Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με δυσκολίες, αλλά έτοιμη η Πολιτική Προστασία για το χειμώνα

Με δυσκολίες, αλλά έτοιμη η Πολιτική Προστασία για το χειμώνα

0

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού

 Οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν ετοιμότητα σε προμήθειες αλατιού, μηχανήματα και προσωπικό-Πρόταση από την Πυροσβεστική στο ΕΚΑΒ για καλύτερη συνδρομή

 Την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού για την χειμερινή περίοδο δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί.

Στη συνεδρίαση που συντόνιζε ο περιφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και παραβρέθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΑΔΜΘ κ. Αναστασίου, οι δήμοι του νομού, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και παλαιότητας μηχανολογικού εξοπλισμού, δήλωσαν ετοιμότητα. Ο Παναγιώτης Ταρενίδης εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Ξάνθης δήλωσε ότι ο μητροπολιτικός δήμος έχει κάνει την προμήθεια αλατιού και έχει επάρκεια σε μηχανήματα και προσωπικό. Οι δε, δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων και η ΠΕ Ξάνθης έχουν συμβάσεις με ιδιώτες σε περίπτωση που απαιτηθεί η αντιμετώπιση χιονιά ή πλημμυρών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ζήτησε την άδεια να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό όταν οι άνεμοι είναι ισχυροί και ο αντιπεριφερειάρχης επέτεινε λέγοντας ότι, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνεται όχι μόνο με σήμανση αλλά και με παρουσία περιπολικού.

Ενδιαφέρουσα και σημαντική ήταν η πρόταση της Πυροσβεστικής να ενημερώνεται άμεσα το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες που υπάρχουν σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων και αποκλεισμών δρόμων, ώστε να μπορεί να συνδράμει και η ίδια. Η Π.Υ. Ξάνθης ανταποκρίνεται σε αιτήματα κατοίκων της ορεινής περιοχής για παροχή φαρμάκων και διακομιδή ασθενών, ωστόσο δεν μπορεί να το πράξει σε επείγοντα περιστατικά χωρίς τη συνοδεία γιατρού. Για το λόγο αυτό ζήτησε να ενημερώνεται άμεσα το ΕΚΑΒ ώστε να υπάρχει συντονισμός και συνεργασία.

Παρόντα ήταν και τα δασαρχεία, το Δ’ ΣΣ και το Λιμενικό Σώμα, το Νοσοκομείο, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων από την πλευρά των εθελοντικών ομάδων.

Διευκρινίστηκε πάντως ότι για την αντιμετώπιση πλημμυρών τα ρέματα είναι ανοιχτά στο κάμπο, ώστε να διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό η πρόληψη για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…