβουλτσίδη

Μυσταγωγία, συναισθηματική φόρτιση, πνευματικό ταξίδι και συγκίνηση. Συνεργασία Δήμου Τοπείρου και Πολιτιστικού Συλλόγου

Κυριακή βράδυ στους Τοξότες. Στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Δίπλα στη ροή του Νέστου, στον ήχο των τρένων. Παρόντες άνθρωποι κάθε ηλικίας. Από μαθητές, από απόμαχους, άνδρες και γυναίκες, παιδιά. Ατμόσφαιρα κατανυκτική, ησυχία. Να μιλούν ο Μιχάλης Σπανίδης, ο Θανάσης Μουσόπουλος. Και μπροστά, στη συνέχεια, όρθιος ο νεαρός ποιητής, ο Κώστας Ταβουλτσίδης. Να απαγγέλει, να τραγουδάει ποιήματά του με τη ζεστή αισθαντική φωνή του. Δίπλα, φίλος και συνοδοιπόρος ο Βαγγέλος Κοντόπουλος με το κοντραμπάσο του να τον συνοδεύει και συντροφεύει στο ταξίδι αυτό της ποίησης. Μυσταγωγία ποιητική. Και οι θεατές, ακροατές, οι απλοί άνθρωποι, να γίνονται μέρος της «λειτουργίας» αυτής. Και ξαφνικά, συμπλήρωμα υπερβατικού νοήματος, ο ήχος της καμπάνας. Ονειρικό, απόλυτα ποιητικό.

Κυριακή βράδυ στους Τοξότες. Στην παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου του Κώστα Ταβουλτσίδη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Τοπείρου και τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Τοξοτών στο Πνευματικό Κέντρο Τοξοτών. Μαζί με τον Κώστα Ταβουλτσίδη βρέθηκαν ο Ποιητής-Φιλόλογος- Συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης, ενώ τραγούδησε μελοποιημένο ποίημα ο Μπάμπης Κούκος.

Για την ιστορία, το νέο ποιητικό βιβλίο του Κ. Γ.Ταβουλτσίδη φέρει τον τίτλο Μικρά Διονύσια και συνοδεύεται με CD όπου ο ποιητής απαγγέλλει και τραγουδάει ποιήματά του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…