Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πιστοί οι Ξανθιώτες στην Αλληλεγγύη των Χριστουγέννων

Πιστοί οι Ξανθιώτες στην Αλληλεγγύη των Χριστουγέννων

0

Πάνω από 10 χρόνια συλλέγουν και μοιράζουν τρόφιμα τα Εκπαιδευτικά κέντρα «Χατζηστεφάνου»

 

Πάνω από 100 δέματα έχουν μοιραστεί από την Μητρόπολη Ξάνθης σε άπορους συμπολίτες μας

 

 

 

 

Συνεχίζουν και φέτος να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τον «πλησίον» πολλοί συμπολίτες μας που είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά είτε ανώνυμα είτε επώνυμα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα στην Μητρόπολης Ξάνθης για τα καθιερωμένα πια δέματα αλληλεγγύης. Να σημειώσουμε ότι πλήθος σύλλογοι και φορείς επιδίδονται κάθε χρόνο στην συλλογή και διανομή τροφίμων όπως και πολλοί επαγγελματίες της πόλης μας.

Από τα παιδιά και τους γονείς του Εκπαιδευτικού κέντρου «Χατζηστεφάνου»

Πάνω από 10 χρόνια συλλέγουν και μοιράζουν τρόφιμα τα Εκπαιδευτικά κέντρα «Χατζηστεφάνου»

Ο φακός του «Ε» , «συνέλαβε» την κα Χατζηστεφάνου Νικολέτα Εκπαιδευτικά κέντρα Χατζηστεφάνου επί τω έργω. Μαζί με συνεργάτιδές της μεταφέρουν από το αυτοκίνητό τους δεκάδες σακούλες με τρόφιμα όλες δωρεά των παιδιών του Κέντρου.

«Εδώ και 10 χρόνια μαζεύουμε δέματα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το έχουμε καθιερώσει να στέλνουμε στους γονείς των παιδιών μας μια σακούλα με ένα σημείωμα που λέει ότι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να μοιράζονται πράγματα και αυτά που έχουμε σε αφθονία να τα δίνουμε στους συνανθρώπους μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Ιδιαίτερα οι πιο φτωχοί και αυτοί που χρήζουν ανάγκης δεμάτων, αυτοί φέρνουν τα περισσότερα», μας λέει η κα Χατζηστεφάνου.

Πάνω από 100 δέματα έχουν μοιραστεί σε άπορους συμπολίτες μας

Ο Πατήρ Κωνσταντίνος προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας μας εξηγεί: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μοιράσουμε δέματα σε ανθρώπους της πόλης μας που έχουν ανάγκη χωρίς να ελέγχουμε φορολογικές δηλώσεις ή εκκαθαριστικά. Όποιος ζητάει και έχει ανάγκη θα πάρει. Τα τρόφιμα τα φέρνουν οι πιστοί, όπως το Φροντιστήριο που μαζέψανε τρόφιμα ή το 3ο δημοτικό σχολείο που θα μας δώσει το απόγευμα. Έχουμε απλούς πολίτες αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν προσφορά. Έχουμε τρόφιμα και από τα καλάθια του «Όλοι μαζί μπορούμε» που είναι στα μάρκετ ης πόλης μας, Σκλαβενίτης, Lidl και Μασούτης. Δίνουμε σ’ όλους όσους μας ζητάνε 10 βασικά προϊόντα . Όπως Κοτόπουλο ή μπριζόλες, λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια κ.ά

Τα νωπά κρέατα τα διαθέτουμε την ίδια μέρα. Έχουμε τρόφιμα στο Κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης. Φροντίζουμε πάντα να προσέχουμε την ημερομηνία λήξης και κατά διαστήματα τα διαθέτουμε Τις μέρες των Χριστουγέννων θα μοιράσουμε 100 δέματα και παραπάνω. Επίσης θα μοιράσουμε και την Πρωτοχρονιά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…