Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μικροπροβλήματα από το πέρασμα του «Φοίβου»

Μικροπροβλήματα από το πέρασμα του «Φοίβου»

0

«Φούσκωσε» ο Κόσυνθος αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα – Εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ δεν μπορούσαν να περάσουν από «φουσκωμένο» ρέμα. Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

 

Κατολισθήσεις και πεσμένα δέντρα στην ορεινή περιοχή. Πολύ νερό κατέβασε ο Νέστος στη γέφυρα Βανιάνο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

 

«Καθαρή» την έβγαλε η Ξάνθη από την ισχυρή νεροποντή της Πέμπτης και με λίγα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην ορεινή περιοχή όπου υπήρξαν πολλές κατολισθήσεις ωστόσο μέσα στην πόλη και στους άλλους δήμους δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο.

«Φούσκωσε» ο Κόσυνθος αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα

Ο Κόσυνθος «φούσκωσε» αφού η νεροποντή της Πέμπτης (7 – 8 το βράδυ) ήταν σφοδρή με ένταση και διάρκεια, ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασία του δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης η στάθμη στον Κόσυνθο έχει ανέβει αλλά: « μέχρι στιγμής δεν είναι σε επίπεδα που να εμπνέει ανησυχία. Ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη. Μέσα στην πόλη δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα φρεάτια είναι καθαρά, έγινε απορροή των υδάτων. Είχαμε μικροκατολισθήσεις στον δρόμο προς την Ισιαία και 1 – 2 δέντρα πεσμένα στο δρόμο προς τη Σταυρούπολη. Έχουμε στείλει μηχανήματα και τα δέντρα απομακρύνθηκαν.  Έχουμε καθαρίσει και όλο το οδικό δίκτυο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα στο ορεινό δίκτυο, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες να μην περνάνε χειμάρρους και να αποφεύγουν τις ιρλανδικές γέφυρες», τονίζει ο κ. Ταρενίδης.

Εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ δεν μπορούσαν να περάσουν από φουσκωμένο ρέμα

Εγκλωβίστηκε προς στιγμή όχημα που μετέφερε εργαζόμενους του ΚΔΑΥ του ΧΥΤΑ Ξάνθης καθώς είχε φουσκώσει το παρακείμενο ρέμα και δεν μπορούσαν να περάσουν. Ζητήθηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ που βοήθησε το όχημα να περάσει με ασφάλεια. Όπως μας ενημερώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Χρήστος Γκίκης η Πυροσβεστική παρενέβη επίσης σε ένα περιστατικό άντλησης στην Εκτενεπόλ και σε μια κοπή δέντρου στο Εύμοιρο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης τα έργα που έγιναν μετά τις μεγάλες πλημμύρες στα Άβδηρα τον Γενάρη του 2015 έπιασαν τόπο και πως αυτή η βροχόπτωση δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα: «Έχει γίνει η γέφυρα στη Ποταμιά, έχουν γίνει αποστραγγιστικά στα Άβδηρα και καθαρισμός των καναλιών. Αυτή η βροχή δεν μας δημιούργησε πρόβλημα. Τα νερά στην Γενισέα απορροφήθηκαν». Να σημειώσουμε ότι στον δήμο Τοπείρου τα φαινόμενα ήταν πολύ πιο ήπια οπότε δεν υπήρξε τίποτε άξιο αναφοράς.

Πολύ νερό κατέβασε ο Νέστος στη γέφυρα Βανιάνο

Επί ποδός βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης. Όπως μας ενημερώνει ο επόπτης των συνεργείων αποχιονισμού της Δ/νσης τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κομνηνακίδης Νίκος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο Νέστο στην γέφυρα Βανιάνο και Εξοχής καθώς κατέβηκε μεγάλος όγκος νερού και κινδύνεψε να πλημμυρισει το στρατόπεδο. Σε γενικές γραμμές όμως η κακοκαιρία «Φοίβος» δεν έφερε μεγάλα προβλήματα στο νομό μας και όλα είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή αν και σύμφωνα με τις προγνώσεις φαίνεται ότι παρά τη συνέχιση των βροχών στην περιοχή, ο κύριος όγκος των έντονων φαινομένων θα μετακινηθεί προς τη Δυτική Ελλάδα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…