Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

0

Δεντροκαλλιέργειες
Χρόνο το χρόνο αυξάνονται οι καλλιεργητές διαφόρων ποικιλιών δέντρων. Ξεκίνησε ο νομός μας με τα ακτινίδια δειλά-δειλά πριν χρόνια  και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα. Ακολούθησαν τα ρόδια όπου χρόνο το χρόνο αυξάνονται οι νέες εκτάσεις. Από κοντά έχουμε τις μηλιές, τις καρυδιές που μάλιστα πάνε καλά οι τιμές τους και όπως μαθαίνω κάποιοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους με τις αμυγδαλιές, ένα ιδιαίτερα πολύ δυναμικό προϊόν με υψηλή τιμή.
Γενική είναι η εκτίμηση ότι υπάρχει μια σταδιακή αλλαγή καλλιεργειών. Από τα γνωστά είδη εκτατικής ετήσιας καλλιέργειας που απαιτούν και αρκετό νερό, οδηγούμαστε στα πολυετή δέντρα που αναφέραμε παραπάνω.
Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ελιά, η οποία ως καλλιέργεια έχει κερδίσει την προτίμηση πάρα πολλών και χρόνο το χρόνο αυξάνονται τα νέα δέντρα.
Γ.Δ.


Διόρθωση στη διόρθωση
Γέλασα αρκετά διαβάζοντας το σχόλιο του Π.Π.  στον «Μαχητή» χθες που αναφερόταν στην παρουσία μου στο κατάστημα «Δια χειρός Σωτήρη» ομοτράπεζος των Καρυπίδη, Τσέπελη και Παπαχρόνη. Κι άντε αυτό στα πλαίσια του αστικού πολιτισμού δεν μπορεί ν’αποκλειστεί. Το να μου αποδίδεται όμως παρουσία ενώ δεν υπήρξε, αυτό όντως είναι λάθος. Όπως διόρθωση απαιτεί αυτό που επίσης επισημαίνεται ότι προσπαθούσα να πείσω τον Γιάννη Παπαχρόνη  να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Τσέπελη.
Όπως δήλωσα, δεν ήμουν στο τραπέζι αυτό. Όμως, θεωρώ προσβλητικό για την ποιότητα και το ήθος του αγαπητού Γιάννη Παπαχρόνη να προσπαθώ να τον πείσω να είναι υποψήφιος σε κάποιον άλλον. Περιμένω την σχετική επιβεβαίωση από τον Παπαχρόνη. Έτσι για τη διόρθωση και τον σεβασμό στην αλήθεια.
Γ.Δ.


Αυθαιρεσίες και ευχολόγια
Το παρακάτω το αλιεύσαμε από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην iefimerida.gr που αναφέρεται στις υποψηφιότητες που στηρίζει η ΝΔ σε δήμους και περιφέρειες: «Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μετά την ανακοίνωση στήριξης από την Πειραιώς στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσοι εξέφραζαν την πρόθεση να κατέβουν απέναντι του, προερχόμενοι από τη ΝΔ, έχουν συνταχθεί στο πλευρό του, μετά τις προσπάθειες που έγιναν από το «γαλάζιο» επιτελείο». Δηλαδή για να ισχύει αυτό θα έπρεπε να αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Πέτροβιτς τουλάχιστον και να συνταχθεί με τον Μέτιο αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ούτε έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από άλλους «αντάρτες». Συνεπώς είναι αυθαίρετο ή μάλλον ευχολόγιο του Λευτέρη Αυγενάκη.
Μ.Ξ.


Παράλειψη
Παράλειψή μας χθεσινή που διορθώνουμε αμέσως και η οποία αφορούσε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών. Σ’αυτήν λοιπόν ήταν συνδιοργανωτής και η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης. Ζητούμε συγγνώμη.
Γ.Δ.


Γιατί η Καραολή;
Η γιορτινή εικόνα της πόλης έχει σχεδόν συμπληρωθεί με την τοποθέτηση διαφόρων γιρλαντών με φωτάκια κι άλλα που το βράδυ κυρίως δημιουργούν μια ευχάριστη νότα, εορταστική. Για το θέμα της διακόσμησης των κεντρικών οδών της πόλης, από την πλευρά του δήμου Ξάνθης, υπάρχει μια ενερμήνευτη επιλογή εις βάρος της οδού Καραολή.
Ενώ στολίζονται άλλες οδοί με μειωμένη εμπορική κίνηση, αγνοείται η Καραολή, η οποία σήμερα μαζί με την 28ης Οκτωβρίου αποτελούν τις δύο κεντρικές οδούς που πρώτα αυτές θα έπρεπε να τυγχάνουν του ενδιαφέροντος του δήμου. Κι ενώ η 28η Οκτωβρίου στολίζεται μονίμως και σωστά γίνεται αυτό, αγνοείται ή υποβαθμίζεται η Καραολή. Έπρεπε να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες και επικριτικά σχόλια πριν μέρες για να παρέμβει ο δήμος και ν’ αλλάξει λίγο την εικόνα με την τοποθέτηση κάποιων γιρλαντών.
Γ.Δ.


«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες
Η εθιμική πλέον ανά χειμερινή περίοδο κινητοποίηση των αγροτών πλησιάζει. Μας το θύμισε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μπούτας. Κι όταν μιλάει ο Μπούτας, ο λόγος του συμβόλαιο.
Τέλος πάντων, οι αγρότες άλλη μια φορά ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για αγώνα με το γνωστό σύστημα του αποκλεισμού των οδικών αρτηριών. Θα πληρώσουν τη νύφη που λέει ο λαός μας οι μεταφορές ανθρώπων και προϊόντων.
Προσωπικά με τους αποκλεισμούς δεν συμφωνώ αλλά η υπόθεση είναι ότι στο πολιτικό-κομματικό παιγνίδι έτσι όπως «παίζεται» στη χώρα μας, οι αποκλεισμοί είναι πταίσμα. Για χάρη του «αγώνα» να ταλαιπωρούνται άλλοι που δε φταίνε…
Γ.Δ.


Μικρά
Οι αντιδράσεις των Γάλλων για την αύξηση στις τιμές της βενζίνης, δείχνει πόσο ήπια αντιδράσαμε σε 3 μνημόνια που μείωσαν τη συνολική αγοραστική μας δύναμη σχεδόν 40%. Για να μην έχουμε αυταπάτες…

Το ζήτημα δεν είναι μέχρι πού θα φθάσει ο προβλέψιμος αλυτρωτισμός του Ζάεφ. Το ζήτημα είναι πού οριοθετεί την ανοχή της η Ελλάδα. Γιατί όσο ό,τι δεν αποτελεί ακραίο ενδοτισμό χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση εθνικισμός, ο εν λόγω αλυτρωτισμός δεν θα έχει πάτο.

Οι ιαχές του Ζάεφ, το πλιάτσικο του Ράμα στους Βορειοηπειρώτες και η αποθράσυνση της Τουρκίας είναι το αποτέλεσμα της ασχετοσύνης της κυβέρνησης πάνω σε κρίσιμα εθνικά θέματα


Για το σπίτι της Αλτουνιάν
Λίγα λόγια ακόμη για το γνωστό σπίτι της καθηγήτριας πιάνου Αλτουνιάν στην οδό Αγίου Γεωργίου έναντι της ομωνύμου εκκλησίας. Λοιπόν η Αλτουνιάν ήρθε το 1922-23 στην πόλη μας μόνη της. Λέγεται ότι ήρθε από την Αδριανούπολη. Στην Ξάνθη είχε έναν συγγενή, τον Καραμπετιάν Ονίκ που στην οδό 28ης Οκτωβρίου διατηρούσε κατάστημα που πουλούσε βαλίτσες. Η Αλτουνιάν έφυγε από τη ζωή τη δεκαετία του 1960 και το σπίτι της το κληρονόμησαν συγγενείς που μένουν στη Γαλλία. Τελικά το σπίτι αγοράστηκε από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που διατηρούσε στην πόλη μας Τεχνική Εταιρεία με την επωνυμία «Τιτάνας» και σήμερα δραστηριοποιείται εδώ και στη Βουλγαρία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Γ.Δ.


«Δεν μπορεί ! Μάς τρολάρει!»
Οι επικοινωνιακές προτεραιότητες εν όψει εκλογών στο Μεγάρου Μαξίμου (θυμίζουμε ότι ως μετακλητός υπάλληλος, Υπεύθυνος Επικοινωνιακής Στρατηγικής, έχει προσληφθεί ο στενός φίλος του Πρωθυπουργού, ο … θρυλικός θαυμαστής της κας Ελένης Μενεγάκη, Καρανίκας!) επέβαλλαν την διαρκή και καθημερινή προβολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ως αεικίνητου, ακοίμητου και ακάματου ηγέτη, εξ ου και η υπερπροβολή της εικόνας του το τελευταίο διάστημα. Μαζί όμως με την εικόνα του σαρανταπεντάρη πλέον, μακροβιότερου μνημονιακού Πρωθυπουργού και όχι άφθαρτου ή «αθώου» Πρωθυπουργού η υπερπροβολή έφερε στην μνήμη όλων μας και άλλες ηρωικές στιγμές του Αλ.Τσίπρα, για τις οποίες όλοι έχουμε αναφωνήσει : «Δεν μπορεί, μας τρολάρει, δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανε και αυτό!». Τι να θυμηθούμε; Το παγκόσμιο ανέκδοτο πισ, «τα αγγλικά του Τσίπρα», τον Ψυχρό Πόλεμο, που έγινε από τον Alexis … frozen war (!), την πλήρη σύγχυση του ιδίου, όταν δημοσίως απευθυνόταν στον Κυρ.Μητσοτάκη και του έλεγε «Αναφέρεσθε σε έναν προηγούμενο αιώνα, τον …Μεσαίωνα», την δημόσια εξομολόγηση ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη «Είμαι ένας άθεος Χριστιανός» (!!); Η το καλύτερο, κατά την κοινή επίσκεψη στην Λέσβο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, και του Πάπα Ρώμης, Φραγκίσκου, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο ίδιος πηγαίος ατακαδόρος με σοβαρότητα είπε «Το πρόβλημα είναι καθολικό, για αυτό ήλθε ο Προκαθήμενος της … Καθολικής Εκκλησίας» (!!!). Σας το λέω, μας τρολάρει!…
ΧΒ


Όροι για την αναγνώριση της FYROM
Μας το θύμισαν οι ανώριμες και προκλητικές, αλλά αποκαλυπτικές των προθέσεων, δηλώσεις του Ζάεφ για την «μακεδονική» γλώσσα και «μειονότητα» (!) στην Χώρα μας : «Θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!» Ποία θέλει να κρυφθεί; Η FYROM! Μήπως όμως ήλθε η ώρα ο (και ΥΠΕΞ) Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να απαιτήσει από τον … «ομογράβατό» του Ζάεφ, την εφαρμογή των τριών όρων, που το Ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο επί Πρωθυπουργίας Κων. Μητσοτάκη ήδη από την 04.12.1991 είχε απαιτήσει για την αναγνώριση της τότε Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι Όροι ήταν (α) να αλλάξει την ονομασία «Μακεδονία», (β) να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, (γ) να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα». Στα Εθνικά Θέματα με ιστορικό βάθος πια δεν υπάρχει περιθώριο άλλης αυταπάτης για τον Αλ.Τσίπρα, όπως στην οικονομία. Η Ιστορία εκδικείται. Αν ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει να κάνει τα πάντα, για να επαναλάβει με απόλυτη επίγνωση και ήρεμες συνθήκες το μεγαλύτερο λάθος του ΚΚΕ επί Νίκου Ζαχαριάδη κατά την κορύφωση του αιματηρού Εμφυλίου Πολέμου στις αρχές 1949 περί «εθνικής ολοκλήρωσης των Μακεδόνων», σφάλμα που το ίδιο το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει από δεκαετίες, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες εδώ είμαστε για την προστασία της Πατρίδας! Το έχουμε ξανακάνει!
ΧΒ


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…