Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζεσταίνονται με έξτρα επίδομα θέρμανσης τα νοικοκυριά της Ξάνθης

Ζεσταίνονται με έξτρα επίδομα θέρμανσης τα νοικοκυριά της Ξάνθης

0
epidoma thermansis-web

Στο ΦΕΚ η απόφαση-Αύξηση 100% στους ορεινούς δήμους

 

θα το εισπράξουν εκτάκτως στις 28 Δεκεμβρίου 2018

 

Έξτρα επίδομα θέρμανσης παίρνουν χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που διαμένουν μόνιμα σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

 100% αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και στα νοικοκυριά της Ξάνθης

Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, προβλέπεται ότι όσα νοικοκυριά κατοικούν μόνιμα στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας (Α΄ Γεωγραφική Κλιματική Ζώνη), καθώς και σε ορεινές περιοχές των νομών Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής (της Β’ Γεωγραφικής Κλιματικής Ζώνης) και έλαβαν επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα εισπράξουν εκτάκτως στις 28 Δεκεμβρίου 2018 πρόσθετο επίδομα ίσο με αυτό που ήδη εισέπραξαν για εκείνη την περίοδο. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Τι θα ισχύσει

Το επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί, δηλαδή, για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Δεδομένου δε ότι το επιπλέον ποσό ανά λίτρο αγορασθέντος πετρελαίου ανέρχεται σε 0,125 ευρώ, το συνολικό ποσό πρόσθετου επιδόματος ανά τ.μ. κύριας κατοικίας θα είναι 3,125 ευρώ (25 επιδοτούμενα λίτρα Χ πρόσθετο επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο). Για όσους δικαιούχους είναι άγαμοι το επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί για εμβαδόν κύριας κατοικίας μέχρι 80 τ.μ. ενώ για όσους είναι έγγαμοι για εμβαδόν κύριας κατοικίας μέχρι 100 τ.μ.. Συνεπώς, για τους άγαμους δικαιούχους το έκτακτο πρόσθετο επίδομα θέρμανσης μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 250 ευρώ (3,125 ευρώ ανά τ.μ. Χ 80 τ.μ.), ενώ για όσους είναι έγγαμοι το πρόσθετο αυτό επίδομα θα φθάσει έως και τα 312,50 ευρώ (3,125 ευρώ ανά τ.μ. Χ 100 τ.μ.).

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…