Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Άνοιξαν παράθυρα» για μια «Ξάνθη για Όλους»

«Άνοιξαν παράθυρα» για μια «Ξάνθη για Όλους»

0

Θερμά υποδέχτηκαν οι Ξανθιώτες την παρουσίαση της παράταξης του Σάββα Μελισσόπουλου – Κατάμεστη η αίθουσα του «Ελισσώ»

 

Με μπροστάρηδες τους νέους η Ξάνθη του αύριο. Ανάδειξη του Κόσυνθου, στήριξη επιχειρηματικότητας, έργα υποδομών στο πρόγραμμα του Μελισσόπουλου

 

Παράθυρα ελπίδας για να ατενίσουμε, να οραματιστούμε, να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε την Ξάνθη που θέλουμε, την Ξάνθη που δεν θα μας …πληγώνει αλλά μπορούμε να καμαρώνουμε γι αυτή,    μια «Ξάνθη για όλους», άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» Σάββας Μελισσόπουλος κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Με μπροστάρηδες του νέους η Ξάνθη του αύριο   για όλους

Μπρος σ’ ένα πολυπληθές και ένθερμο κοινό με παλμό και ενθουσιασμό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του «Ελισσώ» ο Σάββας Μελισσόπουλος, περιέγραψε με τρόπο άμεσο, απλό και συνάμα ρεαλιστικό την δική του οπτική  για την Ξάνθη του αύριο αφού πρώτα άφησε να μιλήσουν γι αυτό οι καθ΄ύλην αρμόδιοι, δύο νέοι Ξανθιώτες   φοιτητές η Ευρώπη Μισαηλίδου και Αλέξανδρος Αγαθαγγελίδης.

Και οι δυο με αμεσότητα και εκλεπτυσμένο χιούμορ και την φρέσκια ματιά της νιότης τους περιέγραψαν στο κοινό την πόλη που θέλουν να ζήσουν,  να δουλέψουν, την πόλη που οραματίζονται   αλλά και τις καλές πρακτικές, τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις, για να ξεφύγει ένας τόπος από το τέλμα μια στενόμυαλης διαχείρισης της καθημερινότητας που σέρνει   βαρίδια κομματικών περιχαρακώσεων, δοσοληψιών και ρουσφετολογικών αντιλήψεων.

Πολλά παράθυρα που ανοίγουν και φωτίζουν γωνιές και εικόνες της πόλης μας, πολλά χρώματα είναι το ευρηματικό και καλαίσθητο λογότυπο της παράταξης και το video που το συνοδεύει που επιμελήθηκε ένα άλλο νέο δικό μας παιδί ο Γιώργος Κίσσας που δεν ήταν παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στην Αθήνα όπου και εργάζεται.

Ανάδειξη του Κόσυνθου, στήριξη επιχειρηματικότητας, έργα υποδομών στο πρόγραμμα του Μελισσόπουλου

Παίρνοντας τον λόγο ο Σάββας Μελισσόπουλος δεν αναλώθηκε σε αντιπολιτευτικές κραυγές, εναντίον προσώπων που ασκούν εξουσία, ούτε αναφέρθηκε σε κόμματα και πολιτικές.   Αντίθετα άρθρωσε ένα λόγο καθαρά αυτοδιοικητικό με πολιτικές που θα εξυπηρετούν τον πολίτη: «Μοναδικός μας αντίπαλος τα προβλήματα της πόλης» είπε για να συμπληρώσει πως «Όλοι έχουμε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην πόλη». Τόνισε δε με έμφαση πως αυτό μπορεί ν’ αλλάξει αν το πιστέψουμε και αν όλοι μαζί δουλέψουμε γι αυτό. Περιέγραψε με σαφήνεια το όραμά του για μια πόλη φιλική στον άνθρωπο και τις ανάγκες του κι ένα δήμο με κοινωνικό πρόσωπο που μέσα από την λειτουργία του θα μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσα από ένα πλαίσιο διαφάνειας και αξιοκρατίας, ώστε να μείνουν οι νέοι στο τόπο τους, ένα δήμο που να είναι αρωγός στις επιχειρήσεις και όχι εισπράκτορας, ένα δήμο που με τα αποθέματα του στηρίζει νέους επιχειρηματίες .

Όπως ανέφερε το πρόγραμμα του θα βασίζεται σε 5 πυλώνες: α) Δομές και υπηρεσίες του δήμου. Ως προς αυτό είπε πως η λέξη κλειδί είναι να λειτουργούν όλα με διαφάνεια και αξιοκρατία χωρίς αποκλεισμούς: «Εμπιστεύομαι το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου και δεσμεύομαι να παράσχω ασφάλεια και να αποκαταστήσω τυχόν βλάβες που έχουν υποστεί κάποιοι», «Λέμε όχι στα ρουσφέτια, όλα με δημόσιο έλεγχο , συναλλαγές τέλος!».   Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τα μεγάλα έργα. Όπως είπε εδώ και 5 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει σχεδιαστεί ούτε ένα έργο αντίθετα ο δήμος έχασε   χρηματοδοτήσεις από την Βιώσιμη ανάπτυξη . Στο πρόγραμμα του εντάσσεται: Περιμετρική κίνηση της πόλης με κυκλικούς κόμβους, πεζοδρόμηση του κέντρου, άμεση λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ , νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, περισσότερο πράσινο , επανασχεδιασμός φωτισμού της πόλης , αναβάθμιση της περιοχής των Πετρελαιοθηκών , άμεση λειτουργία του Κολυμβητηρίου μέσω διαδημοτικής συνεργασίας . Ανέφερε επίσης το περιβαλλοντικό του όνειρο την ανάδειξη του Κοσύνθου μέσα από την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με μονοπάτια και έργα και δράσεις με επίκεντρο τον ποταμό μας που θα φωταγωγηθεί. Εξήγγειλε νέο   Γραφείο τουρισμού για την Σταυρούπολη και στήριξη των αγροτών με εναλλακτικές καλλιέργειες. Επίσης αναβάθμιση του Άσους Ευμοίρου σε περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής και μια σειρά έργα υποδομών στα Κιμμέρια. Για το Δροσερό επίσης εξήγγειλε έργα υποδομών και δράσεις κοινωνικής ένταξης και πολεοδομική διευθέτηση. Ο τρίτος πυλώνας αφορά το τρίπτυχο   Εκπαίδευση –   Τέχνη Πολιτισμός και δράσεις ανάδειξης και προβολής της ταυτότητας συνεργασίες με όμορους νομούς και χώρες και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Ο τέταρτος πυλώνα αφορά την οικονομική ζωή και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις  παρότρυνση και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, υποστήριξης τηνςτοπικής οικονομίας και τέλος ο πέμπτος πυλώνας αφορά την ταυτότητα της πόλης το εμπορικό σήμα της. Ως προς αυτό είπε πως έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει αναγνωρίσιμο   και να προσδώσει υπεραξία στην πόλη μας.

Οι προγραμματικές θέσεις του Σάββα Μελισσόπουλου έτυχαν θερμής αποδοχής μέσα από θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Θερμή αποδοχή από το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του «Ελισσώ»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…