Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

0

Φωτιά σε κατοικία στον Πετεινό

Φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κατοικία στο χωριό «Πετεινός» χθες το απόγευμα. Άμεση ήταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής που μέχρι αργά επιχειρούσε προκειμένου να την θέσει υπό έλεγχο. Το συμβάν ήταν σε εξέλιξη και από την Πυροσβεστική  Υπηρεσία δεν παρέχονται περισσότερες πληροφορίες. Οι φωτογραφίες είναι από την φλεγόμενη κατοικία.
Μ.Ξ.


Ένα Σωματείο με προσφορά
Πρόσφατα μας εστάλη η περιοδική έκδοση του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ. Πρόκειται για μια Εφημερίδα 16 σελίδων με πλούσια ύλη που εκδίδεται 24 χρόνια και στις σελίδες της φιλοξενούνται όλα τα νέα του Σωματείου, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Τίτλος της περιοδικής έκδοσης «Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος» και εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι η προσφορά της Εφημερίδας και η κοινωνική παρουσία του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ.
Στο τελευταίο φύλλο περιλαμβάνονται στοιχεία από την εκδρομή του Σωματείου στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και η βράβευση των μαθητών-μαθητριών του Γυμνασίου Σμίνθης που αρίστευσαν τη σχολική χρονιά 2017-18.
Γ.Δ.


60 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η νέα δράση του ΕΣΠΑ
Εξήντα εκατομμύρια ευρώ θα μοιράσει η νέα δράση του ΕΣΠΑ, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη  Παρασκευή λίγο πριν από την εκπνοή του 2018. Η περίοδος υποβολής ξεκινά στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Απριλίου 2019 και τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να είναι από 10.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής χρηματοδοτούνται: κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος έως 100% του επενδυτικού σχεδίου, παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, αναβάθμιση της υγιεινής και ασφάλειας, διευκόλυνση προσβασιμότητας ΑμεΑ και μηχανήματα – εξοπλισμός έως 100% του επενδυτικού σχεδίου, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για εξοικονόμηση ενέργειας, αναβάθμιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους της επιχείρησης και προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ, μεταφορικά μέσα μέχρι 25.000 ευρώ και έως 30% του επενδυτικού σχεδίου για επιχειρήσεις λιανεμπορίου – εστίασης και έως 100% για επιχειρήσεις εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας.
Γ.Δ.


Δεν υπάρχει πλέον μύθος
Η συζήτηση στην παρέα για τη μεγάλη γιορτή, τα Χριστούγεννα. Δύο μέρες μετά. Συμπεράσματα διάφορα, απόψεις επίσης. Όμως, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τα Χριστούγεννα έχουν χάσει τη λάμψη τους, τη μαγεία τους. Αυτή η ελπιδοφόρα αναμονή, η προσδοκία για τη μεγάλη γιορτή, για τη μάζωξη των συγγενών στο σπίτι, γύρω από το τραπέζι. Η άδολη αγάπη, η έγνοια για το αίμα σου. Να ανταλλάξεις μια καλή κουβέντα, να μοιραστείς τα προβλήματα και να δώσεις μια νότα αισιοδοξίας πως του χρόνου τα Χριστούγεννα όλα θα είναι καλύτερα. Οι άνθρωποι έχουμε μεταλλαχθεί σε καταναλωτικές μηχανές. Η ικανοποίηση είναι βαρέλι δίχως πάτο, μια ψυχική ανεπάρκεια. Το συναίσθημα αντικαταστάθηκε από το τελευταίο μοντέλο κινητού, η ευαισθησία συνθλίβεται από το τακούνι της ακριβής γόβας.
Μια πασαρέλα νεοπλουτισμού μέσα από τον πλαστό κόσμο των social media. H μαγεία έχει χαθεί, ας το παραδεχτούμε. Δεν υπάρχει πλέον μύθος, δεν υπάρχει προσμονή, δεν υπάρχει άγνωστο.
Καλή νέα Χρονιά
Γ.Δ.


Με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά
Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετράμε πλέον τις εναπομείνασες ημέρες του 2018. Ενός χρόνου δύσκολου που οι περισσότεροι εύχονται να φύγει και να μην ξανάρθει. Με έκδηλη δε την επιθυμία και αισιοδοξία ότι το 2019 θα είναι καλύτερο απ’όλες τις πλευρές.
Πάντως το ’19 θα είναι ένας εκλογικός χρόνος. Έτσι κι αλλιώς το Μάιο θα’χουμε εκλογές για την Ευρωβουλή και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες εκλογές επίσης, οι Αυτοδιοικητικές και βουλευτικές.  Ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε με τίποτε.
Γ.Δ.


Μια ευχή
Κάνουμε μια απλή ευχή που θεωρούμε όμως ιδιαίτερα σημαντική και πολιτική. Και αφορά αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν ξεφύγει στη χώρα μας. Λοιπόν, ευχόμαστε, όλοι αυτοί όταν διαφωνούν με τους άλλους να μη βρίζουν χυδαία. Το θεωρούν εξυπνάδα. Εντάξει, όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, δεν λέω, αλλά τα βαριά περιστατικά δεν λύνονται έτσι. Υπάρχει και ο ψυχίατρος. Να βοηθήσω θέλω γι’αυτό κι εύχομαι και προτείνω λύση…
Γ.Δ.


Χριστουγεννιάτικες εικόνες

Παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός καλός, ο κόσμος έξω για ψώνια και βόλτες και οι πεζόδρομοι με κίνηση.  Η πρωτοβουλία των καταστηματαρχών των οδών Δαγκλή, Τσιμισκή και πέριξ, σε πλήρη εξέλιξη. Διάφορα δρώμενα, μουσικές, ξυλοπόδαρος και άλλα. Όμορφες εικόνες, ευχάριστες, ανθρώπινες. Μια όμορφη κοριτσίστικη παρουσία στη Δαγκλή που τράβηξε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον. Πωλήσεις στο πνεύμα των ημερών.
Γ.Δ.


Εορταστικό

Άλλες δύο φωτογραφίες από τα δρώμενα της παραμονής Χριστουγέννων. Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης με τη δική του καμήλα και βέβαια το χορευτικό τμήμα στην σκηνή της κεντρικής πλατείας. Με μουσική, χορό και τσίκνισμα λουκάνικων Έβρου.
Γ.Δ.


Λευκά Χριστούγεννα μόνο στο Δασικό Χωριό
Με ήλιο και παγωνιά  γιορτάσαμε τις μέρες των Χριστουγέννων στην πόλη και στα χωριά μας… Έπεσαν έξω οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ωστόσο η μόνη περιοχή της Ξάνθης που είχε χιόνι ήταν το Δασικό χωριό. Και για να ακριβολογούμε  ήταν το χιόνι που δεν έλειωσε από τις προηγούμενες μέρες που είχε χιονίσει και στις περιοχές που δεν το βλέπει ήλιος. Ο δρόμος είναι καθαρός και όσοι πήραν τα βουνά αυτές τις μέρες το απόλαυσαν πραγματικά. Η πληρότητα στο Δασικό χωριό είναι 100% αυτές τις μέρες . Υψηλά ποσοστά πληρότητας έχουν επίσης και οι ξενώνες της περιοχής, όπως το «Κάρυον» , το «Τζιβαέρι». Το ορεινό τμήμα του νομού μας είναι πανέμορφο και έχει όλα τα φόντα και την προοπτική να εξελιχθεί σε χειμερινός τουριστικός προορισμός. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνουν υποδομές και επενδύσεις.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…