Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

0

Η ζωή χωρίς ποδόσφαιρο
Ρωτάω περισσότερο τους φίλους του ποδοσφαίρου: Πως σας φάνηκε αγαπητοί η ζωή σας χωρίς ποδόσφαιρο; Χωρίς γήπεδο, διαιτητές και συζητήσεις; Χωρίς δηλώσεις παραγόντων, ποδοσφαιριστών και τηλεοπτικών μεταδόσεων; Υποχρεωτική αποχή λόγω εορτών αλλά και αποχής των διαιτητών. Επεκράτησε ένα διαφορετικό κλίμα. Για άλλους δύσκολο, για άλλους αδιάφορο. Οι πρώτοι ζούσαν με την προσμονή να δουν ποδόσφαιρο, οι άλλοι ούτε που αντιλήφθηκαν ότι απουσίαζε αλλά και δεν τους ενδιέφερε. Όμως όλα σύντομα τελειώνουν και θα επιστρέψουμε στην γνωστή κανονικότητα. Ο βασιλιάς των Σπορ, το Ποδόσφαιρο, επιστρέφει στην γνωστή ελληνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα βέβαια που δεν θέλγει, δεν παρουσιάζει θέαμα και κυριαρχείται από τη γνωστή πανσπερμία ξένων ποδοσφαιριστών και φανατικών παραγόντων.
Γ.Δ.


Οι ευχές μας
Άλλη μια χρονιά φεύγει, και θα γίνει ιστορία πλέον μαζί με τις υπόλοιπες που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο χρόνος, αυτή η έννοια του χρόνου που τόσο έχει προβληματίσει τους φιλοσόφους, διανύεται με μια ταχύτητα αργή αλλά και ασύλληπτη  για τον κοινό νου. Σ’ αυτήν τη διάσταση του δικού μας συγκεκριμένου χρόνου που αριθμεί 2018 χρόνια, περνούμε σαν μια απειροελάχιστη παρουσία των δισεκατομμυρίων χρόνων ζωής του Σύμπαντος. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Ας ευχηθούμε έτσι απλά, ανθρώπινα, αγκαλιασμένοι, για Αγάπη, Ειρήνη, Ευημερία και Δημιουργικότητα.
Καλή χρονιά η νέα που προσδοκούμε να’ ναι καλύτερη από την προηγούμενη ελπίζοντας ανθρώπινα.
Γ.Δ.


Ευχετήριες κάρτες
Παρότι σαν μέσον αποστολής ευχών τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει, εν τούτοις, φέτος, η Εφημερίδα μας έλαβε καμιά δεκαριά Ευχετήριες Κάρτες. Σήμερα οι ευχές για τις Γιορτές στέλνονται με μηνύματα μέσω Κινητού ή με τα άλλα ηλεκτρονικά Μέσα. Φέτος λοιπόν λάβαμε τις Ευχές του Μητροπολίτη μας, του Αστυνομικού Διευθυντή Χρ. Σταμπουλή, του Ταξίαρχου Αναστ. Αλεξιάδη, του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη, του Δ.Σ. του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξανθιωτών «ο Δημόκριτος», του Σωματείου Συνταξιούχων Η.Σ.Α.Π., της VODAFONE, και του αγαπημένου μας φίλου Λευθέρη Μαυρίδη και της συζύγου του Λίλας που ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε Καλή, Δημιουργική Χρονιά, με Υγεία και Αγάπη.
Γ.Δ.


Έκλεισε μια εκκρεμότητα
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, Γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κλείνει μια από τις εκκρεμότητες. Έτσι, νέος υποψήφιος δήμαρχος για τις επικείμενες εκλογές θα είναι ο Χατζηθεοδώρου με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης. Μένει να πληροφορηθούμε ακόμη για το δήμο Ξάνθης πάντα, τις αποφάσεις των Τσέπελη και Μελισσόπουλου. Όχι ότι δεν τις περιμένουμε, αλλά επισήμως δεν έγιναν ακόμη παρότι και οι δύο «κλείνουν» τους συνδυασμούς τους σύντομα.
Γ.Δ.


Προβληματισμός
Φίλος συμπολίτης, αλίευσε σε εφημερίδα το παρακάτω σχόλιο. Σας το μεταφέρω για προβληματισμό. «Στην Κομητεία Montgomery του Meryland είχε απαγορευθεί προ ετών ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου διότι ενοχλούσε κάποιους μουσουλμάνους κατοίκους. Κι αυτά, παρά τις ξεκάθαρες δηλώσεις ηγετών αραβικών χωρών, όπως της Αιγύπτου λ.χ., πως οι μετανάστες οφείλουν να σέβονται αξίες, παραδόσεις και νόμους χωρών υποδοχής. Κι όχι να επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους. Αυτός  ο οιονεί ζουρλομανδύας που επιχειρείται να απλωθεί πάνω από τις δυτικές κοινωνίες δεν μπορεί από τα πράγματα να μείνει χωρίς αντίδραση. Οι επόμενες ευρωεκλογές αποτελούν τον στίβο όπου θα δοθεί η  πραγματική μάχη για την παλινόρθωση των δυτικών δημοκρατικών αξιών της ανεκτικής δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και του σεβασμού των παραδοσιακών ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών» μας έγραψε στο σύντομο σημείωμά του.
-Όντως αιτία προβληματισμού.
Γ.Δ.


Οι σίγουροι
Μέχρι στιγμής λοιπόν, πάντα για το δήμο Ξάνθης, έχουμε τους εξής σίγουρους υποψηφίους. Πρώτος ο νυν δήμαρχος Χαρ. Δημαρχόπουλος. Ακολουθούν οι Γιάννης Παπαχρόνης, ανεξάρτητος, ο Κώστας Βογιατζής υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ και ο Γ. Χατζηθεοδώρου με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής τέσσερις που δήλωσαν δημόσια την υποψηφιότητά τους. Μένουν οι γνωστοί δύο, Μελισσόπουλος και Τσέπελης και μάλλον ο κύκλος θα κλείσει οριστικά αμέσως μετά τις γιορτές. Το προσέξατε; Όλοι άνδρες.
Γ.Δ.


Να θυμάστε τη “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”…
Πριν από 175 χρόνια  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς “A Christmas Carol”. Και από τότε παραμένει πάντοτε διδακτικό…
Τις προηγούμενες ημέρες, έστω για λίγο, οι περισσότεροι νιώσαμε ότι μπορούμε ή θέλουμε να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Με λιγότερο… θυμικό, με μεγαλύτερο αίσθημα συμπόνιας και συμπαράστασης, με διάθεση να ανακαλύψουμε όσα μπορεί να μας ενώνουν, από το να αναδεικνύουμε όσα μας χωρίζουν. Το πνεύμα των εορτών πάντα λειτουργεί άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων έστω…
Μόνο που αυτό το πνεύμα, μας εγκαταλείπει νωρίς νωρίς σχεδόν… την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων ή λίγο αργότερα ανά περίπτωση. Καλό ωστόσο είναι, να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να το διατηρήσουμε ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο. Το έχουμε ανάγκη. Και το έχει ανάγκη και η κοινωνία και η χώρα. Ιδιαίτερα σε καιρούς όπως αυτός που διανύουμε όπου επικρατούν η αντιπαλότητα, η πόλωση και το διχαστικό κλίμα. Αν κάναμε μισό βήμα πίσω, κοιτάζαμε τα πράγματα με τα γυαλιά της σύνθεσης και της δημιουργίας και όχι με ταξικά ή κομματικά γυαλιά, τότε ίσως, δύσκολα αλλά ίσως, να μπορούσαμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος…
Δ.Π.


