Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γκρίζα η νέα χρονιά για τη σίτιση και τη στέγαση στην Πολυτεχνική

Γκρίζα η νέα χρονιά για τη σίτιση και τη στέγαση στην Πολυτεχνική

0

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών ζητά την επαναπρόσληψη των τεσσάρων εργαζομένων στη Λέσχη

 Πορεία σήμερα στις 12 στα ΠΡΟΚΑΤ- Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κύκλου καταλήψεων

 Σε νέα συνέντευξη Τύπου κάλεσε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις σε σίτιση και στέγαση και να καλέσει σε νέες διεκδικήσεις για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των φοιτητών, η νέα χρονιά μπήκε αλλά παρέμειναν τα προβλήματα που υπήρχαν από την προηγούμενη, ενώ σε αυτά προστέθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους λόγω των καιρικών συνθηκών, τη στιγμή μάλιστα, που αρκετά δωμάτια στις εστίες παραμένουν χωρίς καλοριφέρ. Οι φοιτητές διεκδικούν το επίδομα θέρμανσης και για όσους νοικιάζουν διαμερίσματα στην πόλη, ενώ θέτουν και το θέμα της μείωσης των δρομολογίων των λεωφορείων από 43 σε 35.

 Απολύσεις στη Λέσχη

Οι φοιτητές αναφέρονται ακόμη στις απολύσεις που έφερε η νέα χρονιά στα μαγειρεία που λειτουργούν με χρηματοδότηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Από τη φοιτητική λέσχη των Κιμμερίων απολύθηκαν δύο μάγειρες και δύο εργαζόμενοι κι έτσι έμειναν οκτώ άτομα να απασχολούνται. « Από εκεί και πέρα υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθεί ο περσινός εφιάλτης με την κλειστή λέσχη, σε κάθε περίπτωση θα γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια με τα οποία θα τρώμε δωρεάν, ενώ τα δικαιώματα και των εργαζόμενων που έχουν μείνει δεν διασφαλίζονται», τονίζουν οι φοιτητές, επαναλαμβάνοντας ότι: «η προκλητική δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι πρέπει «Να μπει μια τάξη στην σίτιση των φοιτητών… Αν θέλουμε να έχουμε φοιτητική μέριμνα πρέπει να πούμε ότι με αυτά πρέπει να σιτίζονται τόσοι και αν εσείς έχετε αίτημα να σιτίζονται περισσότεροι η πολιτεία αδυνατεί να το αντιμετωπίσει» αποδεικνύει ότι η περικοπή της σίτισης είναι απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!».

 Διεκδικήσεις

Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου των Οικότροφων Φοιτητών είναι:

•Δωρεάν, δημόσια, καθημερινή σίτιση για όλους, χωρίς εργολάβους. Καμία σκέψη για catering, διακοπή της σίτισης, μείωση των μερίδων.

•Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων της λέσχης. Καμία σκέψη για νέα απόλυση.

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας.

•Έξω οι εργολάβοι από τις λέσχες σίτισης και τις εστίες. Μόνιμο προσωπικό με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

•Αύξηση των δρομολογίων για σχολές κι εστίες, ιδιαίτερα το ΣΚ. Δωρεάν μετακίνηση με τα δρομολόγια των Κιμμερίων.

•Επισκευή και ανακαίνιση της εστίας με κρατική δαπάνη. Να υπάρχει μόνιμα απόθεμα ανταλλακτικών που σχετίζονται με κάθε πιθανή βλάβη (αντιστάσεις, βλάβες, κλπ.). Να αποκατασταθεί το πόσιμο νερό και ο φωτισμός σε όλους τους χώρους της εστίας. Άνοιγμα κυλικείου-minimarket στην εστία σε ευθύνη του κράτους.

•Αξιοποίηση της περιουσίας του Πανεπιστημίου προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες, που να καλύπτουν τις ανάγκες, στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.

•Δημιουργία ενιαίου φορέα στην ευθύνη του κράτους που θα διαχειρίζεται τις εστίες με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …