Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διήμερο σεμινάριο για την παραβατικότητα ανηλίκων στο «Π»

Διήμερο σεμινάριο για την παραβατικότητα ανηλίκων στο «Π»

0

Θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 30 Ιανουαρίου

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει νέο διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων: Τα αίτια και η αντιμετώπιση της Προβληματικής Συμπεριφοράς». Το σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ώρες (2 ημέρες των 4 ωρών) και θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 31 Ιανουαρίου 2019 (ώρες: 17:00 – 21:00), στο «Π».

Περιγραφή – Σκοπός: Η ανήλικη παραβατικότητα αποτελεί ένα πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο  ατομικό, διατομικό, κοινωνικό. Αποτελεί σημείο αναφοράς, όπου διασταυρώνονται έννοιες με νομικό, κοινωνιολογικό ή ψυχολογικό περιεχόμενο. Έννοιες που αναφερόμενό τους είναι ο ανήλικος, η προσωπικότητά του, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κοινωνικοποιείται. Κατά συνέπεια, η θεωρητική προσέγγιση του φαινομένου παρουσιάζει εγγενείς δυσκολίες και επιτυγχάνεται μέσα από τον πολυπρισματικό φακό και ανάπτυξη της συμπεριφοράς. «Στο Σεμινάριο θα έχουμε τη δυνατότητα να αναφερθούμε  στην παραβατικότητα ως κοινωνικό φαινόμενο,( χωρίς να επεκταθούμε στο νομικό κομμάτι)  αλλά και στις ανεπιθύμητες και προβληματικές συμπεριφορές, που μπορεί να παρουσιάζουν τα παιδιά από την προσχολική ακόμα ηλικία.  Θα κάνουμε μια συνοπτική αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο των προβλημάτων συμπεριφοράς και στα αίτια της παραβατικότητας. Θα εστιάσουμε στην παρέμβαση- πρόληψη που αφορά σε τεχνικές και υλοποιήσιμους τρόπους αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων, ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τις ενσωματώνει στην εκπαιδευτική διαδικασία λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες, δυσκολίες και ιδιαιτερότητες των παιδιών.

Θα μας απασχολήσει γενικότερα οποιαδήποτε μορφή προβληματικής συμπεριφοράς μπορεί να εξελιχθεί σε παραβατική. Θα προτείνουμε εφαρμόσιμες λύσεις, τεχνικές και παραδείγματα. Τέλος θα αναφερθούμε σε υλικό (με πρακτική μορφή πχ ερωτηματολόγια) πολύ σημαντικό για ένα εκπαιδευτικό ή ένα γονέα που έχει να διαχειριστεί καθημερινά προβληματική ή ανεπιθύμητη συμπεριφορά», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

-Εισηγήτρια: Χριστίνα Τσιμούδη, Ψυχολόγος – Εμψυχώτρια – Εξειδίκευση στη σχολική ψυχολογία.

-Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Βασίλειος Μακέδος, ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

-Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την ανήλική παραβατικότητα και την αντιμετώπιση της.

-Πληροφορίες/εγγραφές: καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί)  25410 26635 (απόγευμα).

Κόστος συμμετοχής: 40€ το άτομο (ειδικές τιμές για φοιτητές, ανέργους, μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και για όσους έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα σεμινάρια του ΙΘΤΠ).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…