Ο Παναγιώτης Σγουρίδης “προβλέπει” θερμό επεισόδιο!
Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, υποστηρίζοντας πως ένα θερμό επεισόδιο μπορεί καθυστερήσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να συμβούν γεγονότα μέχρι να έρθει η συμφωνία, όπως ένα θερμό επεισόδιο! Είναι η δεύτερη φορά που ο ξανθιώτης πολιτικός παρασύρεται  και αποκαλύπτει τον πολιτικό καιροσκοπισμό των ΑΝΕΛ (όπως με τη συναλλαγή που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και Ε.Ε. όπου μπήκαν στη ζυγαριά Εθνικά θέματα για να μην κοπούν οι συντάξεις). Αποκαλύπτει έναν ειδεχθή πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός του που δεν διστάζει να «οραματίζεται» ένα βολικό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, προκειμένου να διασωθεί το τρωθέν εθνικό προφίλ του αρχηγού.
Είναι πλέον σαφές ότι οι ΑΝΕΛ μπροστά στον πανικό από τη δημοσκοπική τους εξαφάνιση, μπορεί να προβούν σε απρόβλεπτες κινήσεις με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα. Και μπορεί μέχρι τώρα ο Πάνος Καμμένος να είναι γραφικός όταν εμφανίζεται με κάθε είδους στρατιωτικές στολές μιμούμενος τον Τράμπ ή να έχει φτάσει στα όρια της γελοιότητας με τα συνεχή «είπα- ξείπα» στο Μακεδονικό, αλλά οι διαρκείς λεκτικές εξαλλοσύνες και προκλήσεις απέναντι στους Τούρκους είναι σε άλλο επίπεδο.
Διότι  άλλο να παριστάνεις τον Μακεδονομάχο κι άλλο τον Τουρκοφάγο. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να του έχει παραχωρήσει το «προνόμιο» να παίζει ανέξοδα τα παιχνιδάκια του με το Μακεδονικό αλλά θα πρέπει να του αφαιρέσει άμεσα το ρόλο του Τουρκοφάγου. Πριν μας οδηγήσει σε κάτι μη αναστρέψιμο…


Νέο υπερσύγχρονο  κέντρο Sunlight
Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο πωλήσεων και service βιομηχανικών μπαταριών Ελλάδας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης εγκαινίασε η εταιρεία Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη Κηφισιάς Αττικής, είναι συνολικής έκτασης 1.400 τ.μ. και διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα για παράδοση έως και την ίδια ημέρα (αυθημερόν), βέλτιστη διαχείριση στοκ (FIFO) με σύγχρονα συστήματα αποθήκης (RF), ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία στη φορτοεκφόρτωση με τη χρήση σύγχρονων ανυψωτικών, άμεση ιχνηλασιμότητα στη ροή των κωδικών και ασφάλεια χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πυρόσβεσης – πυρανίχνευσης.
Γ.Δ.


Η υποψηφιότητα Χατζηθεοδώρου
Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  είναι πιο …σκληροπυρηνικοί στις επιλογές τους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Προσπάθησαν να κάνουν ένα άνοιγμα με τον Τεφρωνίδη σε ένα συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά, πιο ανεξάρτητο από κόμματα,  πολυσυλλεκτικό αλλά η προσπάθεια απέτυχε. Και δεν πέτυχε γιατί κάποιοι δεν την πίστεψαν από την αρχή και φρόντισαν να θέσουν  το κομματικό «πλαίσιο». Πληροφορίες μας αναφέρουν πως  ένας απ’ αυτούς ήταν και ο ίδιος ο γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος έριχνε «κροκοδείλια δάκρυα» όταν ανακοινώθηκε το «ναυάγιο» της συνεργασίας και είπε «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» με τον Τεφρωνίδη όταν του θέσαμε το σχετικό ερώτημα. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να προαλείφονταν εξ’ αρχής ο ίδιος για υποψήφιος και  δεν  του καλοήρθε η επιλογή Τεφρωνίδη. Όλα είναι πιθανά. Το ζήτημα είναι τι πιθανότητες έχει γιατί καλές και θεμιτές είναι οι φιλοδοξίες αλλά πρέπει να έχουν και ένα αντίκρισμα στο εκλογικό σώμα και όχι βέβαια του 3% !
Σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητα Χατζηθεοδώρου είναι βέβαιο ότι ευνοεί τον νυν δήμαρχο αφού διασπά τη συσπείρωση σ’ ένα ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντί του.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…