Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Project: Ρίζες στο μέλλον

Project: Ρίζες στο μέλλον

0

Μικροί συγγραφείς συναντούν τους ήρωες της επόμενης ιστορίας τους, χάρη σε μία πρωτοβουλία της Βασιλικής Στρώλη και του εργαστηρίου της για τη δημιουργική γραφή

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποδείξει πως η γραφή δεν είναι απλά λέξεις που τις εναποθέτει κάποιος στο χαρτί αλλά είναι μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές, πολιτισμούς, συναισθήματα, η Βασιλική Στρώλη και η ομάδα δημιουργικής γραφής ξεκίνησαν μια προσπάθεια ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά πως  η γραφή είναι προσφορά στους άλλους, στον εαυτό τους , στην κοινωνία, κι έτσι σκέφτηκαν μαζί να κατηφορίσουν προς το γηροκομείο  Μέγας Βασίλειος και το κάθε παιδί να πάρει συνέντευξη από έναν τρόφιμο εκεί, στο πλαίσιο μιας κουβέντας. Στόχος ήταν τα παιδιά να συλλέξουν υλικό από την συνομιλία τους, να καταγράψουν στοιχεία, να ευαισθητοποιηθούν, να ανακαλύψουν μια άλλη εποχή όχι μέσα από τα βιβλία αλλά την ιστορία μέσα από τους δικούς της ανθρώπους.

Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί έπειτα από μια ακόμη συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο  και στο τέλος της χρονιάς  θα εκδώσουν βιβλίο με αυτές τις ιστορίες  που θα δημιουργήσουν με το υλικό από τις συνεντεύξεις τους και λίγη από την φαντασία και την μαγεία των παιδιών.

«Είναι μια δράση που οργανώναμε καιρό και δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Πασχάλη Αλεξούδη και του Προέδρου Γιάννη Παπαχρόνη. Δηλώνω περήφανη για  τα παιδιά που έδειξαν σοβαρότητα και εξαιρετικό επαγγελματισμό (για το μικρό της ηλικίας τους). Επιπρόσθετα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την βοήθεια της, που λειτούργησε ως καταλύτης, σε αυτό το εγχείρημα. Όπως συνηθίζω να εκμυστηρεύομαι, πρέπει να προχωρούμε με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά. Τα παιδιά είναι το μέλλον και καλό θα ήταν να μην το ξεχνούμε αυτό», σημείωσε σχετικά η Βασιλική Στρώλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…