Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη έκανε την ανατροπή στο ’97 και πήρε την ισοπαλία

Η Ξάνθη έκανε την ανατροπή στο ’97 και πήρε την ισοπαλία

0

Εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του τριφυλλιού

Ούτε αυτή τη φορά, για τέταρτη συνεχή χρονιά δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει νίκη κόντρα στην ομάδα της Ξάνθης, η οποία πλέον εξελίσσεται στον κακό δαίμονα του τριφυλλιού. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι την Κυριακή ο ΠΑΟ είχε αγκαλιάσει τη νίκη, καθώς προηγούνταν με 2-1, ωστόσο ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι στο ’97 για να διατηρηθεί η παράδοση που θέλει την ομάδα μας άχαστη τα τελευταία χρόνια από το τριφύλλι.

Ο ΠΑΟ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τυχερό γκολ του Κάστρο στο 19′ αλλά κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή με τέρματα που πέτυχαν οι Μπουζούκης (49) και Κολοβέτσιος (68). Εν συνεχεία μάλιστα είχαν σωρεία ευκαιριών με Μακέντα και Βέργο να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και ένα δοκάρι με τον Κάτσε.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη όμως η απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού φάνηκε όταν ο Χατζηγιοβάνης αρχικά μετά από κόρνερ έγινε κάτοχος της μπάλας και δεν την απομάκρυνε με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να κερδίσουν τη μπάλα και στη σέντρα που έγινε ο Μαυρομάτης έκανε ένα χαζό πέναλτι κόντρα στον Κάστρο και έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό της Ξάνθης να σκοράρει στο 97′ για το τελικό 2-2.

Στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είχε, όπως το συνηθίζει, την υπεροχή στο παιχνίδι με την Ξάνθη όμως να αφήνει τους πράσινους να κρατούν τη μπάλα στην κατοχή τους και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Το τριφύλλι δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς. Αντίθετα οι Ξανθιώτες έφτασαν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην εστία του Διούδη. Αρχικά απείλησαν στο 11′ με κεφαλιά του Κάστρο που όμως ήταν αδύναμη. Στο 18′ ο Σιλά από τα αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να διώχνει σε κόρνερ.

Το 0-1 για την Ξάνθη ήρθε ένα λεπτό αργότερα με ένα τυχερό γκολ. Σε γύρισμα από τα αριστερά η άμυνα του Παναθηναϊκού προσπάθησε να απομακρύνει με τη μπάλα να φτάνει στον Καντά ο οποίος έκανε ένα μονοκόμματο ευθύβολο σουτ. Η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Κάστρο και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στην αριστερή γωνία του Διούδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να απειλεί μετά το γκολ που δέχτηκε και στο 26′ θα μπορούσε να κάνει το 1-1 αλλά η πάσα του Χατζηγιοβάνη ήταν ένα κλικ πιο μπροστά για τον Μακέντα. Στο 29′ ο Γιόχανσον έπιασε ένα τρομερό σουτ με τον Ζίβκοβιτς να λέει όχι. Την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Μπουζούκη στο 43′ της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά δυνατά με στόχο όχι απλά να έχει την υπεροχή αλλά να μπορέσει να την αξιοποιήσει πετυχαίνοντας και κάποια γκολ και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια αρκετά νωρίς. Ήταν το 49λεπτο όταν στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε σέντρα από τα αριστερά η άμυνα της Ξάνθης έδιωξε με τη μπάλα να φτάνει στον Μπουζούκη.

Ο 20χρονος μέσος του τριφυλλιού έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς με ένα αρκετά δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του γκολκίπερ της Ξάνθης που δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα.

Ο Δώνης έριξε στο 60′ στο ματς τον Βέργο και έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό ο οποίος και με το γκολ που πέτυχε είχε πάρει τα πάνω του και προσπάθησε να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή. Στο 62′ σε κόρνερ από τα δεξιά ο Δώνης απείλησε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον πεσμένο Ινσούα ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα όμως το τριφύλλι έφτασε στην ανατροπή του σκορ όταν σε φάση διαρκείας ο Κολοβέτσιος πέτυχε το πρώτο φετινό του τέρμα και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Δώνη αυτός έκανε το σουτ με τον Σιλά να διώχνει πάνω στη γραμμή αλλά ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός με το 2-1 υπέρ του συνέχισε να έχει την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας και έφτιαξε και άλλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το παιχνίδι. Στο 75′ όμως οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι όταν ένα τρομερό σουτ του Κάτσε βρήκε στη συμβολή των δοκών.

Στο 80′ το τριφύλλι που είχε την καθολική υπεροχή στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ όταν ο Βέργος με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μακέντα. Αυτός έφυγε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η Ξάνθη που δεν είχε απειλήσει σε όλο το δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε στο 94′ ο Κάστρο. Σε γέμισμα από τα αριστερά ο Μαυρομάτης ο οποίος έδειξε την απειρία του χρησιμοποίησε τα αριστερό του χέρι και κατέβασε τον Κάστρο μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Ευαγγέλου να υποδείξει το πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε νικώντας τον Διούδη που έπεσε στη σωστή γωνία για το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (80′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Γκολ: 49′ Μπουζούκης, 68′ Κολοβέτσιος/19′-96′ Κάστρο

Κίτρινες: 28′ Ινσούα, 77′ Μακέντα, 94′ Διούδης/14′ Μελιόπουλος, 52′ Ντουρίτσκοβιτς, 78′ Μπαξεβανίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…