Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 3 Βουλγάρων ψαράδων

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 3 Βουλγάρων ψαράδων

0

Έμειναν με ακυβέρνητο σκάφος 12 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του Λάγος – Είχε φουρτούνα και τους τραβούσε προς την Θάσο. Τους έσωσε το Λιμενικό που επιχείρησε με 2 σκάφη  και η «Αγία Ελεούσα» που τους ρυμούλκησε

 

 

Βουλιάζουν οι βάρκες στο λιμάνι των Αβδήρων – Οι ψαράδες των Αβδήρων ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις για να κλείσει το στόμιο του λιμενοβραχίονα

 

Με ακυβέρνητο σκάφος και με κακό καιρό να τους παρασέρνει προς της Θάσο έμειναν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Βούλγαροι ερασιτέχνες ψαράδες που επέστρεφαν από την Σαμοθράκη.

Έσβησαν οι μηχανές λίγο πριν αρχίσει να νυχτώνει – Τους έσωσε το Λιμενικό και η «Αγία Ελεούσα»

Το σκάφος των Βουλγάρων ψαράδων ενώ βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του λιμανιού του Λάγος έπαθε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο. Είχε ‘καιρό’ όπως λένε οι ναυτικοί και το σκάφος με δυνατό νότιο άνεμο και έντονο κυματισμό και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι, αντίθετα το κύμα τους παρέσερνε προς την Θάσο. Ο καπετάνιος του σκάφους “ΠΑΝΑΓΙΑ” ειδοποίησε το Λιμενικό και άμεσα ενημερώθηκε και ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης . Δύο λιμενικά σκάφη , ένα από την Αλεξανδρούπολη και ένα από τον Λιμενικό Σταθμό του Λάγος έσπευσαν να βοηθήσουν. Άμεσα ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν και περιπλέοντα σκάφη. Οι τρεις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σκάφος  «Αγία Ελεούσα» το οποίο και ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμάνι του Λάγος συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Βουλιάζουν οι βάρκες στο λιμάνι των Αβδήρων

 Και μπορεί το περιστατικό να είχε ευτυχή κατάληξη αλλά στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Σκάλας Αβδήρων …βουλιάζουν οι βάρκες ενώ είναι δεμένες! Αυτό μας καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου Αλιέων Αβδήρων κ. Κώστας Τσολάκης, εξηγώντας πως ο πράσινος φάρος έτσι όπως είναι αφήνει πολύ ανοιχτό στόμιο και όταν έχει κακοκαιρία με νοτιά και κύμα μπαίνει πολλή θάλασσα μέσα στο λιμανάκι και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θαλασσοδέρνει τα σκάφη και να τα βουλιάζει ενώ είναι δεμένα.

Οι ψαράδες των Αβδήρων ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις για να κλείσει το στόμιο του λιμενοβραχίονα

Όπως αναφέρει ο κ. Τσολάκης: «20 βάρκες το λιγότερο έχουν βουλιάξει. Χάνουμε τις περιουσίες μας ενώ θα μπορούσαμε με μια μικρή παρέμβαση χωρίς μεγάλο κόστος, αυτό να αποφευχθεί. Αυτό θα γίνει αν τοποθετηθούν βυθιζόμενα μπλόκια και προεκταθεί ο πράσινος φάρος πιο δυτικά για να κλείσει 50 μέτρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπαίνει θάλασσα όταν έχει νοτιά. Ζητάμε από την Περιφέρεια να μας βοηθήσει να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Στο λιμάνι των Αβδήρων έχει πάνω από 50 σκάφη επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…