Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

0

Σταθερή δύναμη ο Σάββας Μελισσόπουλος
melisopoulosΜε σταθερά βήματα προχωράει ολοένα ο Σάββας Μελισσόπουλος προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του συνδυασμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει μορφοποιηθεί ο βασικός κορμός που απαρτίζεται από υποψήφιους που έχουν κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση στους χώρους που κινούνται και όλοι μαζί συγκροτούν ένα αντιπροσωπευτικό σχήμα με όραμα, ιδέες και δυναμισμό. Μετά τις γιορτές ο κ. Μελισσόπουλος πρόκειται να ανακοινώσει ονόματα καθώς και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και το λογότυπο του συνδυασμού του.
Μ.Ξ. 


Το άξεστο το παλικάρι βρήκε τρόπο να παρκάρει…
Τι τα θες τι τα γυρεύεις… Μπορεί ο δήμος Ξάνθης να χωροθέτησε και να τις ζωγράφισε μάλιστα τις θέσεις ΑΜΕΑ σε πολλά σημεία της πόλης και μάλιστα επαινέθηκε γι αυτό όμως όταν ο πολίτης δεν έχει παιδεία και είναι παρτάκιας και χοντράνθρωπος θα βρει τρόπο να παρανομήσει . Όπως ο αμίμητος συμπολίτης μας που πάρκαρε το αυτοκίνητο του  με τέτοιο τρόπο που παραβιάζει ταυτόχρονα την απαγόρευση στάθμευσης επάνω στο δρόμο όσο και την απαγόρευση στάθμευσης σε θέση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς παρεμποδίζει καταφανώς τη στάθμευση ενός ΙΧ με σήμα ΑΜΕΑ.
Αυτό θα πει «ευφυΐα και παιδεία»
Τον περιποιήθηκαν βεβαίως δεόντως στο facebook καθώς την φωτογραφία την ανάρτησε ο Κώστα Τριανταφυλλίδης.
Μ.Ξ.


Ας πρόσεχαν
Είναι γνωστό σε όλους με στοιχειώδη πολιτική σκέψη πως «τα δημόσια πρόσωπα δεν κρίνονται μόνον από τις επιδόσεις τους αλλά και από τις επιλογές τους». Επιλογές δηλαδή ως προς τους φίλους τους, τους συνεργάτες τους, τους κολλητούς τους και συνδαιτημόνες τους. Με τους οποίους κατά τη διάρκεια οινοποσίας ή τσιπουροκατανάλωσης «ανοίγουν το στόμα» και λένε πολλά ιδιωτικά και οικογενειακά, τα οποία βέβαια αργότερα διαπιστώνουν ότι δεν έπρεπε «ν΄ανοιχτούν» και ξεφουρνίσουν διότι βγαίνουν στα πέντε παζάρια και γελούν όλοι με τον αφελή πολιτικό. Για τον οποίο και άλλους σαν αυτόν λέει το απλό ο λαός «Ας πρόσεχε».
Το ίδιο λέει όταν οι κολλητοί ή συνεργάτες εκθέτουν τον πολιτικό εξαιτίας απαράδεκτων συμπεριφορών. Οι επιλογές λοιπόν είναι καθοριστικές, είναι ουσιαστικές και εκείνες που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα και τη δυνατότητα σωστών επιλογών του επικεφαλής.
Γ.Δ.


Η Πηνελόπη χτύπησε και την Ξάνθη
Αναγνώστες μας επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι δεν ήταν τελικά και τόσο ανώδυνο το πέρασμα από την πόλη μας της κακοκαιρίας «Πηνελόπη» όσο το περιγράψαμε. Μπορεί να μην είχαμε πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές και μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, ωστόσο σε πολλά σπίτια του αστικού συνοικισμού και της Χρύσας, η καταιγίδα και οι πολύ ισχυρές αστραπές που έπεσαν στην περιοχή,  είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν δεκάδες τηλεοράσεις και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ενδεικτικά μας ανέφεραν ότι στα εργαστήρια ηλεκτρονικών επισκευών οι «πληγέντες» κάνουν ουρά.
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η «Πηνελόπη» μας έπληξε κι εμάς αλλά… ηλεκτρονικά!


Θα υπάρξει επίπεδο;
Το έχουμε ξαναγράψει σε αυτή τη στήλη. Ο δημόσιος λόγος στη χώρα έχει από καιρό αρρωστήσει. Και με τις διακηρύξεις «για άγρια προεκλογική περίοδο», η πραγματική μάχη θα δοθεί για να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Θα υπάρξει όμως; Δύσκολο το βλέπουμε για την κεντρική πολιτική σκηνή με όσα έχουν βγει μέχρι στιγμής στο προσκήνιο.
Βέβαια το ερώτημα ισχύει και για το τοπικό επίπεδο. Για τη δική μας πόλη και περιφέρεια. Για τους τέσσερις δήμους και την διοίκηση της Περιφέρειας. Τολμώ να προβλέψω λοιπόν ότι τοπικά, το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Οι συγκρούσεις θα είναι ισχυρές, κυρίως για την Περιφέρεια, όπου το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο, θα ριχτούν στο τραπέζι πολλά χαρτιά, κάποια σε προσωπικό επίπεδο, θα λεχθούν υπερβολές, ψέματα και θα θιγούν υπολήψεις μέσω ανωνύμων sites.
Με όλα αυτά και άλλα πολλά που θα αναζητηθούν και χρησιμοποιηθούν στη «μάχη» αυτή, δυστυχώς θα πέσει το επίπεδο και θα χαθεί η ουσία του προεκλογικού αγώνα.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πίτα είναι μία και συγκεκριμένη και οι μνηστήρες πολλοί. Θα «φαγωθούν» μεταξύ τους πριν «φάνε» την πίτα…
Γ.Δ.


