Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καλό κλίμα για να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων

Καλό κλίμα για να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων

0

Οι βουλευτές, οι δήμαρχοι Μύκης και Τοπείρου και οι εκπρόσωποι του ΣΔΑΝΞ συναντήθηκαν με τον Σωκράτη Φάμελλο

 Κατανόηση για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν εξέφρασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρη Στογιαννίδη, του Δημάρχου Μύκης, ΚαπζάΤζεμήλ, του Δημάρχου Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, του Διευθυντή του ΣΔΑΝΞ, Παναγιώτη Αϊβαλιώτη και του Νομικού Συμβούλου του ΣΔΑΝΞ, Μιχάλη Μηλαράκη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και τους συνεργάτες του. Σε συνέχεια της συνάντησης των Βουλευτών Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Φάμελλο, στην προχθεσινή συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) από τις δημοτικές αρχές και τους εκπροσώπους του ΣΔΑΝΞ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τόσο οι Δήμαρχοι, όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΔΑΝΞ ανέλυσαν στον κ. Φάμελλο τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τον ν. 4555/2018. Ο Αναπληρωτής Υπουργός από την πλευρά του εξέφρασε την βούλησή του να βρεθεί κοινός τόπος σε ορισμένα ζητήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του νόμου που συντάχθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στην διαχείριση απορριμμάτων. Οι συζητήσεις, βέβαια, θα συνεχιστούν, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα θέματα του ΣΔΑΝΞ.

«Κύριο μέλημα των Βουλευτών Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΣΔΑΝΞ, χωρίς να υπάρξει μεταβολή στο εργασιακό τους καθεστώς. Επίσης, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την μεταβολή του πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διαχείρισης απορριμμάτων και να σταματήσει η χώρα μας να πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα για τα σκουπίδια, ενώ η κοινά αποδεκτή λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη με ελάφρυνση και όχι επιβάρυνση στα τέλη που πληρώνουν οι δημότες», σημείωσαν σχετικά οι βουλευτές της Ξάνθης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…