Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γιατί δεν λειτουργούν οι σιδηροδρομικές μπάρες στην περιοχή Γυμναστηρίου;

Γιατί δεν λειτουργούν οι σιδηροδρομικές μπάρες στην περιοχή Γυμναστηρίου;

0

Καταγγελία συμπολίτισσας – Σταμάτησε επειδή άκουσε το σφύριγμα του τρένου

 

Επιβάλλεται άμεση παρέμβαση του ΟΣΕ για αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα προειδοποίησης – Κίνδυνος για δυστυχήματα

 

 

Σε άκρως επικίνδυνη έχει καταστεί η διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Γυμναστηρίου και κάθετα στον δρόμο προς το γήπεδο της Ασπίδας. Όπως μας καταγγέλλει συμπολίτισσά μας που περνά κάθε μέρα για την δουλειά της από το σημείο και συμπίπτει ποιο πολλές φορές με την ώρα που περνά το τρένο η μόνη προειδοποίηση για τους οδηγούς ή πεζούς που θα την διαβούν είναι το σφύριγμα του τρένου!

Δεν λειτουργούν οι μπάρες ούτε η προειδοποιητική σειρήνα στη διάβαση του τρένου

Όπως μας περιέγραψε η συμπολίτισσά μας την Παρασκευή το πρωί περίπου στις 8.15 επεχείρησε να περάσει την διάβαση εφόσον δεν ήταν κατεβασμένες οι μπάρες και ούτε είχε την προειδοποιητική σειρήνα που ειδοποιεί την διέλευση τρένου, όταν άκουσε το σφύριγμα του τρένου. Σταμάτησε και περίμενε υπομονετικά και όντως μετά από λίγο πέρασε η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Οι μπάρες παρέμειναν ακίνητες και η σειρήνα σιωπηλή!

Προσοχή!!! Κίνδυνος – Θάνατος – Συχνά τα δυστυχήματα στην περιοχή μας

Προφανώς και θα υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο αυτόματο σύστημα προειδοποίησης αλλά δεν κατέστη δυνατό αν και το επιδιώξαμε, να πάρουμε κάποια απάντηση από τον ΟΣΕ Ξάνθης. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν η οδηγός δεν ήταν τόσο προσεκτική, ήταν αφηρημένη, ή δεν υπολόγιζε σωστά την απόσταση από το σφύριγμα του τρένου και εκτιμούσε πως προλάβαινε να περάσει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι συχνά τα ατυχήματα τέτοιας μορφής και στην περιοχή μας και περισσότερο σε αφύλακτες διαβάσεις με πρόσφατο (Ιούλιο 2018) πολύνεκρο δυστύχημα με θύματα μετανάστες στη Ροδόπη που παρασύρθηκαν από τρένο ή παλαιότερα ατυχήματα στην Σταυρούπολη.

Γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από οδηγούς και πεζούς αλλά και σ΄ ότι αφορά στην περίπτωσή μας πρέπει επειγόντως ο ΟΣΕ να επισκευάσει το σύστημα προειδοποίησης και να ελέγχει αν λειτουργεί σ’ όλες τις διαβάσεις Γιατί με τις ανθρώπινες ζωές δεν πρέπει να παίζει κανείς!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΘΤΠ: Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του «Π»

Συζητήθηκαν τρόποι και ενδεχόμενα σε σύσκεψη του διευθυντή του Ιδρύματος Α. Μαντζάκου, με …