Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αίτημα για έλεγχο Επιθεωρητών στον δήμο Αβδήρων

Αίτημα για έλεγχο Επιθεωρητών στον δήμο Αβδήρων

0
campig myrodatou

Από τον Κ. Αντωνιάδη, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρίτεια Κίνηση»

 

Κάμπινγκ, Κλειστό αθλητικό Κέντρο Αβδήρων, οι δημοτικές επιχειρήσεις και η κερκίδα στο γήπεδο του Σελέρου στο μικροσκόπιο των ελεγκτών

 

Έντονο προεκλογικό χρώμα είχε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2018 για τον δήμο Αβδήρων που διήρκησε 4 και πλέον ώρες με αποτέλεσμα να αναβληθεί για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ανοιχτά θέματα του δήμου Αβδήρων

Στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σκοπεύει να καταθέσει αίτηση για έλεγχο πολλών ζητημάτων του δήμου Αβδήρων, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρίτειας Κίνησης» Κώστας Αντωνιάδης. Το δήλωσε ευθέως στην συνεδρίαση, εγκαλώντας το δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη για κακοδιαχείριση και για αδράνεια να κλείσει ανοιχτά θέματα του δήμου που μπορούν να του φέρουν «μπελάδες», ήτοι πρόστιμα. Όπως εξήγησε τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται είναι το κλειστό αθλητικό κέντρο των Αβδήρων που δεν παραδόθηκε ποτέ και επιπλέον ο εργολάβος κατέθεσε αγωγή ζητώντας από τον δήμο 2,5 εκ. ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάμπινγκ Μυρωδάτου, μια «καυτή πατάτα» που παρά τις προσπάθειες τριών δημοτικών αρχών όχι μόνο δεν κατέστη δυνατή η εκμίσθωσή του αλλά ο δήμος έχει εμπλακεί σε νέο γύρο δικαστικών περιπετειών εξαιτίας της αγωγής του επιχειρηματία από τον πρώτο διαγωνισμό που ζητά 2,5 εκ. ευρώ. Ως προς αυτό ο δήμαρχος διευκρίνισε πως ο δήμος έχει την εγγυητική των 120.000 ευρώ ωστόσο ο κ. Αντωνιάδης υποστήριξε πως αν κερδίσουν στα δικαστήρια οι ενάγοντες ο δήμος Αβδήρων θα χρεοκοπήσει και υπεύθυνος θα είναι και ο νυν δήμαρχος.

Στο στόχαστρο και οι Δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Αβδήρων –

Στο στόχαστρο του κ. Αντωνιάδη βρέθηκαν επίσης και οι Δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες χωρίς να κλείσουν τυπικά, η δημοτική αρχή προχώρησε στην δημιουργία νέας Δημοτικής Επιχείρησης, ….παρανόμως κατά την άποψη του κ. Αντωνιάδη. Μια Δημοτική Επιχείρηση που παραμένει ακέφαλη και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε πως μία από αυτές τις επιχειρήσεις είναι η ΔΕΑΠΕΧΩ που αρχές του 2018 τέθηκε σε εκκαθάριση. Τέλος το άλλο θέμα που θα κληθούν να εξετάσουν οι Ελεγκτές είναι η κερκίδα του γηπέδου στο Σέλερο για την οποία έχουν διατεθεί 130.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…