Λίγη σοβαρότητα
Και με την ευκαιρία δυο λόγια που εκφράζουν πιστεύουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας και δεν είναι άλλα από τη σοβαρότητα. Προς όλους τους προαναφερόμενους υποψήφιους. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Λίγη σοβαρότητα και λίγη συστολή. Κατά προτίμηση σε μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά έστω, ένα δείγμα βρε αδερφέ.
Σοβαρότητα των επικεφαλής αλλά και των συμβούλων. Να είναι σίγουροι ότι θα εκτιμηθεί ανάλογα. Ο καιρός των φωνασκιών και θορύβων, των κενών λόγων έχει περάσει και είναι ευκαιρία για μια άλλη λειτουργία, μια νέα εικόνα που θα ξεκινάει από πάνω και θα διαχυθεί προς τα κάτω,  δίνοντας το παράδειγμα του διαφορετικού από τα συνηθισμένα και ξεπερασμένα.
Γ.Δ.


Αλλαγή επικαιρότητας
Το θέμα «πνίγηκε» στην επικαιρότητα που έφερε νέα γεγονότα μπροστά. Όμως υπάρχει, δεν λύθηκε και θα το βρούμε μπροστά μας.
Τόσο στη Θράκη, την Ξάνθη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, η απόφαση με την οποία περισσότερα από 10.000 ακίνητα του δημοσίου πέρασαν στην κυριότητα του νέου Υπερταμείου έριξε… πολύ κόσμο από τα σύννεφα. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός πως μεταξύ αυτών βρέθηκαν ουκ ολίγα μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια.
Το αστείο που λεγόταν παλιότερα «αυτοί είναι ικανοί να πουλήσουν και την Ακρόπολη», σήμερα δεν είναι καθόλου αστείο. «Οι δανειστές μας εξασφαλίστηκαν όσο γινόταν καλύτερα. Και οι όροι της εξασφάλισης είναι εγγυημένοι με τον δημόσιο πλούτο.» Η παραπάνω δήλωση δεν ανήκει στην αντιπολίτευση, αλά στον σημερινό πρωθυπουργό. Παρότι θα μπορούσε να έχει ειπωθεί στις ημέρες μας, αυτή έρχεται από το… μακρινό 2011. Ήταν τότε, που χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου περνούσαν στην κυριότητα του – τότε – Υπερταμείου.
Μ.Κ.


Αλλαγή επικαιρότητας ΙΙ
Οι αντιδράσεις εύλογες, αν και όχι όλες δικαιολογημένες. Πριν από τα σημερινά, περί τα 70.000 ακίνητα είχαν φύγει από το κράτος για να «αξιοποιηθούν», έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Σύμφωνα δε με την απάντηση του υπουργού Σταθάκη, η κυβέρνηση έχει προβλέψει για την «επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον». Μάλιστα σχολίασε ότι «πολύ κακό για το τίποτα». Ας ελπίσουμε πως έχει δίκιο, διότι η υπουργός Ζορμπά δήλωσε άγνοια.
Εκείνοι που εχτές διαφήμιζαν την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, σήμερα κάνουν λόγο για ξεπούλημα, ενώ αυτοί που μέχρι εχτές διαμαρτύρονταν για την «παράδοση» υπερηφανεύονται για την… ανάπτυξη που θα φέρουν τα ακίνητα .
Σε κάθε περίπτωση, και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπει ούτε η σημερινή ούτε οι χθεσινές κυβερνήσεις, είμαστε και άλλοι παρόντες σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Βιώσαμε την πολιτική των πρώτων μνημονιακών κυβερνήσεων και παρακολουθήσαμε τη μνημονιακή στροφή των εσχάτων.
Μ.Κ.


Διεθνής επιτυχία
Ήταν αναμενόμενο ότι ο Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) πως θα κέρδιζε την θέση που του άξιζε.
Η παρουσία και η δράση του ΣΑΣΟΕΕ την περίοδο δημιουργίας του και μετά αποτέλεσαν τα κριτήρια για την αποδοχή και ένταξη ως πλήρους μέλους στην Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης COGECA. Σημειώνουμε ότι η αίτηση ένταξης του ΣΑΣΟΕΕ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής απ’ όλα τα μέλη του προεδρείου του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα αγροτικών συνεταιρισμών και το οποίο αποφάσισε την πλήρη συμμετοχή του Συνδέσμου.
Μετά τη διεθνή αυτή αναγνώριση του ΣΑΣΟΕΕ, οφείλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι η προσπάθεια αυτή ίδρυσης και λειτουργίας του Συνδέσμου ξεκίνησε από την Ξάνθη, πατρίδα του Συνεταιριστικού Αγροτικού Κινήματος και δεύτερο ότι αποτελεί ιδέα και έμπνευση-υλοποίηση του συμπολίτη μας Αλέξανδρου Κοντού. Συνεχίζοντας έτσι την παρακαταθήκη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Άρα αξίζουν συγχαρητήρια κι ευχές για νέες επιτυχίες.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …