Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανόρυζο με κρασί και μανιτάρια

Λαχανόρυζο με κρασί και μανιτάρια

0
laxanorizo

-1 μικρό λάχανο,

-2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες,

-1 φλ. ρύζι (Καρολίνα ή κίτρινο),

-1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες,

-2-3 καρότα μέτρια σε φέτες ή κυβάκια,

-1 πράσινη πιπεριά(προαιρετικά),

-1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί,

-1 κ.γλ. πάπρικα,

-αλατοπίπερο,

-1 ζωμό λαχανικών,

-2/3 φλ. λάδι,

-1 κ.σ. ντοματοπελτέ,

-½ φλ. χυμό ντομάτας,

-1 ½ φλ. νερό.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο όπως το κόβουμε για σαλάτα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, μανιτάρια και καρότα σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε το λάχανο και την πιπεριά ,ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την πάπρικα σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαλακώσει το λάχανο, περίπου 15-20 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ και το ρύζι, ρίχνουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι μας ακόμη 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…