Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

0

Πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας
Μια επίκαιρη και όμορφη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας είδαμε χθες και μας άρεσε. Συγκεκριμένα, ανήρτησαν ωραία μπάνερ σε επίκαιρα σημεία του κέντρου της πόλης με το σύνθημα-υπόμνηση, «Στηρίζω την τοπική οικονομία» πράγμα που σημαίνει ότι υπενθυμίζει στους Ξανθιώτες να στηρίξουν με τις αγορές τους την τοπική αγορά.
Παράλληλα στέλνουν και τις ευχές τους για «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά».
Γ.Δ.


Μόνο οι πάπιες λείπουν από την …οροφή του πάρκινγκ
Πρόσφατα στην οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης συζητήθηκε το θέμα της οροφής του πάρκινγκ με αφορμή την αντιδικία που έχει ο δήμος με τον εργολάβο που ανέλαβε χωρίς σύμβαση να κάνει στεγανοποίηση της οροφής το 2013. Το δικαστήριο αναγνώρισε τις εργασίες και δικαίωσε τον εργολάβο και ο δήμος προκειμένου να μη χάσει κι άλλα λεφτά αν έκανε έφεση προτίμησε μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να πληρώσει τον εργολάβο 10.500 ευρώ ενώ ο εργολάβος ζητούσε 18.000 ευρώ. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί υποτίθεται ότι έγιναν εργασίες στεγανοποίησης αλλά …η οροφή του πάρκινγκ αυτή την στιγμή είναι γεμάτη μικρές λίμνες. Πέφτουν και τα πλατανόφυλλα και μόνο οι πάπιες λείπουν. Το ζήτημα βέβαια είναι αν αυτή η κατάσταση δημιουργεί ζητήματα στατικότητας στο πάρκινγκ. Σε κάθε περίπτωση αυτά πρέπει να ελεγχθούν απ’ την αρχή αν ο δήμος προτίθεται να το λειτουργήσει… Λέμε τώρα… Πάντως αν δεν το λειτουργήσει ως πάρκινγκ έχει την εναλλακτική να το κάνει στην οροφή κάτι σαν αναψυκτήριο βάζοντας στις αυτοσχέδιες λιμνούλες …παπάκια!
Μ.Ξ.


Χτύπησαν πάλι τα κλεφτρόνια
Δύο καφενεία σε μια γειτονιά άνοιξαν ξημερώματα Πέμπτης τα κλεφτρόνια της Ξάνθης. Έσπασαν τις τζαμαρία μπήκαν μέσα ψάχνοντας για λεφτά. Όμως επειδή πλέον οι ιδιοκτήτες είναι «ψυλλιασμένοι» δεν αφήνουν λεφτά στην ταμειακή. Έτσι η λεία από το ένα καφενείο ήταν  ένα κουτί τσιγάρα! Πρόκειται για συμμορία που δρα κατά καιρούς.  Τις προάλλες είχε ανοίξει τα καφέ της Π. πόλης, τώρα έπιασε την νέα πόλη. Τα μέλη της είναι σεσημασμένα γνωστά στις αστυνομικές αρχές.
Το θέμα είναι ότι την ζημιά την πληρώνουν οι καταστηματάρχες που είτε του πάρουν χρήματα είτε όχι την τζαμαρία θα πληρώσουν για να την αλλάξουν…
Μ.Ξ.


Ημέρες Ανθρωπισμού
Λίγες, ελάχιστες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και του νέου έτους. Τα πάντα σχεδόν γύρω μας είναι μια εορταστική εικόνα. Δέντρα Χριστουγεννιάτικα, λαμπιόνια, δρόμοι στολισμένοι. Όλα για να υπενθυμίσουν τις γιορτινές μέρες, να «μπούμε» στο πνεύμα των ημερών για να γεμίσουμε χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία.
Όμως στην όλη θετική εικόνα, υπάρχει και μια άλλη. Μια εικόνα που έχει να κάνει με ανθρώπους. Που δεν θα μπορέσουν να ζήσουν την γιορτή της Αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι που τρώνε από τα «τραπέζια αγάπης» είναι δίπλα μας. Είναι οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, είναι οι γέροντες, είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, είναι με μια λέξη ο συνάνθρωπός μας.
Γι’αυτούς λοιπόν όλους, γνωστούς και αγνώστους, χρειάζεται μια προσφορά, χειρονομία ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται παρέα, αγκαλιά, ζεστό λόγο και βέβαια Αγάπη. Ας τους θυμηθούμε και φέτος.
Γ.Δ.


