Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επίσκεψη της «Σοφίας» στην Ξάνθη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επίσκεψη της «Σοφίας» στην Ξάνθη

0

Στην «κατάψυξη» με -11 η Σταυρούπολη χθες το πρωί και – 15ο Δημάριο το βράδυ. 140 τόνους αλάτι σε Ξάνθη και Σταυρούπολη έριξε ο δήμος Ξάνθης το Σάββατο

 

 

Κανένα τροχαίο, ούτε ατύχημα λόγω του χιονιού και του παγετού σε Ξάνθη και ορεινά. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τον «Τηλέμαχο»

 

 

Στα λευκά «έντυσε» όλη την επικράτεια του νομού μας η κακοκαιρία με την επωνυμία «Σοφία», με προτίμηση τα ορεινά όπου το χιόνι έφτασε στους 50 πόντους στο Δασικό Χωριό αλλά δεν άφησε ακάλυπτες και τις παραλιακές περιοχές του δήμου Αβδήρων, Πόρτο Λάγος και Άβδηρα. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στα ορεινά του δήμου Μύκης και στην Σταυρούπολη και τους γύρω οικισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον ολικό παγετό και ολισθηρότητα στους δρόμους.

Στην «κατάψυξη» με -11 η Σταυρούπολη χθες το πρωί και – 15ο Δημάριο το βράδυ

Όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος «πάγωσε» το θερμόμετρο στην Σταυρούπολη δείχνοντας -11 βαθμούς την Δευτέρα το πρωί ενώ το δασικό Χωρίο -9. Την ίδια στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά αναφέροντας πως έλαβε σήμα πως στο Δημάριο αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει στα -15 το βράδυ της Δευτέρας! Για το λόγο αυτό και παρότι οι δήμοι είναι ανοιχτοί εξέταζε το ενδεχόμενο σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Ξάνθης να ζητήσει να καθυστερήσουν για ένα 2ωρο τουλάχιστον ν’ ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Μύκης: «Φέτος ο χειμώνας είναι βαρύς. Είμαστε επί ποδός με όλα τα μηχανήματα. Ρίξαμε αλάτι σ’ όλο το οδικό δίκτυο. Δεν έχουμε αποκλεισμένους οικισμούς αλλά έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Ο παγετός είναι πιο επικίνδυνος. Στο Δημάριο περιμένουμε -15. Συνιστούμε όλους τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις», τονίζει ο κ. Καπζά.

140 τόνους αλάτι σε Ξάνθη και Σταυρούπολη έριξε ο δήμος Ξάνθης το Σάββατο

Επί ποδός και επί 24ωρου βάσεις ήταν η πολιτική Προστασία του δήμου Ξάνθης απ’ τη στιγμή που έπεσε η πρώτη νιφάδα νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Η «Σοφία» ήρθε με πυκνή χιονόπτωση κατά περιόδους στην πόλη της Ξάνθης και με δυνατό αέρα. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης: «Πήγαμε αρκετά καλά. Ήμασταν προετοιμασμένοι. Ανοίξαμε τους δρόμους κατά προτεραιότητα αυτούς που οδηγούν στο Νοσοκομείο και το στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια κεντρικές οδούς, ανηφόρες κ.λ.π. Για την Π. Πόλη χρησιμοποιήσαμε τις αλατιέρες 4Χ4 που έχουμε εφοδιαστεί. Πιο μεγάλο πρόβλημα είχε η Σταυρούπολη που είχε 20 εκ. χιόνι. Στείλαμε αλατιέρες ανοίξαμε τον δρόμο σ’ όλα τα χωριά μέχρι την Ισιαία το Πίλημα, το Μέγα Εύμοιρο, τον Γέρακα».

Κανένα τροχαίο, ούτε ατύχημα λόγω του χιονιού και του παγετού σε Ξάνθη και ορεινά

Τόσο ο κ. Ταρενίδης όσο και ο κ. Καπζά μας βεβαιώνουν ότι δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ή ατύχημα και δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή εξαιτίας του χιονιού ή του παγετού: «Έχουμε επικοινωνία με την Αστυνομία δεν μας αναφέρθηκε τίποτε σχετικό. Έχουμε επικοινωνία κα με τους δημότες που μας καλούν στο τηλέφωνο 70421 και μας κατευθύνουν πού να παρέμβουμε να ρίξουμε αλάτι. Αρκετοί μας ζητούν να τους διαθέσουμε να ρίξουν στους χώρους τους και τους δίνουμε. Μπορεί αυτή τη στιγμή η κακοκαιρία να βρίσκεται σε ύφεση όμως περιμένουμε νέο κύμα τον «Τηλέμαχο» και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή», συμπληρώνει ο κ. Ταρενίδης. Να σημειώσουμε ότι λόγω του παγετού υπήρξε βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην Σάρδεων και στην περιοχή του Ξενία οι οποίες αποκαταστάθηκαν γρήγορα από την ΔΕΥΑΞ.

Αποχιονισμός στα Σήμαντρα, Σούνιο, Πόρτο Λάγος και Άβδηρα

Επί ποδός και τα μηχανήματα του δήμου Αβδήρων που χρειάστηκε να κάνουν εκχιονισμό στα Σήμαντρα, στο Σούνιο αλλά και στο Πόρτο Λάγος και στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από τη «Σοφία» στο δήμο Αβδήρων αλλά όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για τον «Τηλέμαχο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Και μια ηλικιωμένη κυρία που κάνει …αποχιονισμό και καθαρισμό στο πεζοδρόμιο μπρος από το σπίτι της. Αυτό θα πει ενεργός πολίτης. Σιγά μη φοβηθεί τη… «Σοφία»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…