Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άρνηση του Δ.Σ. Ξάνθης στην ίδρυση Γραφείου για τους Δανειολήπτες

Άρνηση του Δ.Σ. Ξάνθης στην ίδρυση Γραφείου για τους Δανειολήπτες

0

Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για παραχώρηση χώρου ώστε να λειτουργήσει στην Ξάνθη Γραφείο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

 Λειτουργούν άλλα 16 Γραφεία σε δήμους και Περιφερειακές Ενότητες από το 2016. ΟΧΙ είπε η αντιπολίτευση και δικηγόροι της συμπολίτευσης. Μήπως βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος;

Η δυνατότητα να έχουν οι δανειολήπτες δημότες της Ξάνθης ένα Γραφείο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στην πόλη τους, που θα τους παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διαχείριση των χρεών τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες,  θα τους κατευθύνει προς τις ενδεδειγμένες ενέργειες και σ’ αυτό να είναι αρωγός και ο δήμος Ξάνθης, χάθηκε. Το σχετικό θέμα που εισηγήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από την Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κα Σπανού καταψηφίστηκε στην συνεδρίαση του 1ο δημοτικού συμβουλίου του 2019 από την αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) και η συμπολίτευση δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία για να το υποστηρίξει.

Λειτουργούν άλλα 16 Γραφεία σε δήμους και Περιφερειακές Ενότητες από το 2016

Όπως ανέφερε η κα Σπανού το αίτημα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Υ.Ι.Χ) αφορούσε να παραχωρήσει ο δήμος Ξάνθης ένα χώρο με 2 έπιπλα γραφείου , 2 υπολογιστές και εκτυπωτές και 2 καρέκλες, προκειμένου να στεγαστεί Γραφείο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μια δομή δημιουργήθηκε με τον νόμο 4389/2016 και έκτοτε έχουν ιδρυθεί και λειτουργού 16 Γραφεία στις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Η στελέχωσή τους και τα λειτουργικά έξοδα των Γραφείων καλύπτονται από την Ε.Υ.Ι.Χ και όχι από τους δήμους.

Μήπως βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος;

Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε η Κοινωνία των Δημοτών ως προς την σκοπιμότητα της ίδρυσης του γραφείου αυτού αλλά και ως προς τη συμμετοχή του δήμου σ’ ένα εγχείρημα που δεν είναι σαφές τι είδους συμβουλευτική θα παρέχει, με ποιες τράπεζες θα συνεργάζεται και ποιοι δικηγόροι θα εκπροσωπούν αυτό το γραφείο, και αν αυτό θίγει τους δικηγόρους της Ξάνθης. Είπε επίσης ότι είναι πρόχειρη η εισήγηση και πως εφόσον δε απαντώνται τα ερωτήματα που θέτει δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι έτσι στα γρήγορα. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και από την παράταξη Ξάνθη- Σταυρούπολη: Νέα Εποχή του Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος επίσης έθεσε μια σειρά ερωτήματα για την λειτουργία του γραφείου που ωστόσο δεν απαντήθηκαν.

Ενστάσεις είχαν και οι δικηγόροι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης κυρίες, Αλεξία Γκιρτζίκη και Δέσποινα Παρτσαλίδου καθώς και ο σύμβουλος της Κοινωνίας Δημοτών Αχμέτ Καρά και μάλιστα είπαν ότι θα το μεταφέρουν προς συζήτηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης. Η κα Γκιρτζίκη ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για να γίνει μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση γιατί υπάρχει ένα θολό τοπίο ως προς την λειτουργία του Γραφείου ωστόσο αυτό δεν έγινε και εφόσον δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία στην αίθουσα το θέμα δεν εγκρίθηκε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…