Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φοκάσια με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο

Φοκάσια με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο

0

Για την Zύμη

-220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-150 ml. νερό χλιαρό

-3 gr. μαγιά ξηρή

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

-1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

-2 μήλα

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

-2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

-1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

-Δενδρολίβανο

Σε ένα μπώλ βάζετε το αλεύρι κάνετε ένα άνοιγμα και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το νερό, με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιόμορφη, ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια.  Σκεπάζουμε την ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 40 σε ζεστό σημείο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σωτάρουμε με την μισή ποσότητα βούτυρου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν διαφανή όψη.  Προσθέτουμε το ξύδι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και να καραμελώσουν. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Στο ίδιο σκεύος που μαγειρέψαμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους, το υπόλοιπο βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και σιγοβράζουμε.  Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm. Τοποθετούμε μέσα την ζυμη και την ανοίγουμε, πατώντας την με τις παλάμες.   Θέλουμε η ζύμη να είναι πολύ λεπτή.  Με τα δάχτυλά μας πατάμε την ζύμη δημιουργώντας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα κρεμμύδια, τα μήλα και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο. Ψήνουμε, αμέσως, για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου.   Σερβίρουμε την Focaccia ζεστή ή κρύα και αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές φλύδες παρμεζάνα!

  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
  • Νηστίσιμη Χορτόπιτα

    Για το φύλλο -1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 φλιτζ. τσαγιού μπίρα -8 κουτ. σούπ…
  • kremidopita_copy

    Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

    για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…