Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό έφερε την Ξάνθη κοντά στην 5άδα

Η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό έφερε την Ξάνθη κοντά στην 5άδα

0

Έπιασε τον Παναθηναϊκό στους 24 βαθμούς

Παναιτωλικός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) σ’ ένα ματς με λίγες φάσεις για την 18η αγωνιστική της Super League, ένα αποτέλεσμα που έφερε την Ξάνθη με 24 βαθμούς να αγγίζει την 5άδα δίπλα στον Παναθηναϊκό.

Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και μάλιστα για τον ίδιο στόχο. Την είσοδο δηλαδή στην πεντάδα της Super League και την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις επόμενης σεζόν αλλά καμία δεν ξεχώρισε ώστε να δικαιούται ξεκάθαρα τη νίκη.

Ο Παναιτωλικός ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς της. Η ομάδα του Αγρινίου κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά κατέληγε στο να μην ξέρει τι να την κάνει. Το καθαρά μυαλό έλειπε από τους γηπεδούχους, η τελική επιλογή ήταν ως επί το πλείστον στις περισσότερες περιπτώσεις η λανθασμένη.

Δεν είναι ότι οι παίκτες του Παναιτωλικού υπολείπονται σε ποιότητα. Το αντίθετο, μάλλον. Αλλά, κάπου έμοιαζε να μπλοκάρουν. Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη μπορεί να βγήκε λιγότερες φορές μπροστά, αλλά ήταν πιο απειλητική.

Η ομάδα της Ξάνθης άγγιξε το γκολ τόσο με το μακρινό σουτ του Κοβάτσεβιτς που απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος, όσο και σε αυτό του Σαρπόνγκ που κόντραρε στον Μαρινάκη στη συνέχεια της φάσης. Αλλά κι όταν ο Καντά έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Μίχαϊ απομάκρυνε σε κόρνερ…

Ο Παναιτωλικός απειλούσε με μακρινά σουτ. Το καλύτερο εξ αυτών ένα σουτ του Γκούγκα στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, το οποίο απομάκρυνε ο Ζίβκοβιτς.

Στους δύο πάγκους κάθισαν δύο προπονητές που έχουν πολλά κοινά. Είναι νέοι, από την ηλικιακά προπονητική σχολή που βγαίνει τώρα. Με καινοτόμες σκέψεις, με επιθετική προσέγγιση. Που δεν φοβούνται να ρισκάρουν, ίσως και με λίγη άγνοια κινδύνου. Τι έκαναν σήμερα; Έπαιξαν έναν 17χρονο κι έναν 18χρονο. Τον Λιάβα και τον Φακκή.

Εξαιρετικοί ήταν στις αντιδράσεις τους οι δύο γκολκίπερ, Νίκος Γιαννακόπουλος και Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Αμφότεροι όχι μόνο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά οι επεμβάσεις τους απέβησαν καίριες και καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα.

Είχαν και την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό ν’ αντιδράσουν σωστά, αντίθετα με τους περισσότερους συμπαίκτες τους. Το ματς αυτό καθαυτό, δεν διεκδικεί “δάφνες ποιότητας”. Οι φάσεις ελάχιστες. Τα φάουλ πολλά. Στο 90ό λεπτό ήδη η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 41. Με άλλα λόγια ένα φάουλ κάθε δύο λεπτά!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Μαλής (86′ Τσιγγάρας), Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας (74′ Λιάβας), Μασουρέκ, Μανά (79′ Μπάιροβιτς), Ουίλιαν, Μοράρ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Μπαριέντος (90’+1′ Ντίρεσταμ), Καντά (82′ Ντίρεσταμ), Καμαρά, Σαρπόνγκ, Μπρίτο (76′ Φακκής), Κοβάτσεβιτς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …