Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

0

 Εμφάνιση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα του και νομίζαμε ότι είχε αποσυρθεί της πολιτικής ως σύγχρονος Κιγκινάτος. Προχθές όμως εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, γι’αυτόν ο λόγος, σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών.
Ήρθε λοιπόν στην Ξάνθη προσκεκλημένος και μίλησε με θέμα «Η λύση του τουρκικού γειτονικού γόρδιου δεσμού. Πως θα σταματήσει το διαρκές ολοκαύτωμα των αυτόχθονων λαών».
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Πολιτισμού συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων, ο Σύλλογος Μικρασιατών, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη» και είχε επιτυχία.
Γ.Δ.


Μικρά
«Δεν φιλοδοξούμε να προσαρτήσουμε την Ελλάδα» διευκρινίζει ο Ζάεφ. Λογικό με αυτούς που διαπραγματεύεται να του μπαίνουν ιδέες

Όλοι οι πρωθυπουργοί που βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο ή το Κρεμλίνο, είπαν τι προσπάθησαν να επιτύχουν για τη χώρα τους. Ένας μόνο μίλησε για το κατόρθωμά του να μη φορά γραβάτα…

Είμαι εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, για την κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστερά». Ο σαδισμός του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι απερίγραπτος…

Σερβιτόρος, φίλος του Παππά, βρέθηκε να βγάζει 200 χιλιάρικα τον χρόνο. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα της Αριστεράς

Δεν υπάρχει εδώ περιθώριο για Κίτρινα Γιλέκα. Έχουν ήδη κάψει τα πάντα οι αγανακτισμένοι και οι μπαχαλάκηδες


Απερχόμενος Πρόεδρος του Μεξικού : σάς θυμίζει κάτι;
Την 01.12.2018 ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του μετά από εκλογές ως νέος Πρόεδρος του Μεξικού ο Λόπες Ομπραδόρ. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, κυβέρνησε την Χώρα του από το 2012, όταν ως σαραντάρης, όμορφος, φέρελπις χαμογελαστός πολιτικός συγκέντρωσε με το Κόμμα του, PRI, μόλις το 39% των ψήφων, αλλά και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού εμφανίσθηκε ως το νέο και ελπιδοφόρο στην πολιτική, έτοιμος για ρήξεις με το παρελθόν, μολονότι βασίσθηκε εκλογικά στα παλαιά κόμματα. Ο Νιέτο με το που ανέβηκε στην εξουσία εφάρμοσε τα αντίθετα από αυτά, που υποσχέθηκε, θέσπισε αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στην δημόσια διοίκηση καθ’ υπαγόρευση του ΔΝΤ, αποσάρθρωσε έως μαρασμού τις κοινωνικές υποδομές στο κράτος του, η ανεργία, η φτώχεια και η εξωτερική μετανάστευση νέων και επιστημόνων εκτινάχθηκε στο Μεξικό, δεν περιόρισε τις σπατάλες, ενεπλάκη σε σκάνδαλα, ξεκίνησε με λίβελους κατά της αμερικανικής πολιτικής και κατέληξε να … παρασημοφορήσει (!) τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό επί θυγατρί του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, για την «συνεργασία» τους για το ατιμωτικό για το Μεξικό αμερικανικό τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, είδε αδιάφορα στο τέλος την δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται και τον ίδιο να πηγαίνει σπίτι του. Σάς θυμίζει κάτι πολύ κοντινό σας ;
Χαρίσιος Βαμβακάς


Διαβεβαιώσεις για τα αντίμετρα
Βέβαιος ότι η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής οδηγεί στην υποβάθμιση του ακριτικού μας πανεπιστημίου δηλώνει ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος, τονίζοντας ότι αφενός δε θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων άρα θα μειωθούν οι φοιτητές του ΔΠΘ και αφετέρου θα «μεταναστεύσουν» και καθηγητές αφού η Πάτρα βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα και ήδη η Νομική της Κομοτηνής υστερεί σε καθηγητές, παρότι διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων έναντι των σχολών Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
«Αν δεν υποχωρήσει ο κ. Γαβρόγλου οφείλουμε να ζητήσουμε διαβεβαιώσεις και άμεσα», σημειώνει, υπογραμμίζοντας το αίτημα για άμεση ίδρυση νέων σχολών στο ΔΠΘ, όπως των τοπογράφων-μηχανικών και μηχανικών ορυκτού πλούτου στην Πολυτεχνική του ΔΠΘ.
Ε.Δ.


Το Ποτάμι «πνίγει» τη Συμφωνία
Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός ήταν σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη βουλή ακόμη και χωρίς τη στήριξη του συγκυβερνήτη Καμμένου, με μέρος του Ποταμιού και τη συνδρομή κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών. Όμως η προκλητική στάση του Ζάεφ έχει διαλύσει αυτή τη βεβαιότητα. Ο Ζάεφ προκαλεί, διότι έχει εξασφαλίσει πλέον πως ότι κι’ αν λέει ή κάνει, με ή χωρίς την ελληνική έγκριση της συμφωνίας, το’ χει “δεμένο” ότι στο ΝΑΤΟ θα μπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό τον νοιάζει-και γι’ αυτό σκίζονται και οι ευρωατλαντικοί μας σύμμαχοι. Για την ΕΕ, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, θέλει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει… Ο Σκοπιανός πρόεδρος, όχι μόνο μίλησε ξεκάθαρα στην Βουλή για «μακεδονική γλώσσα» που θα διδάσκεται και στην «μακεδονική μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα «και για την οποία η χώρα μας η Μακεδονία (σκέτο…) δεν έχει κάνει τίποτε τα τελευταία χρόνια…», και ενώ μετά τις παρασκηνιακές πιέσεις των Δυτικών δήλωσε πως «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του…», ωστόσο, πριν περάσουν δυο 24ωρα επανήλθε δριμύτερος και επανέλαβε σε δημόσια ομιλία του ακριβώς τα ίδια λόγια. Μίλησε και… «πατρικά» για τους «Μακεδόνες» που ζουν στην «Μακεδονία του Αιγαίου…», όπως αποκαλούν οι Σκοπιανοί την ελληνική Μακεδονία…
Εξάλλου, ήδη πριν ακόμη η χώρα μας υπερψηφίσει τη Συμφωνία, έχει δημιουργηθεί στην Αριδαία ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας»! Δικαιώνεται λοιπόν απόλυτα η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης ότι επ ουδενί δεν θα πρέπει η χώρα μας να αναγνωρίσει Μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα διότι θα εγείρει ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα, κάτι που πλέον αντιλαμβάνεται και το Ποτάμι αλλά και κάποιοι άλλοι βουλευτές που φλέρταραν με την ιδέα να υπερψηφίσουν την Συμφωνία…


Έκλεισε το κανάλι ART
Οι προσεκτικοί τηλεθεατές θα έχουν προσέξει ότι εδώ και λίγες ημέρες το τηλεοπτικό κανάλι ART, ιδιοκτησίας Γ. Καρατζαφέρη, πως έχει σταματήσει να εκπέμπει.  Αιτία το μεγάλο πρόστιμο που επέβαλε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στον σταθμό, ύψους 150.000 ευρώ ενώ παράλληλα το ΕΣΡ είχε υποβιβάσει το Κανάλι από Πανελλαδικής εμβέλειας σε Περιφερειακής, οπότε έβαλε λουκέτο ο Καρατζαφέρης και… γλύτωσε!
Η απόφαση αυτή βέβαια έχει και τις παράπλευρες απώλειες. Όπως ότι ο Καρατζαφέρης δεν θα έχει πλέον βήμα για ν’απευθύνεται στους οπαδού του, αφού επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) που ίδρυσε ο ίδιος πριν χρόνια.
Γ.Δ.