Ένα άβαφο κτίριο
Ο πεζοί συμπολίτες που περνούν από την οδό Βόγδου, βλέπουν μια διπλή εικόνα. Από τη μια το δημαρχιακό κτίριο, ωραίο, φροντισμένο, ξεχωρίζει. Και δίπλα, το παλιό μεν αλλά άβαφο κτίριο του ΟΤΕ. Η όλη εικόνα δεν τιμά τον ΟΤΕ, την Εταιρεία, τον Οργανισμό. Μάλιστα, η ασχήμια του άβαφου εξωτερικά κτιρίου φαίνεται περισσότερο και σχολιάζεται από τους Ξανθιώτες, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην Κεντρική Πλατεία!
Οφείλει επομένως τόσο ο τοπικός διευθυντής όσο και η εταιρεία, να φροντίσουν για την αποκατάσταση της εικόνας του κτιρίου στο πλαίσιο ευθυνών του ΟΤΕ για σεβασμό της εικόνας του κέντρου της πόλης.
Γ.Δ.


Πάλι στο ίδιο έργο θεατές
Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών το βράδυ- ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο κέντρο της πόλης. Από τους γνωστούς- αγνώστους των «ευπαθών» ομάδων.  Οι οποίοι λόγω των εορτών, αποφυλακίστηκαν μαζικά από τις φυλακές.  Κι αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, ξεκίνησαν αμέσως το γνωστό σ’αυτούς έργο. Διαρρήξεις και κλοπές.
Μάλιστα για να μπουν στα καταστήματα, κάνουν μεγάλες ζημιές στις τζαμαρίες, στις πόρτες, παντού. Κι αν μεν είναι τζαμαρία μεγάλη, τόσο χειρότερο για τον παθόντα που για να βάλει το κρύσταλλο βάζει και το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Χώρος κρουσμάτων προχθές η Καραολή, Σταθμού και αλλού.
-Μάστιγα που δύσκολα θα καταπολεμηθεί δυστυχώς. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παθόντες δεν κάνουν μηνύσεις γιατί ξέρουν τη συνέχεια.
Γ.Δ.


Στοιχήματα
Δεν γνωρίζω εάν στη δική σας παρέα συμβαίνει, όμως γνωρίζω αρκετές οι οποίες άρχισαν πρόσφατα να στοιχηματίζουν. Το στοίχημα είναι εάν θα πάμε σε πρόωρες βουλευτικές ή όχι. Αυτοί που ψηφίζουν θετικά, ερμηνεύουν κάποιες ειδικές ενδείξεις για τις κάλπες. Και βέβαια στηρίζουν το στοίχημά τους στα διάφορα επιδόματα, τις προσλήψεις, τις εισαγωγές στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις και άλλα παρόμοια παροχολογικά.
Η άλλη πλευρά δεν εξαιρεί από το σκεπτικό της τα παραπάνω, αλλά συμπληρώνει ότι οι παροχές σε χρήμα είναι κάτι προσωρινό. Το ξοδεύεις και πάει. Υποστηρίζει λοιπόν ότι η κυβέρνηση θα πάει φθινόπωρο σε βουλευτικές αφού το Μάιο περάσει τη σκόπελο των Αυτοδιοικητικών.
Υπάρχει όμως και μια τρίτη πιθανότητα, αυτή του να γίνουν τον Μάιο όλες οι εκλογές μαζί! Ταλαιπωρία και φόρτος εργασίας, αλλά μην αποκλειστεί ως πιθανότητα.
Γ.Δ.


Ξυλοφόρτωσε υπάλληλο της Π.Ε. Ξάνθης μπροστά στο κτήριο!
Ένα ασυνήθιστο όσο και δυσάρεστο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες στην είσοδο της ΠΕ Ξάνθης, χθες το πρωί, με τον ξυλοδαρμό προϊσταμένου Διεύθυνσης της Αντιπεριφέρειας. Όπως μάθαμε, γύρω στις 10 το πρωί άτομο που δουλεύει με 8μηνη σύμβαση στο δήμο πήρε τηλέφωνο τον προϊστάμενο και του ζήτησε να κατέβει στην είσοδο του κτηρίου. Εκεί τον περίμενε με τον αδερφό του και τον ξυλοφορτώσανε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο με μώλωπες και εκδορές.
Τα δύο αδέρφια προσήχθησαν στην αστυνομία, ενώ φαίνεται ότι ένας διαπληκτισμός πιο ήπιων τόνων τις προηγούμενες ημέρες ήταν η αιτία γι’ αυτή την επίθεση.
Ε.Δ.


Πρώτα να το δούμε…
Διστακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου στην εξαγγελία Σπίρτζη για παράταση της απαλλαγής από τα διόδια για τους κατοίκους της περιοχής μία μέρα μετά την κινητοποίηση των Ν.Τ. της ΑΜΘ στα διόδια της Μέστης. Όπως, είπε, να δούμε πρώτα τι θα προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος για το θέμα γιατί πολλά ακούσαμε, αλλά ποτέ δεν έγιναν…
Παρεμπιπτόντως πάντως, με αφορμή δηλώσεις του γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αναρωτήθηκε: Με ποια ειδικότητα κομματικός γραμματέας μιλά για κυβερνητικό έργο; Οι ίδιοι δεν ασκούσαν κριτική αν γινόταν αυτό στο παρελθόν; Μόνο για τους άλλους ισχύει ο διαχωρισμός κόμματος-κυβέρνησης;
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…