Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας

Την Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας

0
dentro plateia

Το Σάββατο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις γιορτές από το Κέντρο Πολιτισμού στην Ευχούπολη και άλλα σημεία της πόλης

 Την μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με γιορτινές εκδηλώσεις και την Ευχούπολη στην πλατεία Διοικητηρίου. Εποχή αγαπημένη σε όλους τους ανθρώπους που συνδέονται με αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. Περίοδος ξεκούρασης, ηρεμίας και αγάπης, αλλά και ανάγκης για ανθρώπινη ζεστασιά και επικοινωνία.

Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, στον χώρο της «Ευχούπολης», αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα των εορτών ανά τον κόσμο και να διασκεδάσουν με μουσικές, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες.

 Μουσικοχορευτική παράσταση «Χριστουγεννιάτικα όνειρα»

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00, με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Χριστουγεννιάτικα όνειρα». Μουσική, χορός, θέατρο και παραμύθι, όλα μαζί σε μια ζεστή χειμωνιάτικη βραδιά που με ιδιαίτερη επιμέλεια και αγάπη παρουσιάζει ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με νοητικές και κινητικές διαταραχές Ν. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ». Τα παιδιά θα παρουσιάσουν διασκευές παραμυθιών, ενώ η χορωδία του πολιτιστικού κέντρου «Σταύρος Χαλιωρής» με συνοδεία ζωντανής μουσικής θα πλαισιώσει την εκδήλωση. Συμμετέχει ακόμη το παιδικό χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Θάμυρις». Στο τέλος της παράστασης θα μοιραστούν δωράκια στους μικρούς θεατές. Σε μια συλλογική προσπάθεια που όλοι εργάζονται αφιλοκερδώς, στόχος είναι εκτός από την ψυχαγωγία των θεατών, αντί εισιτηρίου, η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας. Τα τρόφιμα θα παραδοθούν στον Δήμο Ξάνθης προκειμένου να τα διαθέσει σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Οργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με νοητικές και κινητικές διαταραχές Ν. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ».

 Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία, ώρα 18:00, η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης θα μας παρουσιάσει χορογραφίες σχετικές με το πνεύμα των ημερών. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης θα μας ταξιδέψουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ήχους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης αναλαμβάνουν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο που βρίσκεται προ των πυλών. Αμέσως μετά θα κόψουν την κόκκινη κορδέλα που σηματοδοτεί την έναρξη της «Ευχούπολης». Θα συνοδέψει την εκδήλωσηη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Παρουσιάζει η Χρύσα Μωραΐτη. Την ίδια μέρα στις, 19:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…