Υποψηφιότητες
Έξι υποψήφιοι συμμετέχουν στον πίνακα για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι αυτοί είναι οι Δαλάκης Αντώνιος, Κουρτίδης Παύλος, Παπαθανασίου Γεώργιος, Πουρσανίδου Ευρώπη, Τασούδης Αθανάσιος και Τάτσιου Ελένη.
Δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης. Σημειώνουμε ότι συνολικά οι υποψήφιοι είναι είκοσι επτά.
Γ.Δ.


Πολύ καλύτερο το φετινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο
Πιο προωθημένη αισθητική και πιο μοντέρνα άποψη με τάσεις μινιμαλιστικές υιοθέτησε φέτος στην επιλογή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ο δήμος Ξάνθης. Και σαφώς είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το περσινό που ήταν μεν φυσικό ωστόσο δεν ήταν πετυχημένο ως αποτέλεσμα. Επίσης «δένει» αρμονικά με το σύνολο και η φωτεινή επιγραφή «Ξάνθη» που απευθύνεται βεβαίως στους επισκέπτες μας. Η αίσθηση του ωραίου είναι υποκειμενική και μπορεί κάποιος να έχει άλλη άποψη. Ωστόσο ο κόσμος το υποδέχτηκε θετικά, στέκονται, το βλέπουν, το περιεργάζονται και βγάζουν φωτογραφίες. Όπως το νεαρό ζευγάρι της φωτογραφίας μας με το μικρό τους.
Όμορφες εικόνες που ανακαλούν μνήμες και μας επιβεβαιώνουν πως τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι αυτά των παιδικών μας χρόνων…
Μ.Ξ.


Το πάρκινγκ, τα προκάτ και τα …κοντέινερς
Δύο θέματα που ανέδειξε το «Ε» έφερε με την μορφή ερωτήσεων στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης. Το ένα αφορούσε το πάρκινγκ και το Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το άλλο τις αίθουσες  προκάτ νηπιαγωγείων που θα μπορούσε να πάρει από το ειδικό πρόγραμμα και δεν πήρε ο δήμος Ξάνθης. Και στις δύο ερωτήσεις απάντησε ο δήμαρχος. Και σ’ ότι αφορά το πάρκινγκ και το Πόρισμα περιορίστηκε να πει ότι δεν αφορά εν ενεργεία αιρετούς και πως ήδη από τις υπηρεσίες γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες που υποδεικνύονται καθώς και η μελέτη για την συντήρηση της οροφής και για το λογο αυτό το πάρκινγκ δεν θα λειτουργήσει σύντομα. Σ’ ότι αφορά τα νηπιαγωγεία ο δήμαρχος είπε πως ο δήμος δήλωσε για 6 αίθουσες ενώ έχει ελλείψεις για 20. Τελικά εγκρίθηκαν 3 αίθουσες γιατί τα υπόλοιπα σχολεία που δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε των τετραγωνικών του αύλειου χώρου ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών είτε δεν είχαν άδειες. Αυτό που έκανε αίσθηση και το παρατήρησε ο κ. Ανταμπούφης ήταν ότι ο δήμαρχος δεν αποκαλούσε τις αίθουσες προκάτ αλλά κοντέινερ. Στην παρατήρηση που του έκανε ο κ. Ανταμπούφης ότι δεν είναι κοντέινερς αλλά αίθουσες προκάτ με σύγχρονες προδιαγραφές και ότι χρησιμοποιεί επίτηδες την λέξη κοντέινερς για να απαξιώσει το πρόγραμμα  όπως άλλωστε είναι και η θέση της ΚΕΔΕ ο κ. δήμαρχος επέμενε αποκαλύπτοντας ότι όντως δεν πολύ – ήθελαν να πάρουν αυτές τις αίθουσες όχι τόσο γιατί είναι προκάτ ή κοντέινερς αλλά γιατί ήταν αντίθετη η ΚΕΔΕ  και ο κολλητός του Δημάρχου μας κ. Πατούλης!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …