Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ήρθε η κακοκαιρία που την λένε «Υπατία»

Ήρθε η κακοκαιρία που την λένε «Υπατία»

0

Με πυκνό χιόνι σ’ όλο το νομό Επί ποδός οι αλατιέρες του δήμου Ξάνθης Ακινητοποιήθηκε μεγάλο όχημα στο δρόμο προς Σταυρούπολη

 Καθυστερήσεις δρομολογίων του ΚΤΕΛ στον δήμο Μύκης – Κλειστά αύριο τα σχολεία με απόφαση δημάρχου

Η «Υπατία» είναι το νέο κύμα χιονόπτωσης που έκανε την εμφάνισή της χθες σ’ όλη την επικράτεια του νομού μας. Περίπου το μεσημέρι άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι στα πεδινά και στα ορεινά του νομού πρώτα και στη συνέχεια και μέσα στην πόλη. Η χιονόπτωση παρουσίαζε διακυμάνσεις ωστόσο το έστρωσε για τα καλά και μέσα στην πόλη.

Επί ποδός οι αλατιέρες του δήμου Ξάνθης

Με την πρώτη νιφάδα σε ετοιμότητα τέθηκαν οι αλατιέρες του δήμου Ξάνθης, ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους που οδηγούν στο νοσοκομείο, στο στρατιωτικό νοσοκομείο, στην Σάρδεων. Επίσης βγήκαν και οι μικρές για την Π. Πόλη. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο μας είπε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Ακινητοποιήθηκε μεγάλο όχημα στο δρόμο προς Σταυρούπολη

Κι ενώ μέσα στην πόλη δεν υπήρξαν αξιοσημείωτα προβλήματα στην Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολη ακινητοποιήθηκε μεγάλο όχημα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο δήμος και μετέβη αλατιέρα για να ρίξει αλάτι στο οδόστρωμα. Επιλέχθηκε αυτό σαν λύση και όχι εκχιονιστικό, καθόσον όπως ανέφερε ο κ. Ταρενίδης δεν είχε πολύ χιόνι αλλά ήταν ο πάγος που δημιούργησε το πρόβλημα και ο πάγος αντιμετωπίζεται με την ρίψη αλατιού.

Καθυστερήσεις δρομολογίων του ΚΤΕΛ στον δήμο Μύκης – Κλειστά αύριο τα σχολεία με απόφαση δημάρχου

Πυκνό χιόνι έπεφτε από το μεσημέρι της Τετάρτης στους οικισμούς του δήμου Μύκης. Ο μηχανισμός του δήμου ήταν σε ετοιμότητα και οι αλατιέρες έπιασαν δουλειά. Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε κάποια δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά εν’ όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει το δήμο του αποφάσισε να μείνουν κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία του δήμου.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Ξάνθη

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών

αλυσίδων:
1) π.Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης
2) Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωριού

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…