Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Παράταση έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 47 θέσεις εργασίας στην Ξάνθη

Παράταση έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 47 θέσεις εργασίας στην Ξάνθη

0

Στο oaed.gr για 5.500 θέσεις εργασίας για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους

 

Ποιες είναι οι ειδικότητες

 

 

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παρατείνει μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Στην Ξάνθη αντιστοιχούν 47 θέσεις εργασίας για νέους πτυχιούχους 22 – 29 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή εγγραφή στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση για 12 μήνες

 

Οι 47 θέσεις στην Ξάνθη

ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕ 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕ 1
ΕΦΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕ 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕ 3

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΘ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ/ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΤΕ 1 1
ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΜΟΥΣΙΚΩΝ 1
ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1
ΔΑΣΚΑΛΩΝ 1

 

 

ΟΑΕΔ-ΚΠΑ2 ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕ 2
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ/ΤΕ 1

 

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ/ΤΕ 1

 

 

 

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ /ΤΕ 1

 

 

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ    

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ/ΤΕ 1

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΞΑΝΘΗΣ      ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ/ΠΕ              1

 

ΙΓΜΕ ΞΑΝΘΗΣ  

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ /ΠΕ 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ/ΤΕ 1
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ/ΠΕ 1
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΤΕ 1
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ /ΠΕ 1

 

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ-ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ        

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ /ΠΕ 1
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ΠΕ 1
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ΠΕ 1

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ/ΠΕ 1
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ/ΤΕ 1
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ/ΤΕ 1

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΜΘ/ΞΑΝΘΗ          

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ /ΠΕ 1
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΠΕ 3
ΛΑΟΓΡΑΦΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ, ΕΘΝΟΛΟΓΩΝ (ΕΙΔ. ΕΘΝΟΛΟΓΩΝ) Π 1
ΛΑΟΓΡΑΦΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ, ΕΘΝΟΛΟΓΩΝ (ΕΙΔ. ΕΘΝΟΛΟΓΩΝ) Π 1
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΠΕ 2

 

ΠΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΠΕ 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΠΕ 1
ΣΥΝΟΛΟ 47

 

2 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ ΑΜ – Θ

 

 

ΑΣΕΠ: 6+1 προκηρύξεις για μόνιμες και εποχικές προσλήψεις

 

Μπαράζ προσλήψεων ετοιμάζει ο ΑΣΕΠ σε υπουργεία, ΣΕΠΕ, ΔΕΗ κ.α. με προβάδισμα σε ανέργους, τρίτεκνους και έχοντες εμπειρία.Ειδικότερα το ΑΣΕΠ ετοιμάζει να προκηρύξει μέσα στον Δεκέμβριο τρεις προκηρύξεις που θα αφορούν 77 προσλήψεις κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αιγινίτειου Νοσοκομείου, του ΟΑΕΔ, της ΕΛΣΤΑΤ, του ΕΟΜ, της Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, και των Επιμελητηρίων Λακωνίας και Θεσσαλονίκης, 758 προσλήψεις ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού του Υπουργείου Εσωτερικών και 49 προσλήψεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας, το ΑΣΕΠ προχώρησε στην κατάρτιση της προκήρυξης, που αφορά την πρόσληψη 53 μόνιμων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Οι θέσεις αφορούν 16 Περιφερειακές υπηρεσίες και 41 Τμήματα του ΣΕΠΕ, ενώ 4 από αυτές θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του νόμου 2643/98.

 

ΠΕΡ/ΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 1
ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 1

amea-empros

ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 ΑμεΑ στην εργασία

Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, για την ένταξη στην εργασία 3.000 ΑμεΑ, ηλικίας 18-29 ετών σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα δημιουργούνται 50 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα και ιδρύονται 100 Κέντρα Στήριξης της οικογένειας και ξενώνες για παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους.

Αυτές είναι μερικές από τις δράσεις του υπ. Εργασίας για τα άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί τα τελευταία 3,5 χρόνια σειρά παρεμβάσεων. Όπως σημειώνει οι παρεμβάσεις αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ΑμεΑ, τη στήριξη της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας και συνολικά τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καταργήθηκε το «χαράτσι» των 46 ευρώ στα ΚΕΠΑ, υλοποιεί τον ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας και εξασφάλισε πως από τον Ιανουάριο του 2019 όλα τα προνοιακά επιδόματα θα αποδίδονται από τον ΟΠΕΚΑ την ίδια μέρα ,κάθε μήνα. Παράλληλα, με στόχο την αποϊδρυματοποίηση αλλάζει το καθεστώς των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ώστε να συμπεριλαμβάνουν όλες τις αναπηρίες.

Το επόμενο διάστημα δημιουργούνται 50 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύονται 100 Κέντρα Στήριξης της οικογένειας και ξενώνες για παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους, ενώ αυξάνονται οι κατασκηνώσεις ΑμεΑ και οι κινητές μονάδες για τη βοήθεια των οικογενειών. Με τον νόμο για την Αναδοχή και Υιοθεσία, θεσπίστηκε η επαγγελματική αναδοχή για τα Άτομα με Αναπηρία. Επικαιροποιήθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας και διευρύνθηκαν από 43 σε πάνω από 150 οι μη αναστρέψιμες παθήσεις, για τις οποίες η πιστοποίηση είναι εφ’ όρου ζωής, μεταξύ αυτών και η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Όλοι οι πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική ή Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη στην 15ετια. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα απονομής του επιδόματος βαριάς αναπηρίας από την Πρόνοια σε ασφαλισμένους που αδυνατούν να λάβουν σύνταξη λόγω χρεών προς τον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα εξαιρέθηκε το προνοιακό επίδομα αναπηρίας από το εισόδημα ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το ΚΕΑ και χαμηλόμισθα ΑμεΑ. Επεκτάθηκε η καταβολή του εξωιδρυματικού επιδόματος αναπηρίας (παρα-τετραπληγίας) και σε όσους πάσχουν από παθήσεις που επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με την παρα-τετραπληγία. Θεσπίστηκε η διατήρηση του δικαιώματος καταβολής σύνταξης ή επιδόματος πρόνοιας σε όσους ψυχικά πάσχοντες εργάζονται, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης.

Τέλος, για τη στήριξη της εργασίας των Ατόμων με Αναπηρία, όσα ΑμεΑ συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης, εργάζονται σε ΚΟΙΣΠΕ και ΚΟΙΝΣΕΠ, δεν χάνουν το προνοιακό επίδομα αναπηρίας. Ενισχύονται οι ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης με 2 εκατ. ευρώ για να προσλάβουν ΑμεΑ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…